Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑ Βυθίστηκε αλιευτικό ανοιχτά της Πειραικής

Βυθίστηκε αλιευτικό ανοιχτά της Πειραικής

669
0
Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ζέας, για βύθιση σκάφους στη θαλάσσια περιοχή της Πειραϊκής.
Άμεσα στην περιοχή μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς, όπου εντοπίστηκαν στην ακτή ένας ημεδαπός και ένας αλλοδαπός, οι οποίοι είχαν εξέλθει με τη συνδρομή στελεχών ομάδας ΔΙΑΣ και αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, είναι καλά στην υγεία τους.
Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω είχαν αποπλεύσει από τη μαρίνα Ζέας με ερασιτεχνικό σκάφος ρυμουλκώντας επαγγελματικό-αλιευτικό σκάφος, με προορισμό τον όρμο Αφροδίτης Πειραϊκής. Κατά τη διάρκεια της ρυμούλκησης το επαγγελματικό-αλιευτικό σκάφος παρουσίασε εισροή υδάτων με αποτέλεσμα τη βύθισή του, καθώς και την ανατροπή του έτερου σκάφους.
Το ερασιτεχνικό σκάφος με τη συνοδεία περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και σκάφους του φορέα διαχείρισης της οικείας μαρίνας, κατέπλευσε ασφαλώς στη μαρίνα Ζέας, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Από το Ε’ Λιμενικό Τμήμα Ζέας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ερασιτεχνικού σκάφους, μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών, ενώ ενημερώθηκε ο ιδιοκτήτης του επαγγελματικού-αλιευτικού σκάφους για την ανάληψη ενεργειών σχετικά με την ανέλκυσή του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.