Αρχική ΟΛΠ ΟΛΠ Α.Ε.: Συνεχίζεται η αναβάθμιση της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος – Απόκτηση...

ΟΛΠ Α.Ε.: Συνεχίζεται η αναβάθμιση της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος – Απόκτηση δύο νέων υπερσύγχρονων ναυπηγικών γερανών

102
0

Δύο νέοι ναυπηγικοί γερανοί, τύπου double level luffing jib cranes, κατέφθασαν στον Πειραιά, την Παρασκευή 5 Απριλίου, προκειμένου να εκφορτωθούν το αμέσως επόμενο διάστημα στις θέσεις 1 και 2 στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος για την οποία προορίζονται.

Οι υπερσύγχρονοι και τελευταίας τεχνολογίας γερανοί δημιουργούν νέα δεδομένα παρεχόμενων υπηρεσιών στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, καθώς διαθέτουν ανυψωτικές ικανότητες 40 τόνων και μπορούν να εξυπηρετούν εργασίες επισκευής για πλοία μέχρι 55 μέτρα ύψος. Αυτό ουσιαστικά σηματοδοτεί μια νέα εποχή, τερματίζοντας την ιστορία πολλών δεκαετιών στη ζώνη Περάματος, η οποία δεν διέθετε γερανούς στην αποβάθρα, αλλά βασιζόταν για τη λειτουργία του ναυπηγείου αποκλειστικά σε κινητούς γερανούς.

Επισημαίνεται ότι η προμήθεια των συγκεκριμένων γερανών, συνολικής αξίας περίπου 8 εκατ. ευρώ, πραγματοποιείται στο πλαίσιο των επενδύσεων που υλοποιεί η ΟΛΠ Α.Ε. για την αναβάθμιση και ανακαίνιση του εξοπλισμού της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, σύμφωνα και με τη σύμβαση παραχώρησης με το Ελληνικό Δημόσιο.

Ο Πρόεδρος της ΟΛΠ Α.Ε. κος Yu Zenggang, φανερά ικανοποιημένος από την άφιξη των γερανών, σε σχετική δήλωσή του ανέφερε ότι οι δύο νέοι γερανοί αναβαθμίζουν τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, η οποία πλέον θα βρίσκεται σε θέση να εξυπηρετεί περισσότερα και διαφορετικών προδιαγραφών πλοία, ενώ ταυτόχρονα τόνισε ότι η σταθερή και με αποφασιστικότητα πρόοδος του επενδυτικού έργου είναι βασική επιλογή της ΟΛΠ Α.Ε., καθώς οδηγεί στην εδραίωση του Πειραιά ως ένα από τα σημαντικότερα και ανταγωνιστικότερα λιμάνια στη Μεσόγειο και την Ευρώπη, με παροχή του συνόλου των λιμενικών υπηρεσιών.

Η εκφόρτωση των γερανών, η οποία εκτελείται σύμφωνα με συγκεκριμένο σχέδιο και προδιαγραφές, θα ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες, αφού θα έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες προπαρασκευαστικές εργασίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.