Αρχική ΟΛΠ ‘Καυτή” η επόμενη εβδομάδα για το λιμάνι του Πειραιά

‘Καυτή” η επόμενη εβδομάδα για το λιμάνι του Πειραιά

1975
0

Πέραν από την κατακόρυφη άνοδο της θερμοκρασίας που προβλέπουν οι μετεωρολόγοι για την επόμενη εβδομάδα, οι επόμενες μέρες θα είναι καυτές στον Πειραιά και… μεταφορικά.

Κι αυτό επειδή η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος (ΟΜ.Υ.Λ.Ε) και η Ένωση Μονίμων & Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ ανακοίνωσαν ότι προχωρούν σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία την Πέμπτη 7 Μαΐου, με συγκέντρωση να γίνεται στον Πειραιά στην Πλατεία Καραϊσκάκη στις 10:30, μετά το πέρας της οποίας  θα πραγματοποιήσουν και πορεία στο Υπουργείο Ναυτιλίας στην Ακτή Βασιλειάδη.

Δύο μέρες νωρίτερα, και συγκεκριμένα την Τρίτη 5 Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη τύπου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΟΛΠ, στην Ακτή Μιαούλη. Αυτό δείχνει πως ουσιαστικά και η διοίκηση του οργανισμού στηρίζει αυτές τις κινητοποιήσεις παραχωρώντας μια από τις μεγαλύτερες αίθουσες που έχει σε κτίρια του ο οργανισμός.

Τόσο η ΟΜΥΛΕ όσο και οι εργαζόμενοι του ΟΛΠ σε ανακοίνωση τους αναφέρουν: “η κυβέρνηση παρά την δέσμευσή της, στις προγραμματικές της δηλώσεις στην Βουλή, για σταμάτημα των διαγωνισμών πώλησης του 67% του μετοχικού κεφαλαίου των ΟΛΠ και ΟΛΘ, φαίνεται ότι κάτω από πιέσεις που ασκούνται από μονοπωλιακούς ομίλους και τους θεσμούς (Τρόικα) φαίνεται ότι υπαναχωρεί. Οι εργαζόμενοι στα λιμάνια, όπως έχουν διακηρύξει μέσα από τους πολυετείς αγώνες τους, δεν πρόκειται να αποδεχθούν την πώληση του μετοχικού κεφαλαίου των ΟΛΠ και ΟΛΘ, όπως και κάθε μορφής ιδιωτικοποίησης των Λιμανιών.”

Η κυβέρνηση τελικά το μόνο που άλλαξε ήταν το ποσοστό της παραχώρησης από 67 (66,7% κατά άλλους) σε 51 % διότι επιθυμεί να έχει το μεγαλύτερο μέρος των μετοχών ο δημόσιος τομέας. Μέχρι στιγμής οι εταιρείες που έχουν το πάνω χέρι στη διεκδίκηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του ΟΛΠ είναι η κινεζική COSCO που φαίνεται να προτιμάνε οι άνθρωποι της κυβέρνησης και η Δανέζικη MAERSK που δεν κρύβει πως προτιμά η Κομισιόν.
Όπως και να έχει ο Πειραιάς και το λιμάνι του θεωρούνται- λόγω γεωγραφικής θέσης- πλέον φιλέτο και καλό είναι ό,τι και να γίνει να πραγματοποιηθεί με το υψηλότερο δυνατό τίμημα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.