Αρχική ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ Κτίρια κενά (ακόμα και) στο κέντρο του Πειραιά

Κτίρια κενά (ακόμα και) στο κέντρο του Πειραιά

3068
0

Στενάχωρη η εικόνα να βλέπει κανείς στο κέντρο της πόλης κτίρια τα οποία για διάφορους λόγους να παραμένουν κενά χωρίς καμία χρήση… Κτίρια τα οποία άλλοτε ήταν προς χρήση ιδιωτική και άλλα που ανήκουν ή μισθώνονταν σε δημόσιους οργανισμούς.

Τον Πύργο δεν τον αναφέρουμε γιατί δεν έχει ολοκληρωθεί εσωτερικά η κατασκευή του όπως και αντίστοιχα τη Βίλα Ζαχαρίου στο Μικρολίμανο.

Άλλα από αυτά είναι νέες κατασκευές, ενώ άλλα είναι παλαιά. Πέρα από τα μαγαζιά στα ισόγεια των κτιρίων που μένουν κενά λόγω κρίσης, βλέπουμε όλοι πως έχουν αρχίσει να αδειάζουν και ολόκληρα κτίρια, προσφέροντας δυστυχώς μια εικόνα ερήμωσης στον Πειραιά και ειδικότερα το κέντρο του.

Ή υπάρχουν και άλλα κτίρια που έμειναν κενά πιο πρόσφατα όπως αυτά που ακολουθούν στη φωτογραφία… Στο αριστερό κτίριο ήταν η εφορία που έχει πάει σε άλλο κτίριο κοντά στο Σταθμό ενώ το δεύτερο από τη στιγμή που κατασκευάστηκε ποτέ δε χρησιμοποιήθηκε!

adeio 8Δυστυχώς τα περισσότερα παραμένουν κενά γιατί τα ενοίκια παραμένουν σε επίπεδα που δε συμφέρουν ούτε τους ιδιοκτήτες ούτε τους ενοικιαστές… Επίσης ο Πειραιάς έχει το γνωστό θέμα στάθμευσης που με τις κυκλοφοριακές αλλαγές έχει γίνει σε κάποιες περιπτώσεις χειρότερο. Πιθανότατα να αδειάσουν και άλλα κτίρια όσο αυξάνεται η φορολογία σε κάθε είδους επιχείρηση… Πόσο μάλλον στις ναυτιλιακές που έχουν παραμείνει ακόμα στον Πειραιά.

Φυσικά δεν ξεχνάμε και το κτίριο του Sprider και παλαιότερα του Αποστολίδη δίπλα από την Αγία Τριάδα που μετά την κατάρρευση της αλυσίδας ρούχων παραμένει κενό και χρησιμοποιείται το ισόγειο από την Μητρόπολη Πειραιά στην οποία και λέγεται ότι ανήκει το κτίριο για κάποια μπαζάρ.

Κτίρια κενά υπάρχουν και μικρότερα όπως κάποια νεοκλασικά και σε άλλες περιοχές του Πειραιά, όπως είχαμε αναφέρει στο άρθρο για τον ΑΝΑΞΙΟΠΟΙΗΤΟ ΠΕΙΡΑΙΑ. 

Βέβαια έχουμε ακούσει κατά καιρούς παράπονα από πολλούς συμπολίτες μας που έχουν νοικιάσει γραφεία σε κτίρια που ανήκουν σε οργανισμούς δημόσιους ή ιδρύματα και μας αναφέρουν ότι οι συγκεκριμένοι δε νερώνουν ποτέ το κρασί τους σε θέματα ενοικίων, ενώ για να γίνει αλλαγή ίσως χρειαστούν πολλοί μήνες γιατί χρειάζεται να συνεδριάσουν τα συμβούλια αυτών, κάτι που συμβαίνει σπάνια (2-3 φορές το χρόνο) οπότε η ζημιά μεγαλώνει.

Ελπίζουμε να πρυτανεύσει η λογική και να μη χρειαστεί να γίνει νέο άρθρο που θα αναφερόμαστε για περισσότερα κτίρια και μαγαζιά κενά…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.