Αρχική ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ Έκοψε τη πίτα του το ΕΒΕΠ και οι παραγωγικοί φορείς του Πειραιά

Έκοψε τη πίτα του το ΕΒΕΠ και οι παραγωγικοί φορείς του Πειραιά

2025
0

Σε κλίμα ενότητας και αισιοδοξίας, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2016, στo Μέγαρο του Ε.Β.Ε.Π., η εκδήλωση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς και των παραγωγικών φορέων της πόλης για τον ετήσιο Αγιασμό και την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, την οποία ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πειραιώς & Φαλήρου, κ. κ. Σεραφείμ.

Για τρίτη συνεχή χρονιά αποφασίστηκε η εκδήλωση του Επιμελητηρίου να είναι κοινή και με άλλους παραγωγικούς φορείς του Πειραιά, γεγονός που επιβεβαιώνει το πνεύμα σύμπνοιας και αλληλεγγύης, που πρέπει να εμφορείται ο επιχειρηματικός κόσμος της πόλης, ιδιαίτερα αυτά τα δύσκολα χρόνια μιας πρωτόγνωρα παρατεταμένης οικονομικής ύφεσης, ενώ συνέπεσε χρονικά με μία τραγική επέτειο για την ιστορία της πόλης : τη συμπλήρωση 72 χρόνων από τον τριπλό βομβαρδισμό του Πειραιά, στις 11 Ιανουαρίου του 1944. Την σφοδρότερη πολεμική επιχείρηση, που έλαβε χώρα σε όλη τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου, στην περιοχή της πρωτεύουσας, η οποία σύμφωνα με ιστορικές πηγές θεωρήθηκε άστοχη και άσκοπη, αφού οι αεροπορικές επιδρομές, ιδιαίτερα των αμερικανικών αεροπλάνων κατά την πρωινή επιδρομή, δεν έπληξαν κανένα στρατιωτικό στόχο, παρά μόνο την καρδιά της πόλης.

Για το πολύπλευρο και υπεύθυνο έργο της Αστυνομίας, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Β.Ε.Π., αποφάσισαν, εκ μέρους όλων των παραγωγικών φορέων, να προσφέρουν, ως ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης, τιμητική διάκριση στον Αστυνομικό Διευθυντή του Πειραιά, Ταξίαρχο κ. Κωνσταντίνο Τσαρδινάκη. Επίσης, απονεμήθηκε αναμνηστική πλακέτα στον Δήμαρχο της πόλης μας, κ. Γιάννη Μώραλη, με την ευκαιρία των επετείων των 180 χρόνων από την σύγχρονη ίδρυση του Δήμου Πειραιά στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος, όπου έγινε η ορκωμοσία του πρώτου Δημοτικού Συμβουλίου το 1835 και του βομβαρδισμού της πόλης.

Σύντομο χαιρετισμό και ευχές απηύθυναν οι συνδιοργανωτές της εκδήλωσης: κ. Β. Κορκίδης, Πρόεδρος Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς (Ε.Β.Ε.Π.), κ. Ν. Μανεσιώτης, Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς (Ε.Σ.Π), κ. Ν. Καραγεωργίου, Αντιπρόεδρος Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής-Πειραιώς (Σ.Β.Α.Π.), Π. Πολιτάκης, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής Όμορων Νομών & Νήσων Αιγαίου, κ. Γ. Μιχαηλίδης, Πρόεδρος Συνδέσμου Εμπορικών Αντιπροσώπων και Διανομέων Πειραιώς (Σ.Ε.Α.Π.), κ. Ν. Μαυρίκος, Πρόεδρος Πανελλήνιου Συλλόγου Εφοδιαστών Πλοίων (Π.Σ.Ε.Π.), κ. Θ. Πιτσιρίκος, Πρόεδρος Ένωσης Βιοτεχνών, Εργοδοτών, Μηχανουργών Πειραιά (ΕΝΩ.ΜΗΧ.ΠΕ.), κ. Α. Βροντάκης, Πρόεδρος Συλλόγου Εκτελωνιστών Πειραιώς-Αθηνών (Σ.Ε.Π.Α.), κ. Ν. Παρασκευόπουλος, Πρόεδρος Συλλόγου Βιβλιοχαρτοπωλών & Εκδοτών Πειραιά (Σ.Β.Ε.Π.) και ο κ. Δ. Αρχοντάκης, Γεν. Γραμματέας Ένωσης Συνταξιούχων Εμπόρων Διοικητικών Ορίων Νομαρχίας Πειραιώς (Ε.Σ.Ε.Π.).

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς,  Βασίλης Κορκίδης, επεσήμανε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του:

«…Οι παππούδες, οι γιαγιάδες και οι γονείς μας, παιδιά τότε, δεν λύγισαν αντικρίζοντας τη κόλαση του πολέμου και τον θάνατο, ξαναέχτισαν αυτή τη πόλη και μας δίδαξαν να μην λυγίσουμε, ούτε εμείς σήμερα από μιας άλλης μορφής οικονομικό πόλεμο. Αν και οι προβλέψεις για τη νέα χρονιά δεν είναι ευοίωνες, καθώς θα εξακολουθήσουμε να ταλαιπωρούμαστε από τις μνημονιακές διευθετήσεις, θα ήθελα να επισημάνω ότι, κάθε νέος χρόνος πάντα γεννά ελπίδες και ο επιχειρηματικός κόσμος της Χώρας, ενωμένος, θα προσπαθεί και θα συμβάλει, ώστε ο τόπος μας να ξαναβρεί τον προσανατολισμό του προς την κοινωνική και οικονομική ευημερία. Με το Θεό βοηθό και οδηγό τα διδάγματα της Ιστορίας μας σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου και εύχομαι σε εσάς και τις οικογένειές σας Υγεία, ευτυχία, δουλειές και πολλή δύναμη ψυχής. Καλή χρονιά..» !

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε χαιρετισμό του, τόνισε:

«Καλησπέρα σε όλους και χρόνια πολλά. Αισθάνομαι μεγάλη τιμή, που παραλαμβάνω αυτή την τιμητική πλακέτα για τα 180 χρόνια του Δήμου Πειραιά.

Θέλω να πιστεύω και ελπίζω ότι παρά τις δυσκολίες της χώρας και της πόλης, στον επόμενο εορτασμό, θα έχουμε έναν καλύτερο Πειραιά και θα έχουμε επιλύσει πολλά από τα προβλήματα που μας ταλαιπωρούν.

Είναι μια δύσκολη συγκυρία για τη χώρα. Θα ήθελα να προσθέσω ότι ακούω – και είναι λογικό, θεμιτό και υποχρεωτικό – να υπάρξουν παραινέσεις στην εκάστοτε κυβέρνηση και κριτική. Πιστεύω πως θα πρέπει παράλληλα όμως, ο καθένας από εμάς να κάνει την αυτοκριτική του.

Αν θέλουμε – όπως λέει η πλειοψηφία – να παραμείνουμε στην Ευρώπη, πέρα από την κυβέρνηση η οποία πρέπει να κάνει το σωστό και αυτά για τα οποία ψηφίστηκε και υποσχέθηκε, οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε ότι πρέπει να αλλάξουμε και εμείς οι ίδιοι.

Είμαι Δήμαρχος στον Πειραιά σχεδόν 1,5 χρόνο και αντιλαμβάνομαι – όπως προείπε και ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων – ότι κανείς μόνος του δεν μπορεί. Ο όποιος Δήμαρχος, αν δεν έχει δίπλα του, τη κεντρική διοίκηση, την Περιφέρεια, τις παραγωγικές τάξεις, εκπροσώπους όλων των φορέων και κυρίως τους δημότες στο πλάι για να αλλάξουμε μια πόλη, πόσο μάλλον μια χώρα, δεν θα γίνει δυστυχώς εφικτός ο στόχος.

Θέλω να πιστεύω πως σιγά – σιγά και μέσα από την κρίση την οποία περνάμε – και θα σταθώ σε μια κουβέντα του Πειραιώτη Υπουργού κ. Δρίτσα που είπε ότι απελευθερώνονται δυνάμεις αλληλεγγύης, συνέργειας, δυνάμεις που δεν είχαμε δει στη χώρα –  πως πρέπει να παραμένουμε αισιόδοξοι ότι θα τα καταφέρουμε και τουλάχιστον για την πόλη μας αλλά και για τη χώρα θα υπάρξει ένα καλύτερο αύριο».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους

οι κ. κ.: Γ. Σταθάκης, Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, ο οποίος εκπροσώπησε τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, Θ. Δρίτσας, Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ι. Μώραλης, Δήμαρχος Πειραιά, Β. Λεβέντης, Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Δ. Μάρδας, Υφυπουργός Εξωτερικών, τον αναπλ. Υπουργό Οικονομικών, Τ. Αλεξιάδη, εκπροσώπησε ο Π. Μαντούβαλος, την Πρόεδρο της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φ. Γεννηματά, εκπροσώπησε ο Δ. Καρύδης, Κ. Κατσαφάδος, Βουλευτής Ν.Δ. Α΄ Πειραιώς & Νήσων, Γ. Γεννιά, Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Α’ Πειραιώς & Νήσων, Θ. Μεγαλοοικονόμου, Βουλευτής Β΄ Πειραιώς της Ένωσης Κεντρώων, Α. Παπαδεράκης, Γ. Γ. Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Ι. Θεοτοκάς, Γ.Γ. Υπουργείου Ναυτιλίας, Ε. Καπετάνιος, Γ.Γ. Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, Η. Ξανθάκος, Γ. Γ. Υπουργείου Οικονομίας, Ι. Γκανούλης, Ε.Γ. Υδάτων, Γ. Σούκος, Ε. Γ. Σ.ΕΠ.Ε., Ε. Γιαλούρη, Γεν. Διευθύντρια Τελωνείων & Ε.Φ.Κ., Στ. Κομνηνός, τ. Γ.Γ. Εμπορίου, την Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου, εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Γ. Γαβρίλης, Τ. Χατζηπέρος, Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά & Νήσων, ο Ταξίαρχος Κ. Τσαρδινάκης, Διευθυντής της Αστ. Διεύθυνσης Πειραιά, Δήμαρχοι της ευρύτερης περιοχής, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, επιστημονικοί φορείς, Γ. Βερνίκος, Πρόεδρος Ο.Κ.Ε., Πρόεδροι και μέλη Δ.Σ. Επιμελητηρίων, Γ. Καββαθάς, Πρόεδρος της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε., Πρόεδροι και μέλη Δ.Σ. πρωτοβάθμιων οργανώσεων του Πειραιά και της ευρύτερης περιοχής του και των νησιών του Αιγαίου, καθώς επίσης και πλήθος επιχειρηματιών.

Προηγούμενο άρθροΑνοίγουν σήμερα το μεσημέρι οι προσφορές για τον ΟΛΠ
Επόμενο άρθροΧ.Α.: Προσωρινή αναστολή της διαπραγμάτευσης της μετοχής του ΟΛΠ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.