Αρχική ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ Πύργος Πειραιά: Παραδίδεται Οκτώβριο του 2023 – Ποιά τα πρώτα προσύμφωνα μίσθωσης...

Πύργος Πειραιά: Παραδίδεται Οκτώβριο του 2023 – Ποιά τα πρώτα προσύμφωνα μίσθωσης χώρων.

1283
0

Τον Οκτώβριο του 2023 αναμένεται να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί στους νέους χρήστες ο Πύργος Πειραιά, ο οποίος θα αποτελέσει το υψηλότερο εν λειτουργία κτίριο της χώρας.

Οι εργασίες ανακατασκευής με ανάδοχο την ΤΕΡΝΑ βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη ενώ οι κοινοπραξία Dimand-Prodea EBRD που έχουν αναλάβει την εκμετάλλευση του έργου μετά από παραχώρηση για 99 χρόνια, θα επενδύσουν αθροιστικά περισσότερα από 75 εκατ. ευρώ.

Στην παρούσα φάση, έχει μισθωθεί το 65% των ωφέλιμων επιφανειών, στις οποίες θα φιλοξενηθούν εμπορικά καταστήματα, χώροι εστίασης, γυμναστήριο και γραφειακοί χώροι. Ήδη η κοινοπραξία έχει προσύμφωνα μίσθωσης με πολυκατάστημα που θα εγκατασταθεί στο πρώτο και δεύτερο όροφο του Πύργου. Συνολικά, οι εμπορικοί χώροι καταλαμβάνουν εμβαδό 6.700 τ.μ., ενώ στο τρίτο όροφο και στον εξώστη αυτού αναμένεται να εγκατασταθούν αλυσίδες εστίασης που θα καταλάβουν περίπου 800 τ.μ. Η κοινοπραξία διαθέτει επίσης προσύμφωνο μίσθωσης με premium αλυσίδα γυμναστηρίων, ενώ βρίσκεται στη διαδικασία ολοκλήρωσης των προσυμφώνων για τους γραφειακούς χώρους που αθροιστικά καταλαμβάνουν 19.250 τμ στο πολυώροφο κτίριο.

Αν και οι θέσεις στάθμευσης στον Πύργο Πειραιά περιορίζονται μόλις σε 44, υπάρχει η πρόβλεψη μίσθωσης θέσεων σε γειτονικό πάρκινγκ του ΟΛΘ, αλλά και η δημιουργία πεζογέφυρας (από τον ΟΛΘ και το Δήμο Πειραιά) που θα συνδέει το χώρο στάθμευσης με τον τρίτο όροφο του Πύργου. Σημειώνεται ότι το ετήσιο οικονομικό αντάλλαγμα για τον δήμο Πειραιά θα ανέρχεται στο 1,01 εκατ. ευρώ με αναπροσαρμογή 2% ετησίως.

Συνολικά, το εμβληματικό κτίριο, των 34.600 τ.μ. και των 22 ορόφων που έμεινε ημιτελές και αχρησιμοποίητο για σχεδόν 40 χρόνια ανακατασκευάζεται προκειμένου να γίνει ένα «πράσινο» κτίριο γραφείων και εμπορικών χώρων. Με ύψος 88 μέτρων θα είναι το υψηλότερο κτίριο (μετά τον Πύργο Αθηνών), και έως ότου δημιουργηθεί ο Πύργος Κατοικιών στο Ελληνικό. Θα είναι ο πρώτος ψηφιακός και βιοκλιματικός ουρανοξύστης της Ελλάδας που θα λάβει την ανώτατη πιστοποίηση Platinum, κατά το διεθνές πρότυπο αειφόρου ανάπτυξης LEED (Leadership in Energy and Environmental Design).

Σημαντικές ενέργειες για την ελαχιστοποίηση των εκπομπών και της μείωσης του ενσωματωμένου άνθρακα των υλικών του κτιρίου γίνονται ήδη με την ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση της υφιστάμενης όψης του κτιρίου με 2.410 kg ηλεκτρικών/ηλεκτρονικών συσκευών, 3.230 kg καλώδια, 107.360 kg χάλυβα, 360 kg λαμπτήρες καθώς και 761.430 kg προϊόντων καθαιρέσεων και αποξηλώσεων που εμπεριείχαν 110 τόνους ανακυκλώσιμου σιδήρου, να έχουν ήδη ανακυκλωθεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μια όαση πρασίνου θα δημιουργηθεί στον περιβάλλοντα χώρο του Πύργου του Πειραιά με 1.000 τ.μ. φύτευσης με την περιοχή να αρδεύεται με σύγχρονη μεθόδους συλλογής και επαναχρησιμοποίησης βρόχινου νερού φιλικές προς το περιβάλλον.

Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα αποτελούν ζωτικό κομμάτι της λειτουργίας του Πύργου με φωτοβολταικά συστήματα να τοποθετούνται στο υπερδώμα του Πύργου συμβάλλοντας στην μείωση των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου κατά 100 τόνους.

πηγή:euro2day.gr

Προηγούμενο άρθροΤο 15ο ARC FOR DANCE FESTIVAL απο-/ γειώνεται από 29 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Θέατρο
Επόμενο άρθροΜΑΝΙΑΤΙΚΑ : Άνοιξε η οδός Αιτωλικού μετά από 9 χρόνια

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.