«Ο Πειραιάς έχει ιδιαίτερη επιβάρυνση και τον υψηλότερο ρυθμό αύξησης των κρουσμάτων που έχει καταγραφεί στη χώρα μας από την αρχή της πανδημίας» ανέφερε νωρίτερα στην καθημερινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ η καθηγήτρια παιδιατρικής λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου . Ο δείκτης θετικότητας την εβδομάδα που πέρασε διαμορφώθηκε στο 4,5% και ξεπέρασε για πρώτη φορά το 2021 το 4%, που είναι το όριο συναγερμού. Ο ίδιος δείκτης ξεπερνά το 7% σε κάποιες περιοχές της Αθήνας, ενώ τα ενεργά κρούσματα στην Αττική είναι 10.000 και σε όλη την χώρα 20.000 κυρίως στις ηλικίες 25 έως 55 ετών .


![Στην Ελλάδα τα AERO 4 και AERO 5 HIGHSPEED για την ενίσχυση των γραμμών του Σαρωνικού [video]](https://www.pireaspiraeus.com/wp-content/uploads/2026/04/maxresdefault-238x178.jpg)
![Πειραιάς: Σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες στο νέο Δικαστικό Μέγαρο [video]](https://www.pireaspiraeus.com/wp-content/uploads/2026/04/neo-dikastiko-megaro-238x178.jpg)
