Αρχική ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ Γραμμή 3 — Επέκταση προς Πειραιά, Πορεία έργων

Γραμμή 3 — Επέκταση προς Πειραιά, Πορεία έργων [Μάιος 2018]

2937
0

Η Αττικό Μετρό ενημέρωσε το κοινό για την πορεία των έργων επέκτασης της Γραμμής 3 προς τον Πειραιά κατά το μήνα Μαιο 2018

 

Φρέαρ Κομνηνού: Ολοκληρώθηκε η μόνιμη επένδυση τοιχώματος φρέατος και σε εξέλιξη βρίσκεται η κατασκευή κλιμακοστασίου.
• Σταθμός ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ: Σε εξέλιξη βρίσκεται η τοποθέτηση σχαρών εξαερισμού και δοκών στήριξης.
Φρέαρ Μ. Αλεξάνδρου: Ολοκληρώθηκε η κατασκευή κλιμακοστασίου.
• Σταθμός ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ: Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες εκσκαφής και προσωρινής αντιστήριξης της πρόσβασης 1 του σταθμού.
Φρέαρ Πισιδίας: Ολοκληρώθηκε η προσωρινή αποστράγγιση φρέατος, η εκσκαφή και προσωρινή αντιστήριξη σήραγγας ΝΑΤΜ αερισμού και η καθαίρεση προκατασκευασμένων δακτυλίων σήραγγας ΤΒΜ. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες αποχωμάτωσης πυθμένα (invert) σήραγγας αερισμού.
• Σταθμός ΝΙΚΑΙΑ: Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες επίστρωσης γρανιτών δαπέδου, στο επίπεδο -2 έκδοσης εισιτηρίων.
Στη σήραγγα ΝΑΤΜ αερισμού του σταθμού, έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες κατασκευής μόνιμης επένδυσης από Χ. Θ. 5+255,80 έως Χ.Θ. 5+223,99. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες επισκευών σκυροδεμάτων μόνιμης επένδυσης σήραγγας αερισμού του σταθμού από Χ.Θ. 5+255,80 έως 5+223,99.
Στο φρέαρ Τζαβέλλα, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής περιμετρικού κεφαλοδέσμου και σε εξέλιξη βρίσκεται η εκσκαφή και προσωρινή αντιστήριξη.
• Σταθμός ΜΑΝΙΑΤΙΚΑ: Στο ανοιχτό όρυγμα του σταθμού ολοκληρώθηκαν οι εργασίες μόνιμης επένδυσης πλάκας Η/Μ (επίπεδο -3). Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες μόνιμης επένδυσης τοιχίων από στάθμη πλάκας Η/Μ (-3) έως στάθμη πλάκας εκδοτηρίων (-2).
Στο βόρειο φρέαρ αερισμού (οδός Δημητρακοπούλου), ολοκληρώθηκε η εκσκαφή και προσωρινή αντιστήριξη 7ου επιπέδου φρέατος και σε εξέλιξη βρίσκεται η εκσκαφή και προσωρινή αντιστήριξη 8ου επιπέδου φρέατος.
• Σταθμός ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες τοποθέτησης και προέντασης αντηρίδων προσωρινής αντιστήριξης 3ου επιπέδου.

• Σταθμός ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ: Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες ανέγερσης ικριωμάτων και τοποθέτησης οπλισμών πλάκας Η/Μ ορόφου.
Στη σήραγγα πρόσβασης πλατείας Κοραή, σε εξέλιξη βρίσκεται η σκυροδέτηση μόνιμης επένδυσης θόλου.

Στη σήραγγα πρόσβασης πλατείας Μπακογιάννη, ολοκληρώθηκε η σκυροδέτηση μόνιμης επένδυσης θόλου.
Στη σήραγγα ΤΒΜ διπλής τροχιάς, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποσυναρμολόγησης του μηχανήματος και αποξήλωσης των εργοταξιακών εγκαταστάσεων.
Στο φρέαρ Δεληγιάννη, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες διαμόρφωσης εργοταξιακού χώρου – αποξηλώσεις εργοταξιακών εγκαταστάσεων για την αποσυναρμολόγηση του ΤΒΜ.


Στη σήραγγα αερισμού φρέατος Πανεπιστήμιο, βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες εκσκαφής και προσωρινής αντιστήριξης Α΄ ΦΑΣΗ (TOP) 32/32μ. και Β΄ΦΑΣΗ (INVERT)24/32μ.
Η εκσκαφή του συνόλου των σηράγγων έχει ολοκληρωθεί (ποσοστό 100 %).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.