Αρχική ΝΕΑ Β' ΠΕΙΡΑΙΑ Τροπολογία για την ανάπλαση των λιπασμάτων Δραπετσώνας

Τροπολογία για την ανάπλαση των λιπασμάτων Δραπετσώνας

1415
0
Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε η τροπολογία για την ανάπλαση των πρώην Λιπασμάτων στη Δραπετσώνα και το Κερατσίνι. Η τροπολογία αφορά σε χρήσεις αναψυχής και εγκαταστάσεις κοινής ωφέλειας για τις ανάγκες των κατοίκων του Δυτικού Πειραιά.
Πιο συγκεκριμένα συμπεριλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου «Βοσκήσιμες γαίες Ελλάδας και άλλες διατάξεις». Για το σχέδιο νόμου αυτό οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν τις προτάσεις τους για την περαιτέρω βελτίωσή του έως τις 10 Ιουνίου.
Συγκεκριμένα η περιοχή των Λιπασμάτων αναφέρεται  στο άρθρο 13 «Ρυθμίσεις για δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας» με το οποίο η κυβέρνηση -ανταποκρινόμενη στο χρόνιο αίτημα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής- αντικαθιστά μια παράγραφο στο Ν.4277/2014 για το «Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας – Αττικής και άλλες διατάξεις».
Σύμφωνα με το αυτό το άρθρο λοιπόν, προβλέπεται «οργανωμένη πολεοδομική ανασυγκρότηση – ανάπτυξη στο παραλιακό μέτωπο 640 στρεμμάτων του δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας» με αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων «της θέσης λόγω γειτνίασης με το λιμένα Πειραιά, σύμφωνα με τις εξής κατευθύνσεις:
  • Δημιουργία ενός πόλου υπερτοπικής εμβέλειας για την αναβάθμιση του δυτικού Πειραιά, με χρήσεις πολιτισμού, εκπαίδευσης, υγείας, αθλητισμού, πράσινου και αναψυχής.
  • Εξασφάλιση σημαντικών αδόμητων χώρων για τη δημιουργία εκτεταμένου πάρκου κοινόχρηστου πρασίνου.
  • Προστασία και ανάδειξη των μνημείων βιομηχανικής αρχαιολογίας.
  • Εξασφάλιση αποτελεσματικής προσπέλασης με μέσα σταθερής τροχιάς για την εξυπηρέτηση του Πειραιά, αλλά και για τη σύνδεση της περιοχής.»
Προηγούμενο άρθροΟ.Π.Α.Ν.: 2 γιορτές αθλητισμού μέσα στον Ιούνιο
Επόμενο άρθροΆρης 84-74 Ολυμπιακός

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.