Αρχική ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ Παρουσιάστηκε το 1ο PIRAEUS SPORTS CAMP — Δωρεάν για τα παιδιά των...

Παρουσιάστηκε το 1ο PIRAEUS SPORTS CAMP — Δωρεάν για τα παιδιά των Δημοτικών Σxολείων Πειραιά

1656
0

Συνέντευξη Τύπου για το 1ο Piraeus Sports Camp που διοργανώνει ο Δήμος Πειραιά με την υποστήριξη της ΠΑΕ Ολυμπιακός, παραχώρησε σήμερα ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Μώραλης στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά. Στο πάνελ συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά κ. Σταύρος Ελληνιάδης και ο Διευθυντής του Δικτύου Σχολών της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Βασίλης Νάνος.

Εκατοντάδες παιδιά από τα Δημοτικά Σχολεία του Πειραιά θα έχουν την ευκαιρία, για τέσσερις εβδομάδες σε τέσσερις Δημοτικές Κοινότητες της πόλης, να μάθουν δωρεάν τα μυστικά του  Ποδοσφαίρου, του Μπάσκετ, του Βόλεϊ, του Ποδοσφαίρου Σάλας, του Μπάντμιντον. Το πρόγραμμα έχει πέντε προπονητικές ενότητες. Παράλληλα με τις αθλητικές δραστηριότητες, θα υπάρχουν θεωρητικά μαθήματα για τα αθλήματα, αλλά και για την διατροφή, την υγιεινή, την ιστορία της πόλης του Πειραιά αλλά και του Ολυμπιακού.

Στα τέσσερα κλειστά γυμναστήρια και στα γήπεδα στα Βοτσαλάκια, θα υπάρξουν και επισκέψεις σπουδαίων αθλητών όλων των αθλημάτων με στόχο να μιλήσουν και να ευαισθητοποιήσουν περισσότερο τα παιδιά. Στις παροχές που θα δοθούν στα παιδιά είναι και μια φανέλα του Ολυμπιακού καθώς και ελαφρύ γεύμα, φρούτο και φυσικά δίπλωμα συμμετοχής.

 Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στην ομιλία του τόνισε:

 

«Κυρίες και κύριοι,

Προηγήθηκε στον Πειραιά μια πολύ ενδιαφέρουσα εβδομάδα, με τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας και με τις εβδομήντα και πλέον εκδηλώσεις που έγιναν στην πόλη μας. Θεωρώ ότι ήταν κάτι ξεχωριστό για τους δημότες και τους επισκέπτες της πόλης. Σήμερα είναι ακόμα μια ευχάριστη ημέρα, γιατί είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε τα αθλητικά camps. Απευθύνονται σε παιδιά των Δημοτικών Σχολείων, είναι δωρεάν, δεν υπάρχει οικονομική επιβάρυνση για τις οικογένειές τους και αφορούν σε αρκετά αθλήματα. Τα αθλητικά camps διοργανώνονται σε   συνεργασία με την ΠΑΕ Ολυμπιακός, διαφορετικά δεν θα μπορούσαμε να υλοποιήσουμε αυτό το πρόγραμμα. Είναι σπουδαίο το ότι η συμμετοχή είναι δωρεάν, διότι είμαστε σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για τη χώρα και για τον Δήμο Πειραιά. Και νομίζω ότι και αυτά τα 40 ευρώ που ήταν παλαιότερα η συνδρομή, αν θυμάμαι καλά, το 2012 και το 2013, είναι σημαντικό ποσό το οποίο γλυτώνει μια οικογένεια.

Θα γίνει σε τέσσερις κλειστούς χώρους, αλλά προστέθηκε σήμερα και ένας ακόμα καθώς θα κάνουμε camp ποδοσφαίρου στα Βοτσαλάκια. Επίσης θα εξετάσουμε τη δυνατότητα, να προστεθεί ένα ακόμα άθλημα, η κολύμβηση στην πισίνα στα Βοτσαλάκια.

Θεωρώ ότι τα camps πρέπει να γίνονται κάθε καλοκαίρι. Πιστεύω ότι πρέπει να ωθούμε τα παιδιά από μικρή ηλικία στον αθλητισμό γιατί τα οφέλη είναι πολλά. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ΠΑΕ Ολυμπιακός και τον Πρόεδρό της και Δημοτικό Σύμβουλο κ. Βαγγέλη Μαρινάκη για τη συνδρομή του. Γιατί μπορέσαμε να συνδιοργανώσουμε τα camps και να είναι δωρεάν για τους δημότες. Κάτι που δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς τη βοήθεια της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι το πρόγραμμα θα λάβει χώρα στις Δημοτικές Κοινότητες. Από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων μας, λέγαμε ότι θέλουμε να δώσουμε βάρος στις δημοτικές κοινότητες, στην περιφέρεια του Πειραιά και όχι μόνο στο κέντρο. Απουσιάζει από τα camps η  Γ΄ κοινότητα, διότι δεν γινόταν να καλύψουμε και τις 5 κοινότητες, τουλάχιστον γι΄ αυτή τη χρονιά. Είναι θέμα που έχει να κάνει με τα κλειστά γυμναστήρια, τις  εγκαταστάσεις κ.λ.π.

Είναι επίσης σημαντικές και οι υπόλοιπες παροχές, εκτός του καθαρά αθλητικού – προπονητικού μέρους.  Θα υπάρχει μια σειρά θεωρητικών μαθημάτων για τη σωστή διατροφή, για την υγιεινή αλλά και για την ιστορία της πόλης του Πειραιά.

Ίσως δεν θα μπορέσουμε φέτος να καλύψουμε όλη τη ζήτηση, θα φιλοξενήσουμε όσα παιδιά μπορούμε και την επόμενη χρονιά θα αυξήσουμε τον αριθμό. Δεν είναι όμως σωστή λογική για μένα ότι αφού δεν  μπορούμε να ικανοποιήσουμε το σύνολο, να μην το κάνουμε. Καλύτερα να το κάνουμε για λίγα παιδιά παρά να μην το κάνουμε καθόλου. Αν θες να δώσεις στέγη σε 1000 άστεγους και δεν μπορείς και μπορείς μόνο για 50 είναι καλύτερα να μην δώσεις σε κανέναν για να μην γκρινιάζουν οι υπόλοιποι 950; Θα φιλοξενήσουμε 30, 40 παιδιά και θα κοιτάξουμε την επόμενη χρονιά να έχουμε τη δυνατότητα για περισσότερα παιδιά.

Να ευχηθώ καλή επιτυχία, η συνδρομή του Ολυμπιακού αυξάνει την πιθανότητα να διοργανωθούν με μεγάλη επιτυχία τα camps καθώς έχουν την τεχνογνωσία και την εμπειρία.

Ο ΟΠΑΝ με το λίγο δυναμικό θα συνδράμει και αυτός. Θα είμαστε όλοι εκεί να βοηθήσουμε. Στους 10 μήνες θητείας μας έχουμε εστιάσει στον αθλητισμό, κάποιοι από εμάς προερχόμαστε από τον αθλητισμό.

Ήδη κάναμε σημαντικά πράγματα, πολλούς ανοιχτούς αγώνες δρόμου και με τη διοργάνωση πολύ ωραίων αθλητικών εκδηλώσεων, όπως είναι η αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων, το Κανόε Καγιάκ.

Στα πλάνα του Προέδρου του Ο.Π.Α.Ν.  είναι το 3 χ 3 μπάσκετ, να κάνουμε beach volley στο κέντρο της πόλης. Άμεσα θα ανακοινώσουμε νέες αθλητικές πρωτοβουλίες. Σκοπός είναι να θεσμοθετήσουμε αθλητικά γεγονότα, να γίνονται π.χ. 4 αγώνες δρόμου, 2 αγώνες κολύμβησης, 2 αγώνες ιστιοπλοΐας, το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ. Να είναι ενήμεροι οι δημότες και του χρόνου να παρουσιάσουμε ένα  ολοκληρωμένο πρόγραμμα.»

 Απαντήσεις Δημάρχου Πειραιά σχετικά με:

 Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021 και νέο μεγάλο όραμα για την πόλη

«Το μέλλον του Πειραιά είναι να κοιτάμε προς τη θάλασσα. Είμαστε μια πόλη παραθαλάσσια και δε νομίζω ότι τα ναυταθλητικά αθλήματα μπορούν να μείνουν εκτός. Απλώς είναι λίγο πιο δύσκολο στη διοργάνωσή τους από φέτος. Του χρόνου να είστε βέβαιοι ότι θα έχει τέτοιου είδους αθλήματα. Είπα και προηγουμένως ότι ειδικά το κολύμπι μπορεί να ενταχθεί και φέτος.

Η λογική μου είναι ότι πρέπει να έχουμε υψηλούς στόχους, ψηλά τον πήχη  και ως Δημοτική Αρχή. Πρέπει να υπάρχει ένα όραμα στο οποίο να πιστεύουμε όλοι. Ο Πειραιάς πρέπει να διεκδικήσει την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021, να καταθέσει τον πρώτο φάκελο μέχρι τέλος Οκτωβρίου 2015. Ο χρόνος είναι λίγος, αλλά για εμάς που έχουμε μάθει να δουλεύουμε γρήγορα και για τους συνεργάτες μου, μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Υπήρξαν τρεις πόλεις της χώρας που έχουν γίνει πολιτιστικές πρωτεύουσες της Ευρώπης. Είναι η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη και η Πάτρα. Δεν διανοούμαι ότι θα γίνει τέταρτη Πολιτιστική Πρωτεύουσα στην Ελλάδα και δεν θα είναι ο Πειραιάς ή δεν θα επιχειρήσει να είναι ο Πειραιάς.

Δεν υποτιμώ την προσπάθεια της Καλαμάτας, της Τρίπολης, του Ναυπλίου, της Σύρου, που ήδη έχουν εκδηλώσει την επιθυμία και ήδη έχουν δουλέψει για την κατάθεση των φακέλων.

Η εισήγησή μου στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο, θα είναι ο Πειραιάς να επιχειρήσει να διεκδικήσει την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021.

Φυσικά μετά αυτός θα είναι ο στόχος όχι μόνο αυτής της πενταετούς θητείας, αλλά και της επόμενης όποιος και αν είναι. Είναι ένας εφικτός μεγάλος στόχος που κάτω από προϋποθέσεις θα μπορούσε να αλλάξει την πόλη μας προς το καλύτερο. Και η Σαλαμίνα θέλει να καταθέσει φάκελο, επειδή είμαστε όμοροι δήμοι και συμπίπτει τα 2500 χρόνια της  ναυμαχίας να είναι το 2021, θεωρώ ότι μπορούμε από κοινού να κάνουμε προσπάθεια. Η Πολιτιστική Πρωτεύουσα αφορά έναν Δήμο, αλλά με τη Δήμαρχο Σαλαμίνας είμαστε σε ανοικτή επικοινωνία και θα το εξετάσουμε.»

 

Χορηγίες

 «Χορηγοί τόσο μεγάλοι όσο είναι ο Ολυμπιακός δεν υπάρχουν ακόμα και κατά τη γνώμη μου είναι δύσκολο να υπάρξουν σε αυτό το μέγεθος. Άλλοι χορηγοί βεβαίως υπάρχουν. Όταν θα κάνουμε τον απολογισμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας, θα δείτε ότι μια σειρά εταιρειών και φορέων έχουν συνδράμει στη διοργάνωση αυτή.

Αν και δεν συνηθίζω να απαντώ σε ανυπόγραφα κείμενα ενώ σε ενυπόγραφα έχω όλη τη διάθεση, επειδή κάποιοι οι οποίοι δεν υπογράφουν και είναι ανώνυμα τα κείμενά τους,

είχαν ανασφάλεια πόσο κόστισε στο Δήμο Πειραιά, η Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας, θέλω να πω ότι δεν κόστισε ούτε ένα ευρώ από αυτά που είχαν αρχικά προϋπολογιστεί.

Γιατί υπήρξαν και φορείς, όπως η Περιφέρεια ή ο ΟΛΠ όπως και ιδιώτες και εταιρείες που συνέδραμαν. Σε ότι εκδηλώσεις έχουμε κάνει υπάρχουν και μικροί χορηγοί που υποστήριξαν τις δράσεις.

Ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού κ. Βαγγέλης Μαρινάκης έχει κάνει μια σωστή επιλογή. Λέει: «Πρώτα θα έρθω εγώ ως Ολυμπιακός, ως ένας σημαντικός φορέας της πόλης να κάνω χορηγίες και μετά να έρθουν άλλοι». Πρώτα κάνει την αρχή αυτός που είναι στην πόλη του, που έχει ένα μέγεθος όπως είναι ο Ολυμπιακός και που είναι Δημοτικός Σύμβουλος. Μην ανησυχείτε, τα επόμενα χρόνια στον Πειραιά θα γίνουν σημαντικά πράγματα με χορηγίες. Αυτό το είχαμε πει προεκλογικά. Είναι τιμή για μια πόλη, δεν την υποβαθμίζει. Το να έρχονται σημαντικοί φορείς να συνδράμουν μια προσπάθεια που γίνεται σε μια πόλη, είναι πολύ σημαντικό, όπως γίνεται και σε άλλες πόλεις. Γύρω στα 550.000.000 κόστισε στο Ίδρυμα Νιάρχου η Λυρική Σκηνή και η Βιβλιοθήκη στο Δέλτα. Παρόμοιες χορηγίες έχουν γίνει σε πολλές πόλεις μέχρι σήμερα, εκτός του Πειραιά.

Το γιατί είναι ένα ερώτημα που ο καθένας μπορεί να έχει μια άποψη. Εξαιρώ συγκεκριμένες περιπτώσεις για να μην είμαι απόλυτος, γιατί κάποιοι άνθρωποι έχουν συνδράμει στον Πειραιά.

Η έννοια της χορηγίας δεν υπήρχε στην πόλη, επιδίωξή μας είναι να υπάρξει. Και για εμένα είναι θετικό το ότι τα camps είναι δωρεάν. Φέτος κάνει και η ΚΟΔΕΠ παράλληλα κάποια camps. Δεν μπορούσε να τα κάνει δωρεάν. Από 80 ευρώ όμως τα κατεβάσαμε στα 70. Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο και τα 10 ευρώ έχουν σημασία. Ως Δήμος δεν έχουμε τη δυνατότητα να τα κάνουμε δωρεάν.

Σκοπός είναι να φέρουμε δίπλα μας εταιρείες, φορείς, για να διευκολύνουμε τους δημότες σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία. Αυτός είναι ο στόχος.»

 

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά κ. Σταύρος Ελληνιάδης, τόνισε:

«Το «Piraeus Sports Camp», είναι μια νέα αθλητική δραστηριότητα που διοργανώνεται από τον Δήμο Πειραιά, τον Ο.Π.Α.Ν. σε συνεργασία με την ΠΑΕ Ολυμπιακός. Αυτή η  νέα αθλητική δραστηριότητα  θα απασχολήσει παιδιά του δημοτικού από 5 έως 12 ετών, με κυρίαρχο στόχο τη διασκέδασή τους. Θέλουμε τα παιδιά να έρθουν κοντά στον αθλητισμό, να χαρούν, να διασκεδάσουν και ταυτόχρονα να μυηθούν στα μυστικά των αθλημάτων που έχουμε επιλέξει. Δηλαδή ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, Μπάντμιντον και άλλα παιδαγωγικά παιχνίδια, καθώς επίσης να μυηθούν και στις αξίες που απορρέουν από τον αθλητισμό, όπως άμιλλα, ευγενής ανταγωνισμός, συνεργασία, συναδελφικότητα και ό,τι θετικό απορρέει από την ενασχόληση με τον αθλητισμό.

Τα Camp, όπως είπε και ο Δήμαρχος θα γίνουν σε πέντε διαφορετικά σημεία, σε πέντε διαφορετικές γειτονιές. Φέρνουμε τον αθλητισμό στις γειτονιές.

Είναι ένα πείραμα και για εμάς φέτος, να δούμε πως θα πάει γιατί θα θέλαμε να μπορέσουμε να το κάνουμε του χρόνου, σε περισσότερες γειτονιές.

Όπως είπε και ο Δήμαρχος είναι δωρεάν. Και εγώ θέλω να ευχαριστώ την ΠΑΕ Ολυμπιακός που έμπρακτα υποστηρίζει πάντα τις δραστηριότητές μας και με την αρωγή της καλύφθηκαν όλες οι υλικοτεχνικές ανάγκες αυτής της δραστηριότητας.

Τελειώνοντας, θα ήθελα να ευχηθώ να πάνε όλα καλά, αυτά τα Camp να γίνουν θεσμός, να γίνονται κάθε χρόνο, όπως είπα, ίσως και σε περισσότερες γειτονιές και να μείνουν τα παιδιά με τις καλύτερες αναμνήσεις. Αυτό ακριβώς θέλουμε.

Αυτός είναι ο κυρίαρχος στόχος μας. Τα παιδιά να είναι μέσα στον αθλητισμό και να διασκεδάσουν.»

Ο Διευθυντής του Δικτύου Σχολών της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Βασίλης Νάνος, ανέφερε:

 «Κατ’ αρχήν να σας ευχαριστήσω που είσαστε σήμερα εδώ. Πρέπει να πω ότι ο Ολυμπιακός βρίσκεται πάντα δίπλα σε πρωτοβουλίες που έχουν να κάνουν με το Δήμο Πειραιά, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για αθλητικά προγράμματα. Θέλουμε να δώσουμε τη δυνατότητα στα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τα αγαπημένα τους αθλήματα, να περάσουν όμορφα, να διασκεδάσουν και φυσικά τα camp να αποτελέσουν τη μαθησιακή στήριξη των παιδιών μετά το σχολείο, μια όμορφη μεταβατική περίοδο, πριν τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Όπως πολύ σωστά είπε ο Δήμαρχος έχουμε επιλέξει πέντε εγκαταστάσεις, τέσσερα κλειστά γυμναστήρια και τα ποδοσφαιρικά γήπεδα στα Βοτσαλάκια στα οποία τα παιδιά θα μάθουν τις βασικές δεξιότητες των αθλημάτων, όπως το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, το βόλεϊ, το  badminton, το ποδόσφαιρο σάλας, αλλά φυσικά και παιδαγωγικά παιχνίδια, γυμναστική, αλλά και θεωρητικά μαθήματα. Στο τέλος κάθε προγράμματος τα παιδιά μαζί με τους προπονητές τους, θα κάνουν θεωρητικά μαθήματα πάνω στην ιστορία του Δήμου Πειραιά,  του συλλόγου μας, του Ολυμπιακού, επίσης σε θέματα αθλητικής διατροφής και ατομικής υγιεινής, καθώς και θεωρητικά μαθήματα πάνω στους κανόνες του αθλήματος. Το πρόγραμμα στα κλειστά γυμναστήρια θα είναι 9:00 – 14:00. Στα Βοτσαλάκια το πρόγραμμα του ποδοσφαίρου θα πραγματοποιείται απογευματινές ώρες. Πέραν από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα παρέχουμε σε όλα τα παιδιά μια φανέλα του Ολυμπιακού, ελαφρύ γεύμα, καθώς και ό, τι απαιτείται για την πλήρη ενυδάτωση των μικρών μας αθλητών. Θα υπάρχει πλήρης ασφαλιστική κάλυψη της διοργάνωσης αλλά και ιατρική κάλυψη από το Metropolitan, ώστε να παρέχουμε στα παιδιά τις ιδανικές συνθήκες άσκησης, άθλησης σε όλες τις εγκαταστάσεις μας.»

 

Οι χώροι που θα διεξαχθούν τα αθλητικά camps είναι οι εξής:

 •  Ακτή Ξαβερίου- Κλειστό Γυμναστήριο Π. Σαλπέας
 • Καμίνια-Κλειστό Γυμναστήριο 15ου Δημοτικού Σχολείο (Μουτσοπούλου και Υμμητού)
 • Καστέλλα- Κλειστό Γυμναστήριο 2ου Λυκείου (Τζαβέλα)
 • Μαυρομιχάλη-Κλειστό Γυμναστήριο 3ου Λυκείου
 • Γήπεδα, παραλία Βοτσαλάκια

Περίοδοι Camp:

 •  Α: 22-26 Ιουνίου
 • Β: 29 Ιουνίου-3 Ιουλίου
 • Γ: 6-10 Ιουλίου
 • Δ: 13-17 Ιουλίου

Ώρες Camp:

 •  08:30-08:45 Προσέλευση Παιδιών
 • 09:00-13:30 Δραστηριότητες
 • 14:00-14:15 Αναχώρηση παιδιών

 

Εγγραφές:

Κάθε παιδί μπορεί να δηλώσει συμμετοχή σε μια μόνο περίοδο. Για την εγγραφή (δωρεάν) χρειάζεται ο κηδεμόνας να προσκομίσει Λογαριασμό ΔΕΗ ή ΟΤΕ. Ο κηδεμόνας πρέπει να υπογράψει πως υπάρχει γνωμάτευση ιατρού για την υγεία του παιδιού.Τα σημεία εγγραφών (Καθημερινά 10:00-14:00 έως και 3 ημέρες πριν από την ημερομηνία έναρξης της περιόδου)

Α’ Δημοτική Κοινότητα-Λ. Χατζηκυριακού 89 και Κλεισόβης -Τηλ: 2104599957

Β’ Δημοτική Κοινότητα– Δραγάτση 1Α-Τηλ: 2104220064

Δ’ Δημοτική Κοινότητα-Σπυρίδωνος, Πρώην Στρατόπεδο Παπαδογιωργή- Τηλ: 2104827026

Ε’ Δημοτική Κοινότητα-Καλλέργη 142-Τηλ: 2104622589

Προηγούμενο άρθροΠαιδιά με ειδικές δεξιότητες πήραν μέρος στο «1ο ταξίδι αγάπης και χαράς»
Επόμενο άρθρο29η Έκθεση Βιβλίου στο Πασαλιμάνι

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.