Αρχική ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ Στήριξη του ΒΕΠ στην Πανελλήνια Ένωση Βιοτεχνών Λαϊκής Τέχνης

Στήριξη του ΒΕΠ στην Πανελλήνια Ένωση Βιοτεχνών Λαϊκής Τέχνης

1276
0

 Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά, τα μέλη του οποίου είναι ικανός αριθμός βιοτεχνιών ειδών λαϊκής τέχνης, στηρίζει έμπρακτα την πρωτοβουλία που έχει η Πανελλήνια Ένωση Βιοτεχνών Λαϊκής Τέχνης ώστε να κατοχυρώσει το σήμα πιστοποίησης των προϊόντων του κλάδου . Με δήλωση του  ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κος Ανδριανος Μιχάλαρος, αναφέρει πως θα είναι αρωγός σε όποιες διαδικασίες απαιτηθούν για την υλοποίηση της πιστοποίησης των προϊόντων.

Σε επιστολή του προς την Πανελλήνια Ένωση Βιοτεχνών Λαϊκής Τέχνης, μεταξύ άλλων, αναφέρει:

“Με δεδομένα: την  αθρόα εισροή εισαγόμενων, αμφιβόλου ποιότητας, προϊόντων από τρίτες χώρες, την σύγχυση που προκαλείται στην αγορά, την ελλιπή ενημέρωση των καταναλωτών, την μη σήμανση των προϊόντων για  την χώρα προέλευσης τους και, τέλος, το κλείσιμο του ΕΟΜΜΕΧ, απόφαση που στέρησε τη δυνατότητα για τη σήμανση χειροτεχνικών προϊόντων, θεωρούμε επιβεβλημένη την καθιέρωση ενός ενιαίου σήματος στα ελληνικά προϊόντα λαϊκής τέχνης. Είναι ανάγκη, επίσης, να βρεθούν τρόποι στήριξης των Ελλήνων βιοτεχνών – χειροτεχνών και των προϊόντων τους, αλλά και παροχής προς τους καταστηματάρχες και καταναλωτές μιας πιστοποίησης ως προς την ελληνική προέλευση και αυθεντικότητα των προϊόντων, τα οποία θα φέρουν το Εθνικό αυτό σήμα.  Με τον τρόπο αυτό θα υποστηρίξουμε την εξωστρέφεια των Ελληνικών επιχειρήσεων του κλάδου και, εν τέλει, θα προωθηθεί στον καταναλωτή, που είναι ο επισκέπτης στη χώρα μας, ένα αυθεντικό ελληνικό προϊόν.”

Ταυτόχρονα, τονίζεται στην επιστολή, πιστεύουμε ότι πρέπει να διερευνηθούν τρόποι και μέθοδοι προβολής του Ενιαίου Σήματος εκπροσώπησης των προϊόντων λαϊκής τέχνης και σε αυτή την ενέργεια θα είναι αρωγός το Επιμελητήριό μας με άλλους συναρμόδιους φορείς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.