Νέα εικόνα παρουσιάζει πλέον το εσωτερικό του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, καθώς οι εργασίες για τη μεγάλη ανακαίνιση της έδρας του μπασκετικού Ολυμπιακού συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς.
Το RedKing News εξασφάλισε αποκλειστικό βίντεο από το εσωτερικό του ΣΕΦ, το οποίο αποτυπώνει την κατάσταση που επικρατεί αυτή την περίοδο και την πρόοδο των εργασιών.
Οι εικόνες είναι εντυπωσιακές και δύσκολα θυμίζουν το γήπεδο που γνωρίζαμε μέχρι πριν από λίγους μήνες. Στο σημείο όπου βρισκόταν ο αγωνιστικός χώρος κυριαρχούν πλέον χώματα, μπάζα και βαριά μηχανήματα, ενώ σημαντικά τμήματα των χαμηλότερων κερκίδων έχουν αποξηλωθεί.
Στο βίντεο διακρίνεται εκσκαφέας να εργάζεται μέσα στην κεντρική σάλα, ενώ είναι εμφανές ότι οι παρεμβάσεις δεν περιορίζονται σε μια απλή αισθητική ανανέωση. Πρόκειται για εργασίες μεγάλης κλίμακας, οι οποίες αλλάζουν ουσιαστικά τη διαμόρφωση του εσωτερικού του ιστορικού σταδίου.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Το ΣΕΦ όπως δεν το έχουμε ξαναδεί
Η σημερινή εικόνα έρχεται σε πλήρη αντίθεση με εκείνη των αγώνων της προηγούμενης σεζόν. Το παρκέ έχει εξαφανιστεί, τμήματα των κερκίδων έχουν γκρεμιστεί και ολόκληρο το κάτω επίπεδο θυμίζει πλέον μεγάλο εργοτάξιο.
Οι συγκεκριμένες εργασίες αποτελούν μέρος της συνολικής προσπάθειας για τη δημιουργία ενός σύγχρονου, αμιγώς μπασκετικού γηπέδου για τον Ολυμπιακό, μετά και την παραχώρηση της χρήσης, διαχείρισης και εκμετάλλευσης του κλειστού στην ΚΑΕ για 49 χρόνια.
Το επόμενο διάστημα αναμένεται να είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον, καθώς όσο ολοκληρώνονται οι βαριές κατασκευαστικές παρεμβάσεις θα αρχίσει σταδιακά να γίνεται περισσότερο ορατή και η τελική μορφή του νέου ΣΕΦ.
Για τον Πειραιά πρόκειται αναμφίβολα για μία από τις σημαντικότερες παρεμβάσεις που πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο σε μεγάλη αθλητική εγκατάσταση της πόλης.




