Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑ Το εφοδιαστικό USNS PATUXENT T-AO-201 στο λιμάνι του Πειραιά

Το εφοδιαστικό USNS PATUXENT T-AO-201 στο λιμάνι του Πειραιά [video]

2250
0

Άλλο ένα πλοίο του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού βρέθηκε στο λιμάνι του Πειραιά και αναχώρησε μετά απο παραμονή 5 ημερών. Ο λόγος για το εφoδιαστικό USNS Patuxent T-AO-201 που είναι μέρος του Military Sealift Command , οργανισμού που ανήκουν όλα τα πλοία του Αμερικάνικου ΠΝ που δεν είναι καθαρόαιμα πλοία μαχης.Το ονομα του το έχει πάρει απο τον ομώνυμο ποταμό στη πολιτεία του Maryland

To USNS Patuxent T-AO-201 έχει κατασκευαστεί το 1995 στα ναυπηγεία Avondale στη Νέα Ορλεάνη των ΗΠΑ.Έχει μήκος 206 μέτρα,πλάτος 27 και το μέγιστο βυθισμά του είναι 11 μέτρα. Η χωρητικότα του είναι 180.000 βαρέλια και έχει αποθηκευτικούς χώρους 7.400 τ.μ. οπου μπορουν να τοποθετηθούν κοντέινερ με εφόδια . Για να καταλάβει ποια είναι η χρήση του είναι παρόμοια με αυτη του ΠΓΥ Προμηθεύς με κάποιες διαφορές βέβαια αφου τα εφοδιαστικά κλάσης Henry Kaiser οπως ειναι το Patuxent σε περίοδο ειρήνης δε φέρουν οπλισμό.

To πληρωμά του αποτελείται απο 103 άτομα εκ των οποίων περίπου 20 με 21 είναι μέλη του ΠΝ,είτε αξιωματικοί είτε έφεδροι. Οι υπολοιποι είναι απλοί πολίτες,ναυτολογημένοι οπως στα κλασσικά εμπορικά πλοία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.