Αρχική ΝΕΑ Β' ΠΕΙΡΑΙΑ Γαλλική δυσαρέσκεια για την περιοχή των Λιπασμάτων

Γαλλική δυσαρέσκεια για την περιοχή των Λιπασμάτων

1868
1
Όλο και πιο έντονες είναι τελευταία  οι γαλλικές αντιδράσεις για τη διάταξη του νομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα του 3ου Μνημονίου με την οποία αλλάζει ο χαρακτήρας της έκτασης των 650 στρεμμάτων στα πρώην Λιπάσματα Δραπετσώνας, προκειμένου να αναπλαστεί η περιοχή καθώς επίσης και ο συνετελεστής δόμησης απο 0.6 σε 0.15.
Οπως είναι γνωστό τα 650 στρέμματα της περιοχής δεν έχουν μόνο έναν ιδιοκτήτη.Τμήμα της περιοχής ανήκει στη γαλλική τσιμεντοβιομηχανία Lafarge (117 στρ.) που έχει αγοράσει τα Τσιμέντα ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ.
Μάλιστα οι διαμαρτυρίες της οποίας έφτασαν μέχρι τον προέδρο της Γαλλίας,Φρανσουά Ολάντ αφού με τη ρύθμιση αυτή ακυρώνεται κάθε μελλοντική βιομηχανική επένδυση ή επέκταση των εγκαταστάσεων λόγω της αλλαγής στο συντελεσ΄τη δόμησης, που διαθέτουν στην περιοχή οι σημερινοί ιδιοκτήτες της, δηλαδή η Lafarge και η Εθνική Τράπεζα που κατέχει 254 στρέμματα.Οι Γάλλοι θέτουν στην ουσία θέμα αποζημίωσης και προειδοποιούν με αγωγές ζητώντας την απόσυρση της διάταξης.
Σημειώνουν ότι τόσο οι ίδιοι όσο και η Εθνική, έχουν δικό τους σχέδιο για την ανάπτυξη της περιοχής, που προβλέπει τη δημιουργία κοινόχρηστων χώρων αλλά και συνέχιση της βιομηχανικής δραστηριότητας. Στην επίμαχη έκταση εντάσσονται και 82 στρέμματα που ανήκουν στην Aegean Oil του ομίλου Μελισσανίδη.
Μάλιστα σε ό,τι αφορά στην Εθνική Τράπεζα η έκταση των 254 στρεμμάτω είχε αποτιμηθεί περίπου στα 100 εκ. ευρώ και είχε υπολογιστεί στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεών. Σε ό,τι αφορά συγκεκριμένα τη Lafarge με τη ρύθμιση αυτή ακυρώνεται κάθε είδους επένδυσης στο σημαντικότερο από άποψη γεωγραφικής θέσης και πωλήσεων όπως κα ειναι Κέντρο Διανομής Τσιμέντου Δραπετσώνας της ελληνικής θυγατρικής της ΑΓΕΤ στη Δραπετσώνα.
Το κέντρο αυτό αντιπροσωπεύει το 30% των συνολικών πωλήσεων της ΑΓΕΤ εντός της Ελλάδας. Τα Νέα γράφουν ότι για το θέμα έχει ενημερωθεί η γαλλική πρεσβεία που μετέφερε ήδη τη δυσαρέσκειά της στην ελληνική κυβέρνηση.

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.