Αρχική ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ Γραμμή 3 — Επέκταση προς Πειραιά, Πορεία έργων

Γραμμή 3 — Επέκταση προς Πειραιά, Πορεία έργων [Ιούνιος 2015]

2167
0

Η Αττικό Μετρό ενημέρωσε το κοινό για την πορεία των έργων επέκτασης της Γραμμής 3 προς τον Πειραιά κατά το μήνα Ioύνιο 2015.

Σταθμός ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ: Ολοκληρώθηκε η κατασκευή υποστυλωμάτων ως το επίπεδο έκδοσης εισιτηρίων, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η κατασκευή της πρόσβασης 3.

Σταθμός ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ: Ολοκληρώθηκε η απομάκρυνση του πλαισίου εκκίνησης και των προκατασκευασμένων στοιχείων της ψευδοσήραγγας του ΤΒΜ. Σε εξέλιξη βρίσκεται η αδιατάρακτη κοπή των προκατασκευασμένων στοιχείων πορείας του ΤΒΜ.

Σταθμός ΝΙΚΑΙΑ: Ολοκληρώθηκε η σκυροδέτηση σταθερών και κυλιόμενων κλιμάκων κλιμάκων Νο 1,2,3,4,8,9 από το επίπεδο των αποβαθρών έως το επίπεδο της πλάκας του μηχανολογικού ορόφου καθώς και η σκυροδέτηση των κλιμακοστασίων Νο5 (στάθμη +7,00 έως +13,12) , Νο6 (στάθμη +6,90 έως +24,17) και Νο7 (στάθμη +6,90 έως +24,26). Επίσης, έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή μεσοπατωμάτων επιπέδου έκδοσης εισιτηρίων (στάθμη +16,22). Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες συντήρησης του ΤΒΜ.

Σταθμός ΜΑΝΙΑΤΙΚΑ: Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες 12ου επιπέδου του κυρίως κτηρίου του σταθμού και οι εργασίες εφαρμογής εκτοξευόμενου σκυροδέματος 11ου επιπέδου στην περιοχή ανοιχτού ορύγματος στην οδό Πετρ. Μαυρομιχάλη. Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες υπογειοποίησης δικτύου ΔΕΗ και αποκατάστασης τμήματος πλακόστρωσης βορείου πεζοδρομίου, στην οδό Γυθείου.

Σταθμός ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Ολοκληρώθηκαν οι αποξηλώσεις παλαιών δικτύων ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατασκευής τμήματος δικτύου ομβρίων.

Σταθμός ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες υδατοστεγάνωσης και σκυροδέτησης πλάκας θεμελίωσης και περιμετρικών τοιχίων έως το επίπεδο των αποβαθρών του κυρίως σταθμού. Στην είσοδο επί της πλατείας Κοραή, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες εγκατάστασης συστήματος προσωρινής αντιστήριξης (εκτοξευόμενο σκυρόδεμα- προεντεταμένα αγκύρια- αντιρίδες) 3ο ταμπάνι εκσκαφής (+1,00). Επίσης, ολοκληρώθηκε η κατασκευή πασσάλων προσωρινής αντιστήριξης της εισόδου επί της πλατείας Π. Μπακογιάννη. Στη σήραγγα τριπλής τροχιάς ΝΑΤΜ, ολοκληρώθηκε η εκσκαφή Α΄ και Β΄ φάσης πρόοδος 18μ/140μ, προς ΠΑ.ΠΕΙ και προς το Δημοτικό Θέατρο σε εξέλιξη βρίσκεται η εκσκαφή Α΄φάσης, πρόοδος 27μ/63μ.

Η εκσκαφή σήραγγας έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 50%.

Προηγούμενο άρθροΑνακοινώθηκε ο Daniel Hackett από τον Ολυμπιακό
Επόμενο άρθροΠορεία έργων επέκτασης του τραμ στον Πειραιά για το μήνα Ιούνιο 2015

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.