Αρχική ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ Ξεκίνησαν οι εργασίες ανάπλασης στην Οδό Τσαμαδού

Ξεκίνησαν οι εργασίες ανάπλασης στην Οδό Τσαμαδού

1665
0

Ξεκίνησαν οι εργασίες ανάπλασης στην οδό Τσαμαδού στο κέντρο του Πειραιά.  Σε πρώτη φάση υλοποιούνται εργασίες ανάπλασης από τη Λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως έως την Ηρώων Πολυτεχνείου και σε δεύτερη φάση θα υλοποιηθούν από την Ηρώων Πολυτεχνείου έως  την Γρηγορίου Λαμπράκη.

Σύμφωνα με όσα λένε στους καταστηματάρχες το έργο θα ειναι έτοιμο μεχρι τις 10 Δεκεμβρίου

Η ανάπλαση περιλαμβάνει αντικατάσταση και διαπλάτυνση πεζοδρομίων καθώς και ασφαλτόστρωση του δρόμου. Με την ολοκλήρωση των εργασιών η οδός Τσαμαδού θα λειτούργει πλέον αποκλειστικά ως λεωφορειόδρομος,  όπως προβλεπόταν  από τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την έλευση του Τραμ στον Πειραιά.

Πρόκειται για ένα έργο που περιλαμβάνεται στις συμβατικές υποχρεώσεις της Αττικό Μετρό Α.Ε., λόγω των κυκλοφοριακών αλλαγών στην πόλη για την έλευση του Τραμ.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης σε δήλωσή του ανέφερε πως η ανάπλαση της οδού Τσαμαδού αποτελούσε αίτημα του Δήμου Πειραιά και είναι μια θετική ενέργεια, καθώς ένας από τους πλέον εμπορικούς δρόμους της πόλης, αλλάζει φυσιογνωμία και θα γίνει πιο φιλικός για δημότες και επισκέπτες του Πειραιά. «Με την ολοκλήρωση των εργασίων, αναμένεται να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο η εμπορική κίνηση στην οδό Τσαμαδού, γεγονός που μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Ωστόσο αυτό που θα ήθελα και πίεζα προς αυτή την κατεύθυνση, είναι να είχαν ξεκινήσει νωρίτερα οι εργασίες ανάπλασης για να μην συμπέσουν με την περίοδο των Χριστουγέννων. Θέλω να πιστεύω πως θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα των εργασιών, έτσι ώστε η οδός Τσαμαδού, τουλάχιστον από την Εθνικής Αντιστάσεως έως την Ηρώων Πολυτεχνείου, να είναι έτοιμη πριν τις γιορτές», επεσήμανε ο κ. Μώραλης. Επιπλέον τόνισε πως ο Δήμος Πειραιά έχει ήδη υλοποιήσει εκτεταμένες αναπλάσεις σε κεντρικούς εμπορικούς πεζοδρόμους της πόλης, όπως είναι η Σωτήρος Διός, η Παλαιολόγου και η Νικήτα, για την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση των  πεζόδρομων, καθώς και για την τόνωση της  εμπορικής κίνησης στην πόλη.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.