Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ Grivalia Properties : Επενδύει σε ακίνητο της Παπαστράτος στον Πειραιά

Grivalia Properties : Επενδύει σε ακίνητο της Παπαστράτος στον Πειραιά

6227
1

ΗGrivalia Properties  εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση με την οποία ανακοινώνει πως θα προχωρήσει στην ανακατασκευή κτιρίου που αποτελούσε μέρος των εγκαταστασεων της καπνοβιομηχανίας Παπαστράτος .Συγκεκριμένα αναφέρει πως προχωρησε στην αγορά του 50% της εταιρείας στην οποία ανήκει το ακίνητο ,το οποιο θα εκμισθωθει σε πολυεθνικές

Η ανακοίνωση

Grivalia Properties ΑΕΕΑΠ (η “Grivalia”) ανακοινώνει την απόκτηση του 50% των μετοχών της ανώνυμης εταιρείας με το δ.τ. “PIRAEUS PORT PLAZA 1 Α.Ε.” (η “Εταιρεία”) έναντι τιμήματος που ανήλθε σε €1.625.000. Η Εταιρεία έχει στην κατοχή της ένα μοναδικό ακίνητο το οποίο θα ανακατασκευαστεί και θα παραδοθεί προς χρήση στα μέσα του 2017. Το ακίνητο βρίσκεται πλησίον του λιμένα Πειραιά, καταλαμβάνει ένα οικοδομικό τετράγωνο και αποτελεί τμήμα των παλαιών εγκαταστάσεων της “Παπαστράτος”. Το ακίνητο το οποίο διαθέτει εξαιρετική προσβασιμότητα, αναβαθμίζεται και μετατρέπεται από αποθηκευτικό χώρο σε επαγγελματικό κτίριο εμπορικών χρήσεων σύγχρονων προδιαγραφών βάσει των αρχών της αειφόρου δόμησης διασφαλίζοντας τη βέλτιστη ενεργειακή και περιβαλλοντική επίδοσή του. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, θα διαθέτει επιφάνεια ανωδομής περίπου 10.500τ.μ. και υπόγειους βοηθητικούς χώρους και θέσεις στάθμευσης επιφάνειας 4.600 τ.μ. περίπου. Μετά το πέρας της ανακατασκευής του, το ακίνητο θα εκμισθωθεί σε μεγάλους πολυεθνικούς οργανισμούς, ενώ η Grivalia έχει προσυμφωνήσει να εξαγοράσει το υπόλοιπο 50% της Εταιρείας.  

Πρόκειται για την πρώτη επένδυση της Grivalia με την μορφή της κοινής εταιρείας (joint venture). Η συγκεκριμένη επένδυση η οποία αναμένεται να είναι της τάξης των €14 εκατομμυρίων περίπου, θα συμβάλλει σημαντικά στην ανάπλαση και ποιοτική αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής, θα δημιουργήσει σημαντικό αριθμό θέσεων εργασίας και θα αποτελέσει έναν ισχυρό πόλο έλξης παρόμοιων επενδύσεων.

Πιστή στην φιλοσοφία της, η Grivalia προσδοκά το συγκεκριμένο έργο να δημιουργήσει σημαντική υπεραξία τόσο για τους μετόχους της όσο και για την τοπική κοινωνία του Πειραιά και να συμβάλλει στη γενικότερη ανάταξη της ελληνικής οικονομίας. 

Σημειώνεται ότι η αγορά χρηματοδοτήθηκε από κεφάλαια που αντλήθηκαν κατά την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της Grivalia που πραγματοποιήθηκε το 2014.

Προηγούμενο άρθροΟλυμπιακός 108-49 Άρης
Επόμενο άρθροΦάρος Κερατσινίου 92-81 Αιόλος Αστακού

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.