Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ Αγορά ακινήτων : Μπαίνει στην κούρσα και ο Πειραιάς

Αγορά ακινήτων : Μπαίνει στην κούρσα και ο Πειραιάς

1184
0

Μετά από το κέντρο της Αθήνας, ιδιαίτερη δυναμική δείχνει και η αγορά του Πειραιά και των προαστίων του καθώς μια σειρά από εμβληματικές επενδύσεις έχουν βάλει το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας στο στόχαστρο των ξένων επενδυτών.

«Υπάρχει αυξημένη ζήτηση στον Πειραιά το τελευταίο διάστημα, η οποία οφείλεται τόσο στις μεγάλες αυξήσεις τιμών που έχουν καταγραφεί στο κέντρο των Αθηνών όσο και στα νέα έργα ανάπλασης που υλοποιούνται στην περιοχή», σημειώνει στο insider.gr o Θέμης Μπάκας, πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου Κτηματομεσιτών E-Real Estates.

Σύμφωνα με τον ίδιο ο Πειραιάς αλλάζει εικόνα και «αποκτά έναν νέο αέρα επενδυτικού ενδιαφέροντος που θα επικεντρωθεί για αρχή στο κέντρο της πόλης και περιμετρικά του λιμανιού στοχεύοντας αρχικά σε εγκαταλελειμμένα αυτοτελή κτίρια που διατίθενται σε ελκυστικές τιμές». Ήδη ξένοι επενδυτές έχουν προχωρήσει σε αγορές παλαιών κατοικιών στην Ακτή Θεμιστοκλέους και τις έχουν ανακαινίσει με στόχο την μεταπώλησή τους.

Πέρα από τις κατοικίες, μεγάλο ενδιαφέρον παρατηρείται για την τύχη εγκαταλελειμμένων κτιρίων που βρίσκονται εντός της ζώνης του λιμένα του Πειραιά. Πρόκειται για κτίρια που σε πολλές περιπτώσεις παρομοιάζονται ως ωρολογιακές βόμβες για τους δημότες. Σε αυτό το «μέτωπο» παρατηρούνται εμβληματικές κινήσεις όπως η αναβάθμιση του πρώην εγκαταστάσεων της Παπαστράτος στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου, αλλά και η αξιοποίηση του Πύργου του Πειραιά με τον σχετικό διαγωνισμό να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του spitogatos.gr, στον Πειραιά οι μέσες ζητούμενες τιμές πώλησης κατοικιών έχουν καταγράψει μέσα σε ένα χρόνο αύξηση 17,6%, φθάνοντας τα 1.361 ευρώ/τμ το γ’ τρίμηνο του 2019 από τα 1.158 ευρώ/τμ που ήταν το αντίστοιχο τρίμηνο του 2018. Αύξηση 9,8% καταγράφουν και οι ζητούμενες τιμές στα προάστια του Πειραιά, που έφθασαν φέτος τα 1.098 ευρώ/τμ από τα 1.000 ευρώ/τμ που ήταν ένα χρόνο πριν.

Η εικόνα στα προάστια του Πειραιά

Σε ανοδική τροχιά βρίσκεται και η αγορά ακινήτων στα προάστια του Πειραιά. Οι περιοχές αυτές αναμένεται να αναβαθμιστούν σημαντικά με τη λειτουργία του Μετρό, που αναμένεται μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2020 για τους σταθμούς Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός και Νίκαια.

Υποστηρικτικά για την τοπική αγορά ακινήτων αναμένεται να λειτουργήσουν και δύο εμβληματικά έργα που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση, αν και εφόσον πραγματοποιηθούν. Ο λόγος για την αξιοποίηση της περιοχής Λιπασμάτων στη Δραπετσώνα όπου σχεδιάζεται να δημιουργηθεί κέντρο καινοτομίας αλλά και η μεταφορά των φυλακών από τον Κορυδαλλό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανελλαδικού Δικτύου Κτηματομεσιτών Ε-Real Estates, σήμερα τα πωλητήρια στο Κερατσίνι, κινούνται από τα 850 ευρώ/τμ έως και 1.300 ευρώ/τμ, με τα πιο φθηνά ακίνητα να εντοπίζονται στα Ταμπούρια και τα πιο ακριβά στον Άγιο Παντελεήμονα. Στη Δραπετσώνα, οι τιμές πώλησης ξεκινούν από τα 1.000 ευρώ/τ.μ., και αγγίζουν ακόμη και τα 1.800 ευρώ/τ.μ. στο Λιμάνι. Στον Κορυδαλλό τα πιο ακριβά ακίνητα εντοπίζονται στην Πλατεία Ελευθερίας με τα πωλητήρια να κινούνται στα 1.470 ευρώ/τμ

Τα ενοίκια κυμαίνονται σε 7 ευρώ/τ.μ. σε Πλατεία Ελευθερίας και Σχιστό και σε 8 ευρώ/τ.μ. στην Πλατεία Μέμου, ενώ ένα σπίτι του 2010 στα Ταμπούρια ενοικιάζεται έναντι εννέα ευρώ/τ.μ. Τέλος, τα υψηλότερα ενοίκια στη Δραπετσώνα καταγράφονται στην περιοχή Άγιος Διόνυσος, με 8 ευρώ/τ.μ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.