Αρχική ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ Συνάντηση εργασίας μεταξύ Δήμου Πειραιά και ΟΛΠ

Συνάντηση εργασίας μεταξύ Δήμου Πειραιά και ΟΛΠ

1436
0

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα, μεταξύ του Δήμου Πειραιά και εκπροσώπων του Ο.Λ.Π., με αντικείμενο τις κοινές αναπτυξιακές προοπτικές του λιμανιού και της πόλης του Πειραιά.

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Λ.Π. Captain Fu Chengqiu, ο Αναπληρωτής Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Άγγελος Καρακώστας, ο Ανώτερος Σύμβουλος Διοίκησης και μέλος Δ.Σ. κ. Αθανάσιος Λιάγκος και από τον Δήμο Πειραιά ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Μώραλης, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας κ. Πέτρος Κόκκαλης και ο Σύμβουλος του Δημάρχου κ. Αλέξανδρος Τσιατσιάμης.

Στη συνάντηση, τέθηκαν οι βασικές αρχές του αναπτυξιακού σχεδιασμού της εταιρείας και οι ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα στην κατεύθυνση αυτή. Από την πλευρά του Δήμου Πειραιά περιγράφηκε το αναπτυξιακό σχέδιο για την πόλη με επίκεντρο την εκπόνηση του σύγχρονου χρηματοδοτικού και αναπτυξιακού εργαλείου της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης. Ο Δήμος Πειραιά παρουσίασε το πολυδιάστατο πλέγμα στοχευμένων παρεμβάσεων για την αστική αναζωογόνηση και την οικονομική και κοινωνική ανάκαμψη, το οποίο έχει θέσει σε ευρεία διαβούλευση με τους πολίτες και τους τοπικούς φορείς.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στις επενδύσεις και τα έργα για την αναβάθμιση του λιμενικών εγκαταστάσεων για την εξυπηρέτηση της κρουαζιέρας, καθώς και για τη διασύνδεση των τουριστών κρουαζιέρας με την πόλη του Πειραιά. Συγκεκριμένα, συζητήθηκαν οι τρόποι και τα μέσα για τη διαμόρφωση τουριστικής διαδρομής από τη λιμενική περιοχή της κρουαζιέρας στα σημαντικά τουριστικά αξιοθέατα και τις περιοχές με υψηλή συγκέντρωση επιχειρήσεων εστίασης και διασκέδασης. Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συστηματοποιήσουν τη μεταξύ τους συνεργασία, με στόχο τη συμβατότητα και συμπληρωματικότητα των επιμέρους σχεδιασμών, ώστε να μεγιστοποιηθούν τα οφέλη για την πόλη του Πειραιά από την αύξηση της κίνησης της κρουαζιέρας που αναμένεται από τις σχεδιαζόμενες επενδύσεις στο λιμάνι.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό και εποικοδομητικό κλίμα, ενώ και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι η μεταξύ τους συνεργασία στο μέλλον δύναται να είναι αμοιβαία επωφελής.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, αμέσως μετά τη συνάντηση, δήλωσε: “Συναντήθηκα σήμερα στο Δημαρχείο με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΠ Captain Fu Chengqiu καθώς και με μέλη του Δ.Σ., προκειμένου να συζητήσουμε τα θέματα που αφορούν στην ανάπτυξη του λιμανιού και της πόλης. Είναι κοινή πεποίθηση, ότι το συμφέρον του λιμανιού και της πόλης είναι κοινό. Θέλουμε να γνωρίζουμε τι σχεδιάζουν οι νέοι διαχειριστές για την ανάπτυξη του λιμανιού και από την άλλη να γνωρίζουν και εκείνοι το σχεδιάζει η Δημοτική Αρχή για την πόλη. Νομίζω ότι δεν μπορεί να γίνει μια διαφορετική ανάπτυξη στην πόλη του Πειραιά, αν αυτή δεν συνδυάζει το όραμα του λιμανιού και της πόλης. Από τη συζήτηση βγήκαν κοινά συμπεράσματα και συμφωνήσαμε να γίνονται τακτικά τέτοιου είδους συναντήσεις, ώστε να ενημερώνεται και ο Δήμος αλλά και το λιμάνι για τις πρωτοβουλίες που λαμβάνονται και από τις δύο πλευρές. Θεωρώ ότι θα υπάρχει μια καλή συνεργασία. Έχω ξαναπεί, ότι ανεξάρτητα της απόψεως που είχε ο καθένας για την ιδιωτικοποίηση, η επένδυση του ΟΛΠ θα προσφέρει στην πόλη, θα προσελκύσει κι άλλες επενδύσεις και αυτή η εξέλιξη θα φέρει νέες θέσεις εργασίας, που είναι το αποτέλεσμα που όλοι επιθυμούμε. Οι επενδύσεις του ΟΛΠ θα ξεκινήσουν εντός του 2017, οι επενδύσεις του Δήμου για μια διαφορετική πόλη ξεκινούν ουσιαστικά εντός του 2017, με την έγκριση της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης. Ήταν μια χρήσιμη συνάντηση, με κοινά συμπεράσματα και επιδιώξεις. Είμαστε εδώ για να δούμε φυσικά και την υλοποίηση αυτών που είπαμε σήμερα”.
Στο τέλος της συνάντησης, ο κ. Μώραλης προσέφερε στον Captain Fu Chengqiu, μια μινιατούρα αρχαίας τριήρους.

Προηγούμενο άρθροΦωτογραφίες- ΣΟΚ απο το ατύχημα με το 915 και τα Ι.Χ. στην Αγία Σοφία
Επόμενο άρθροΕΒΕΠ : Δωρεάν παραχώρηση χώρου στο “Χαμόγελο του Παιδιού”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.