Αρχική Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ Πέρι Σ.Ε.Φ. ο λόγος… Καιρός να γίνει Olympiacos Arena

Πέρι Σ.Ε.Φ. ο λόγος… Καιρός να γίνει Olympiacos Arena

21059
1

Είναι εδώ και καιρό που θέλουμε να γράψουμε για το ΣΕΦ… Καλύτερη αφορμή όπως αυτή που παρουσιάζεται, όμως, δε θα μπορούσαμε να βρούμε…

Εδώ και λίγες ημέρες και συγκεκριμένα από τη στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας, ο πρωθυπουργός της χώρας μας, συμφώνησε για το 3ο μνημόνιο, ένα νέο Ταμείο αποκρατικοποιήσεων, πέραν του ΤΑΙΠΕΔ θα δημιουργηθεί με στόχο να μαζευτούν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο 50 δισεκατομμύρια ευρώ. Στο νέο, λοιπόν, αυτό ταμείο ακούγεται πως θα είναι τόσο το ΣΕΦ όσο και το ΟΑΚΑ… Πειραιώτικη σελίδα είμαστε, οπότε αυτό που μας αφορά είναι το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

ΣΕΦ… αλλά όχι για μπάσκετ έτσι όπως το έχουν τώρα!

Είναι αλήθεια πως το Φαληρικό κλειστό δεν είναι αυτό που αποκαλούμε καθαρά μπασκετικό γήπεδο, αφού το παρκέ είναι αρκετά μακριά από τις κερκίδες. Επίσης, έχει αναφερθεί από σχετικά επίσημα χείλη πως οι παλαιές πτυσσόμενες κερκίδες που υπήρχαν τόσο στο Ευρωμπάσκετ του 1987 όσο και στο Μουντομπάσκετ του 1998 έχουν πάψει να υπάρχουν, είτε επειδή καταστράφηκαν, είτε επειδή είναι σπασμένες και δεν υπάρχουν αυτοτελείς. Άρα γήπεδο με κερκίδες, όπως τις ξέραμε παλιά, δεν μπορεί να υπάρχει…

Γιατί τα λέμε όλα αυτά θα απορείτε. Είναι η αλήθεια πως ο γράφων είναι περισσότερο μπασκετικός και σε πολλά παιχνίδια ακόμα και με τους ασθενέστερους αντιπάλους έχει βρεθεί στο ΣΕΦ για να υποστηρίξει τον Ολυμπιακό. Όμως, το γήπεδο είναι πολύ κρύο- κυριολεκτικά και μεταφορικά. Βέβαια το καλοκαίρι είναι ζεστό και όχι εξαιτίας των οπαδών πάντα! Ο λόγος είναι πως ο εξαερισμός είναι ανεπαρκής.

Πάρκο ΣΕΦ· ένα σκέτο χάλι

To ΣΕΦ και ο γύρω χώρος όσο περνάνε τα χρόνια γίνονται όλο και χειρότερα. Όπως είχαμε αναφέρει ο γύρω χώρος έχει μπει στο ΤΑΙΠΕΔ εδώ και χρόνια και μόνο το Δελφινάριο και το ΣΕΦ ως γήπεδο ήταν εκτός. Κανονικά ήταν να γίνει το Μάρτιο ο διαγωνισμός, αλλά η αλλαγή κυβέρνησης και η λογική αντιμνημονιακή πολιτική της μέχρι και τις… 12 Ιουλίου δεν άφησαν να γίνουν οι όποιες καταθέσεις δεσμευτικών προσφορών. Αποτέλεσμα αυτών είναι ένας χώρος πρασίνου και άθλησης να γίνεται ακόμη χειρότερος.

παρκο σεφ

Ταυτόχρονα οι 2 καφετέριες (Ολύμπικο και ΝΑΙ!) είναι εδώ και χρόνια κλειστές και μάλιστα ρημαγμένες… Όσο έχουμε τη δυνατότητα να γνωρίζουμε, το Ολύμπικο ως χώρος θεωρείται μέρος του ΣΕΦ οπότε όποιος το αγοράσει το Στάδιο αγοράζει και τη καφετέρια.

Το μέλλον του ΣΕΦ και η εμπλοκή του Ολυμπιακού

Πιστεύουμε πως για το καλό τόσο του Πειραιά όσο και του Ολυμπιακού πρέπει να αγοραστεί το ΣΕΦ από τον Ολυμπιακό είτε είναι η ΚΑΕ είτε είναι η οικογένεια Αγγελόπουλοι. Κάποτε οι Αφοί Αγγελόπουλοι ήθελαν να κατασκευάσουν ένα κλειστό στο στυλ της O2 Arena του Βερολίνου. Αυτό είναι δύσκολο τη σήμερον ημέρα για αυτό και πιστεύουμε πως αν μπορούσαν να αγοράσουν το ΣΕΦ σε μια τιμή από 10 μέχρι 20 εκατομμύρια ευρώ και ταυτόχρονα να δώσουν τα naming rights του γηπέδου σε κάποια εταιρεία. Να φανταστείτε το Palacio de Deportes της Μαδρίτης, όπου έγινε το τελευταίο final4 λέγεται πλέον Barclaycard Center και ανήκει στο Δήμο της Μαδρίτης, δηλαδή είναι ΔΗΜΟΣΙΟ όπως και τώρα είναι το ΣΕΦ και όχι στη Ρεάλ (δηλαδή ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ) που πληρώνει παρομοίως με τον Ολυμπιακό ενοίκιο κάθε χρόνο (παλαιότερα έπαιζε σε άλλα κλειστά της Μαδρίτης- Βισταλλέγκρε κτλ).

Πόσο χρήσιμο είναι έτσι σήμερα το ΣΕΦ

Ο Ολυμπιακός θυμόμαστε πως πολλές φορές έχει αναγκαστεί να παίξει μεσοβδόμαδα ή να αλλάξει τις ημερομηνίες επειδή στο ΣΕΦ γίνεται το ένα η το άλλο event. Πλέον τα events είναι ελάχιστα. Συνήθως είναι 1- 2 Σαββατοκύριακα το χρόνο στα οποία γίνονται meetings και το πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου και άλλες φορές γίνονται συνέδρια η η πίτα/χορός του Ηπειρώτη… Είναι κρίμα για 3- 4 εκδηλώσεις το χρόνο το ΣΕΦ να μην είναι μπασκετικό γήπεδο γιατί ακόμα και αγώνες βόλεϋ μπορούν να διεξαχθούν στις ίδιες διαστάσεις…

Μάλιστα, όσον αφορά τις εκδηλώσεις του κλειστού στίβου υπάρχει ειδικό γήπεδο στην Παιανία που ανήκει στο ΣΕΓΑΣ, αλλά προτιμάνε να νοικιάζουν το ΣΕΦ που συνήθως έχει δεν έχει 1000 θεατές αντί να γίνει στο κατάλληλο για αυτόν τον σκοπό γήπεδο. Επιπλέον, συνέδρια μπορούν να γίνουν και στο παρακείμενο κλειστό του ταε κβο ντο ή ακόμα καλύτερα σε ένα καθαρά μπασκετικό ΣΕΦ. Η πίτα του Ηπειρώτη μπορεί να γίνει στο Ταε Κβο Ντο, όπως άνετα έγινε πριν λίγες μέρες εντός του κλειστού το Ejekt Festival.

Ακόμα, οι διάφορες εκθέσεις πλέον δε γίνονται με την ίδια συχνότητα όσο παλιά εντός, καθώς υπάρχουν μεγάλοι εκθεσιακοί χώροι, όπως είναι η Helexpo στην Ανθούσα και η Metropolitan Expo στα Σπάτα. Μικρότερες εκθέσεις γίνονται πια στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη που είναι αυτή που βρίσκεται δίπλα από το πάρκινγκ των αθλητών. Βέβαια ακόμα και με διαμόρφωση του εσωτερικού του ΣΕΦ πολλά μπορούν να γίνουν όπως γίνονται και στο ΟΑΚΑ που μέρος των κάτω εξέδρων είναι πτυσσόμενες προς τα μέσα.

Μια ερασιτεχνική- πρόχειρη ιδέα για το μέλλον

Εμείς με μια απλή σκέψη ως φίλαθλοι κάνουμε μια πρόταση… Ούτε αρχιτέκτονες είμαστε, ούτε έχουμε κάποια επαγγελματική σχέση με τη ΚΑΕ Ολυμπιακός. Την παραθέτουμε σαν ιδέα για το πώς μπορεί να γίνει το ΣΕΦ στο μέλλον σε περίπτωση που μπορεί κάποιος να ενδιαφερθεί να το αγοράσει…

σεφ 1

Φυσικά υπάρχει και ο χώρος πάνω από το ΣΕΦ στον οποίο έγινε πέρυσι η συναυλία των Placebo καθώς και άλλα φεστιβάλ κατά καιρούς… Στο χώρο αυτό μπορούν να δημιουργηθούν και καφετέριες, αλλά και ταυτόχρονα να μην είναι πάρκινγκ για αυτοκίνητα και ειδικότερα μηχανάκια, όπως είναι σε κάποια sold out παιχνίδια του Ολυμπιακού.

Όλα αυτά βέβαια είναι στη σφαίρα της φαντασία του κάθε φιλάθλου… Ελπίζουμε να γίνει γιατί ο Ολυμπιακός μας είναι μια μεγάλη ομάδα, ίσως είναι η καλύτερη στιγμής να αποκτήσει το καθαρά δικό του στάδιο.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.