Αρχική ΟΛΠ 4 νέες γερανογέφυρες καταφτάνουν στο λιμάνι του Πειραιά

4 νέες γερανογέφυρες καταφτάνουν στο λιμάνι του Πειραιά

1737
0

Άλλες τέσσερις νέες γερανογέφυρες φορτοεκφόρτωσης πλοίων Super Post Panamax, που θα μπορούν να εξυπηρετήσουν mega container πλοία 20.000 TEU, αναμένεται να καταφθάσουν τον Ιούλιο του 2021 στο λιμάνι του Πειραιά.

Σύμφωνα με πηγές από τον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά, με τις νέες γερανογέφυρες, στόχος της διοίκησης του λιμανιού του Πειραιά είναι όχι μόνο η αύξηση του όγκου διαχείρισης των εμπορευματοκιβωτίων αλλά και η ταχύτητα διακίνησής τους.

Η μία από τις νέες γερανογέφυρες αναμένεται να τοποθετεί στον Προβλήτα Ι του ΟΛΠ και άλλες τρείς στον προβλήτα ΙΙ ανατολικά.

Ο προβλήτας Ι του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων διαθέτει επτά νέες γερανογέφυρες (Τέσσερις Super Post Panamax και 3 Panamax).

Ο προβλήτας ΙΙ θα διαθέτει από τις νέες γερανογέφυρες 8 μεγάλες εκ των οποίων οι τρείς καινούργιες θα τοποθετηθούν στα ανατολικά και θα εξυπηρετούν λόγω βυθίσματος του λιμανιού πλοία μέχρι 10.000 TEU.

Σημειώνεται ότι πρόσφατα ο ΟΛΠ υπέγραψε νέα σύμβαση για την προμήθεια πέντε (5) Γερανογεφυρών Στοιβασίας (E-RTG), που θα εγκατασταθούν στον Προβλήτα Ι του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων. Σημειώνεται ότι τα νέα ηλεκτρικά E-RTG είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον σε σχέση με τα συμβατικά και η χρήση τους θα βελτιώσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του λιμένος Πειραιά.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.