Αρχική ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΣΠΑ 2014-2020: Διαδικτυακή πλατφόρμα διαβούλευσης από το Δήμο Πειραιά εν όψει της...

ΕΣΠΑ 2014-2020: Διαδικτυακή πλατφόρμα διαβούλευσης από το Δήμο Πειραιά εν όψει της έναρξης των προγραμμάτων

1418
0

Ο Δήμος Πειραιά, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του για τη συμμετοχή του στα νέα Προγράμματα του ΕΣΠΑ 2014-2020, εγκαινιάζει μια νέα, αμφίδρομη σχέση με τους φορείς και τους δημότες της πόλης, θέτοντας από σήμερα σε λειτουργία τη Διαδικτυακή Πλατφόρμα Διαβούλευσης του Πειραιά.

Πολίτες, σύλλογοι και φορείς του Πειραιά καλούνται μέσω της διαδικτυακής διεύθυνσης www.planpiraeus.gr να υποβάλλουν προτάσεις, ιδέες αλλά και συγκεκριμένα έργα τα οποία μπορούν να χρηματοδοτηθούν από τα Επιχειρησιακά Προγράμματα του ΕΣΠΑ 2014-2020.

 

δημος πειραια

Για το λόγο αυτό, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης απέστειλε επιστολή προς όλους τους φορείς της πόλης, ζητώντας τη συμβολή τους, με τις προτάσεις τους στη Διαδικτυακή Πλατφόρμα Διαβούλευσης του Πειραιά.

Για την καλύτερη δυνατή ενημέρωση του κοινού, η Διαδικτυακή Πλατφόρμα Διαβούλευσης του Πειραιά περιλαμβάνει το εγκεκριμένο ΠΕΠ Αττικής, το εγκεκριμένο ΕΣΠΑ 2014-2020, τον Οδηγό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση και τις προγραμματικές θέσεις της Δημοτικής Αρχής Πειραιά.

Σημειώνεται πως μόλις ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος της Διαβούλευσης, θα ακολουθήσουν ειδικές διμερείς συναντήσεις, όπου τα προτεινόμενα έργα θα αξιολογηθούν και θα συμπεριληφθούν στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα του Δήμου Πειραιά.

Στόχος είναι η συμμετοχή των φορέων και των πολιτών στην προετοιμασία του προγράμματος για την οικονομική ανάπτυξη του Πειραιά και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης δήλωσε: «Η έναρξη υλοποίησης των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2014-2020, θα συμβάλλει καταλυτικά στην ανάδειξη του Πειραιά σε σύγχρονο Διεθνές Ναυτιλιακό και Τουριστικό Κέντρο που δημιουργεί νέες, βιώσιμες θέσεις εργασίας, ευημερία και οδηγεί στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των Πειραιωτών. Φιλοδοξούμε να αλλάξουμε την εικόνα του πρώτου Λιμανιού της Ελλάδας, εστιάζοντας στην ανάπτυξη μιας ισχυρής θαλάσσιας οικονομίας και στη δημιουργία μιας ισχυρής πόλης με παγκόσμια απήχηση. Για το λόγο αυτό, καλώ τους πολίτες και τους φορείς του Πειραιά, να συμμετάσχουν με τις ιδέες και τις προτάσεις τους στη Διαδικτυακή Πλατφόρμα Διαβούλευσης. Για να κάνουμε όλοι μαζί το όραμά μας για τον Πειραιά πραγματικότητα».

Προηγούμενο άρθροΟλυμπιακός 19-2 Ν.Ο. Χίου
Επόμενο άρθροΣυνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο στις 6/4/15. Διαβάστε τα θέματα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.