Αρχική ΙΣΤΟΡΙΚΑ Παλιός Πειραιάς : Μια βόλτα στο Νέο Φάληρο του χθές

Παλιός Πειραιάς : Μια βόλτα στο Νέο Φάληρο του χθές

4294
1

Στο αρχείο του κου Δ.Άννινου στο flickr μπορεί να βρεί κανείς πάρα πολλές φωτογραφίες απο το χθές του Πειραιά. Την προσοχή μας ομως τράβηξαν οι παρακάτω φωτογραφίες …του παλαιότερου Νέου Φαλήρου τότε που ήταν τουριστικός προορισμός για τους Αθηναίους

Πατώντας πάνω στις φωτογραφίες μπορείτε να διαβάσετε περισσότερες λεπτομέριες.

Νέο Φάληρο.

Άποψη της παραλίας Νέου Φαλήρου από το Κιόσκι. (Αρχείο ΗΣΑΠ)

Το περίφημο Ακταίον

Η φημισμένη παραλία του Νέου Φαλήρου με κομψά κτίρια που δεν υπάρχουν πια. Αριστερά το ξενοδοχείο των ΣΑΠ/ΕΗΣ <<Μέγα>> ενώ στο βάθος διακρίνεται το ξενοδοχείο <<Ακταίον>> και σε πρώτο πλάνο το <<Κιόσκι>> με την αρχή της θαλάσσιας εξέδρας.

Αεροφωτογραφία του Νέου Φαλήρου. (Αρχείο ΗΣΑΠ)

Τα περίφημα τα λουτρά.

Τα λουτρά του Νέου Φαλήρου.

Η παραλία με τη περίφημη μαρίδα αλλα χωρίς τα λουτρά

Παραλία Νέου Φαλήρου, 1969. Ιστορικό Αρχείο Δήμου Πειραιά.

Το ξύλινο περίπτερο και η Μυρτιδιώτισσα,απο μπροστά

Νέο Φάληρο, τέλη δεκαετίας 1920.Το περίπτερο του Ναυτικού Ομίλου και δεξιά το θέατρο των ΕΗΣ. Φωτογραφία από το Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο.

και απο πίσω…

Το ξύλινο περίπτερο του Ναυτικού Ομίλου Φαλήρου και ο Ι.Ν. της Παναγιάς της Μυρτιδιώτισσας. Ιστορικό Αρχείο Δήμου Πειραιά.

Το Θέατρο του Νέου Φαλήρου

Το παλιό θέατρο των ΕΗΣ στο Νέο Φάληρο. (Αρχείο ΗΣΑΠ)

Άποψη της γέφυρας πάνω από τον ηλεκτρικό στο Νέο Φάληρο, πριν την κατασκευή του σημερινού ανισόπεδου κόμβου. (Αρχείο ΗΣΑΠ)

Νέον Φάληρον - Nouveau Phalère, Grèce

Η παραλία του Νέου Φαλήρου, καρτ ποστάλ εκδόσεων Νίκου Στουρνάρα.

Η παραλία του Νέου Φαλήρου, περίπου 1881-1883. Φωτογραφία: Alois Beer/Νεοελληνική Ιστορική Συλλογή Κωνσταντίνου Τρίπου – Φωτογραφικό Αρχείο Μουσείου Μπενάκη.

Στην παραλία του Νέου Φαλήρου με τα πλοία του 6ου Στόλου στο βάθος. Φωτογραφία: Mark Kauffman/Time Life Magazine, 11/1948.

Η παραλία του Νέου Φαλήρου με το Ακταίον να έχει μονο ενα όροφο και πλέον να είναι έτοιμο…για την μπαζοποίηση της.

Η θέα του Νέου Φαλήρου και της Αθήνας στο βάθος, από τον λόφο της Καστέλλλας. Φωτογραφία: Δημήτρης Χαρισιάδης.

Ψαράδες στην παραλία του Νέου Φαλήρου.Φωτογραφία του Mark Kauffman τον Νοέμβριο του 1948 ο οποίος συνόδευε τον 6ο Στόλο κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στην Ελλάδα. Αρχείο: Time Life Magazine.

Η Καστέλλα από το Ακροφάληρο, 1923.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ονομαζομαι Ντινα και ειμαι 69 ετων.Ψαχνω χρονια να βρω μια φωτογραφια με τα δεντρα μπροστα απο την Μυρτιδιωτισσα. Κοντα στα δεντρα υπηρχε ενα δημοτικο σχολειο που πηγαινα και καναμε διαλειμμα εξω στο δρομο μεχρι τη θαλασσα. Δεν ξερεις ποσο χαρα μου εδωσες. Σ’ευχαριστω.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.