Αρχική Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ Πειραιώτη,αγάπησε τα βιβλία…άλλα ας βοηθάνε και οι καιροί.

Πειραιώτη,αγάπησε τα βιβλία…άλλα ας βοηθάνε και οι καιροί.

1615
0

Μπορεί για τους γνώστες του χώρου να μην προκάλεσε έκπληξη,αλλα σε εμάς που αγαπάμε τα βιβλία σίγουρα το γεγονός προκάλεσε λύπη και ένα συναίσθημα “κενού”.

Ο λόγος για το κλείσιμο 2 βιβλιοπωλείων με αρκετή πορέια στο χώρο , το ένα ειναι η Κιβωτός που βρισκόταν στην οδό Δραγάτση κάτω απο το γιαπί της Ραλλείου και το άλλο ο Νέος Κύκλος στη Καραολή Δημητρίου , το οποίο και ηταν συνέχεια του Τσαμαντάκη ,έχοντας μάλιστα ειδικό stand για Πειραικά βιβλία.

Σίγουρα έχοντας ζήσει ολα μου τα χρόνια στον Πειραιά, θα έλεγα πως είναι πολύ μικρό μέρος του πληθυσμού του Πειραιά που θα τους έλεγε βιβλιολάτρες…ακόμα και βιβλιοφάγους και παρά την επιτυχία της έκθεσης βιβλίου το καλοκαίρι , που και αυτή  έχει συρρικνωθεί σχετικά με το ένδοξο παρελθόν (μονοι πάγκοι , οχι διπλοί κτλ) , ο Πειραιάς δε θα μπορέι να χαρακτηριστεί πόλη του βιβλίου παρά τους γνωστούς συγγραφείς που έχει φιλοξενήσει κατα καιρούς  οπως Νιρβάνας,Πορφύρας, Βρεττάκος και άλλοι πολλοί που δε μου έρχονται τώρα που…αραδιάζω τις σκέψεις μου σε ενα κείμενο και ζητώ συγνώμη για αυτό.

Ο Πειραιάς με τη τόση ιστορία , θα πρέπει να επενδύσει στη γνώση και όχι στην “αρπακόλλα” των καιρών…γιατι δυστυχώς στο λίγο που γνωρίζω ίσως είναι λίγα τα βιβλιοπωλεία που θα αντέξουν στο πέρασμα του χρόνου…

Οι τιμές είναι ακριβές , αλλα ακόμα και οταν κάποια στιγμή ενα bazaar άνοιξε στο πασαλιμάνι δέχθηκε μεγάλο πόλεμο ..απο την πιο ακριβή έκθεση βιβλίου κατα τα λεγόμενα πολλών

υ.γ. το κείμενο ίσως διανθιστεί…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.