Αρχική ΟΛΠ ΕΕΚΦΝ-Δήμος Πειραιά : Το κυκλοφοριακό και τα έργα τα θέματα συζήτησης

ΕΕΚΦΝ-Δήμος Πειραιά : Το κυκλοφοριακό και τα έργα τα θέματα συζήτησης

832
0

Το κυκλοφοριακό ζήτημα στον Πειραιά, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη τα έργα του μετρό και του τραμ,

αλλά και ο σχεδιασμός και τα μέτρα της τροχαίας για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών κρουαζιέρας, εξετάστηκαν σε συνάντηση που είχε σήμερα το προεδρείο της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας με το δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη.

Η ΕΕΚΦΝ αναμένεται να αποστείλει επιστολή για το θέμα και προς την υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ολγα Γεροβασίλη, ζητώντας την ενίσχυση του δυναμικού της τροχαίας Πειραιά, καθώς ήδη ο Μάρτιος είναι ο μήνας που ουσιαστικά ξεκινά η έναρξη της κρουαζιέρας στο λιμάνι.

 

Ο πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας, Θ. Κόντες, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τόνισε ότι στην περίπτωση που αφιχθούν στο λιμάνι του Πειραιά δύο κρουαζιερόπλοια από 2.000 επιβάτες το καθένα, όλος αυτός ο κόσμος δεν θα μπορεί να εξυπηρετηθεί εύκολα στις οργανωμένες εκδρομές, αφού τα πούλμαν που θα τους μεταφέρουν θα μποτιλιάρουν μέσα στο κέντρο της πόλης.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του ΟΛΠ, από τις 15 Μαρτίου αρχίζει ήδη το homeporting (σς αναχώρηση και άφιξη από το λιμάνι του Πειραιά) με τα δύο κρουαζιερόπλοια της ελληνικής εταιρεία κρουαζιέρας celestyal cruises να πραγματοποιούν τριήμερα και τετραήμερα ταξίδια στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου, ενώ ακολουθούν στις 22/02, το κρουαζιερόπλοιο της MSC SINFONIA και από την 1η Απριλίου αρχίζουν καθημερινές αφιξοαναχωρήσεις και άλλων ξένων εταιρειών.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος (ΕΛΙΜΕ) ο Πειραιάς είναι πρώτος στον αριθμό αφίξεων κρουαζιεροπλοίων και επιβατών, με 524 κρουαζιερόπλοια και 961.632 επιβάτες το 2018, έναντι 576 κρουαζιερόπλοιων και 1.055.559 επιβατών το 2017. Δεύτερη έρχεται η Σαντορίνη με 474 αφίξεις κρουαζιεροπλοίων και 749.286 επιβάτες το 2018, έναντι 406 αφίξεων κρουαζιεροπλοίων και 620.570 επιβατών το 2017.

πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.