Αρχική ΟΛΠ Στ.Πιτσιόρλας : “Ιστορική η απόφαση για την πώληση του 67% του ΟΛΠ”

Στ.Πιτσιόρλας : “Ιστορική η απόφαση για την πώληση του 67% του ΟΛΠ”

1561
0

Ιστορική απόφαση χαρακτήρισε τη πώληση του 67% του ΟΛΠ στην Cosco ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας.Μάλιστα οι επιπτώσεις της  θα σφραγίσουν τις επόμενες δεκαετίες πάντα με θετικό πρόσημο.

Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ μίλησε το πρωί στο Mega και την εκπομπή “Μεγκα Σαββατοκυριακο”. Το κράτος περιμένει άμεσα κέρδη 370 εκατ. ευρώ από την παραχώρηση τόνισε εκφράζοντας παράλληλα την αντίθεσή του με τα πολιτικά και οικονομικά επιχειρήματα που διατυπώνονται ενάντια στην συγκεκριμένη επένδυση αναφέροντας πώς ολα αυτα  «δεν ευσταθούν». Μαλιστα τη Δευτέρα το ΤΑΙΠΕΔ θα στείλει τον φάκελο στο ελεγκτικό συνέδριο για να κρίνει την νομιμότητα της διαδικασίας και στη συνέχεια θα μεταβιβαστεί στη Βουλή.

Ακολουθούν οι δηλώσεις του κου Στ.Πιτσιόρλα

«Θεωρώ πως δεν υπάρχει το παραμικρό ψεγάδι στη διαδικασία. Το μείζον είναι ότι η Ελλάδα μπορεί αξιοποιώντας τα λιμάνια της, τα τρένα της να γίνει μια χώρα που θα παίξει τεράστιο ρόλο στο παγκόσμιο εμπόριο. Αν αξιοποιήσει αυτό το πλεονέκτημα θα αναβαθμίσει τη γεωπολιτική της θέση και θα αναπτύξει θεαματικά την οικονομία της.Η Ελλάδα με αυτή την κίνηση αξιοποιεί ένα μεγάλο πλεονέκτημα που της δίνει η γεωγραφική της θέση. Θα γίνει στα αλήθεια η πύλη προς την Ευρώπη όλων των προϊόντων της Ασίας, αυτό θα δώσει στον Πειραιά και την Ελλάδα τρομακτική αξία. Ο Πειραιάς τα επόμενα χρόνια θα είναι ο πρωταγωνιστής που θα τραβήξει μπροστά την ελληνική οικονομία. Νομίζω πως είναι μια απόφαση ιστορική που οι επιπτώσεις της θα σφραγίσουν τις επόμενες δεκαετίες»,

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.