Αρχική ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ Γραμμή 3 — Επέκταση προς Πειραιά, Πορεία έργων

Γραμμή 3 — Επέκταση προς Πειραιά, Πορεία έργων [Ιούλιος 2017]

2707
0

Η Αττικό Μετρό ενημέρωσε το κοινό για την πορεία των έργων επέκτασης της Γραμμής 3 προς τον Πειραιά κατά το μήνα Ιούλιο 2017

Στο φρέαρ εισόδου ΤΒΜ, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες εκσκαφής και προσωρινής αντιστήριξης του φρέατος και οι εργασίες κατασκευής της πλάκας θεμελίωσης. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες υδατοστεγάνωσης περιμετρικών τοίχων και τοποθέτησης οπλισμού περιμετρικών τοιχίων.
• Στο φρέαρ Κομνηνού, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες εκσκαφής και προσωρινής αντιστήριξης της συνδετήριας σήραγγας.
• Σταθμός ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ: Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατασκευής αγωγού ομβρίων και μεταφοράς υποσταθμού ΔΕΗ.
Στο φρέαρ Μ. Αλεξάνδρου, έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες εκσκαφής και προσωρινής αντιστήριξης καθώς και οι εργασίες διαμόρφωσης πυθμένα και αποστράγγισης του φρέατος.
• Σταθμός ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ: Στο Φρέαρ Πισιδίας, σε εξέλιξη βρίσκονται οι προεργασίες για την υλοποίηση της κυκλοφοριακής παράκαμψης, κατά τη διάρκεια της κατασκευής.
• Σταθμός ΝΙΚΑΙΑ: Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες χρωματισμών, στους χώρους κοινού στο επίπεδο -2 έκδοσης εισιτηρίων του σταθμού.
• Σταθμός ΜΑΝΙΑΤΙΚΑ: Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατασκευής προεντεταμένων αγκυρίων, στο δυτικό τοίχο του φρέατος (περιοχή εκβάθυνσης του αντλιοστασίου) .
Στην έξοδο διαφυγής στην οδό Γυθείου, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες εκσκαφής και προσωρινής αντιστήριξης ανοιχτού ορύγματος.
Στο νότιο φρέαρ αερισμού του σταθμού, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής κεφαλόδεσμου ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες εκσκαφής και προσωρινής αντιστήριξης 2ου επιπέδου.
• Σταθμός ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής διαφραγματικών τοίχων και σε εξέλιξη βρίσκεται η κατασκευή εξόδου κινδύνου.

• Σταθμός ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ: Στο βόρειο κλιμακοστάσιο, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες υδατοστεγάνωσης.
Στο νότιο κλιμακοστάσιο, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες ανέγερσης ικριωμάτων.
Στην είσοδο της πλατείας Κοραή, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες καθαρισμού δαπέδου.
Στη σήραγγα πρόσβασης πλατείας Κοραή, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες εκσκαφής και προσωρινής αντιστήριξης, Α΄φάση 28/28 μ.μ., Β΄φάση 25/28 μ.μ.
Στη σήραγγα πρόσβασης πλατείας Π. Μπακογιάννη, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες εκσκαφής και προσωρινής αντιστήριξης, Α΄φάση 41,50/57 μ.μ., Β΄φάση 38,50/57 μ.μ.
Στη σήραγγα τριπλής τροχιάς ΝΑΤΜ προς Δημοτικό Θέατρο, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής μόνιμης επένδυσης.
Η εκσκαφή του συνόλου των σηράγγων έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 81 %.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.