Μία ακόμη επίσκεψη από την ανώτατη Διοίκηση του Λιμένος Tianjin πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς. Την αποστολή της αν. Διοίκησης του κινεζικού λιμένα αποτελούσαν η Πρόεδρος του Λιμένος κα Zhang Li, όντας επικεφαλής εξαμελής αντιπροσωπείας . Συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Δ/ντός Συμβούλου του Οργανισμού κ. Παναγιώτη Πετρουλή, παρουσία επιτελικών στελεχών του ΟΛΠ Α.Ε.
Το λιμάνι του Tianjin αποτελεί θαλάσσια πύλη του Πεκίνου και ειναι  το τέταρτο μεγαλύτερο του κόσμου. Λόγω της θέσης του θεωρείται  σημαντικός κόμβος στην οικονομική ζώνη του Θαλάσσιου Δρόμου του Μεταξιού του 21ου αιώνα.
Η διεύρυνση του πεδίου συνεργασίας μεταξύ των δύο λιμένων ηταν ο σκοπός της επίσκεψης αυτής,που  θα επισημοποιηθεί με την υπογραφή ενός μνημονίου συνεργασίας (ΜΟU) και θα περιλαμβάνει ανάμεσα σε άλλα θέματα την ανάπτυξη της κρουαζιέρας, των συνδυασμένων μεταφορών, την ανταλλαγή τεχνογνωσίας καθώς και την ανταλλαγή επισκέψεων μεταξύ των στελεχών των δύο λιμένων.

Ο χειρισμός του όλου θέματος γίνεται από το Υπουργείο Εξωτερικών στα πλαίσια του προγράμματος εκδηλώσεων Ελλάδας-Κίνας 2015.
Οι εκπρόσωποι του λιμένος Tianjin έμειναν ικανοποιημένοι από την παρουσίαση του ΟΛΠ. Η βούληση τους για στενότερη συνεργασία είναι δεδομένη, λόγω των σημαντικών προοπτικών ανάπτυξης που παρουσιάζει το λιμάνι του Πειραιά ως ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Μεσογείου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.