Αρχική ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΟΜΑΔΕΣ 15/10/2016: Ιστιοπλοϊκός Μαραθώνιος στη θάλασσα του Πειραιά

15/10/2016: Ιστιοπλοϊκός Μαραθώνιος στη θάλασσα του Πειραιά

2181
0

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης και ο Αντιπρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. και Ομοσπονδιακός προπονητής Κολύμβησης  κ. Νίκος Γέμελος, συμμετείχαν στη Συνέντευξη Τύπου για τον Ιστιοπλοϊκό Μαραθώνιο, που θα διεξαχθεί το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016,  στη θαλάσσια περιοχή του Μικρολίμανου.

 

Η διοργάνωση διεξάγεται από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιώς σε συνεργασία με την «Sailing Marathon Team». Έχει τη στήριξη του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και τελεί -μεταξύ άλλων- υπό την αιγίδα του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά.

 

Παράλληλα, με τη διεξαγωγή του αθλητικού προγράμματος, θα υπάρξουν δράσεις και εκδηλώσεις προς όφελος ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στην ομιλία του, τόνισε: «Είναι χαρά που βρίσκομαι σήμερα μαζί σας. Απαντήσαμε αμέσως θετικά στην  πρόταση που μας έγινε, να θέσουμε δηλαδή υπό την αιγίδα μας τον Μαραθώνιο Ιστιοπλοΐας, όπως κάνουμε σε κάθε αθλητική διοργάνωση  και πρωτοβουλία στην πόλη,  η οποία έχει ποιότητα και μια διάσταση κοινωνικού χαρακτήρα, καθώς αποκτά μια ιδιαίτερη σημασία, ειδικά στις μέρες μας.

Είμαστε μια πόλη και ένας Δήμος με αναφορά στη θάλασσα. Το σύνθημά μας άλλωστε ως Δημοτική Αρχή, είναι ότι το μέλλον του Πειραιά,  πρέπει να κοιτάζει στη θάλασσα.

Η ιστιοπλοΐα είναι ένα άθλημα που έχει φέρει πολλά μετάλλια στη χώρα και είναι σε υψηλό επίπεδο. Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πειραιά αλλά και οι άλλοι Όμιλοι είναι  σημαντικοί σύλλογοι, με μεγάλη προσφορά στη νεολαία, στα παιδιά του Πειραιά αλλά και στη χώρα, στον αθλητισμό. Όχι επειδή φέρνουν μετάλλια γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό, αλλά γιατί παράγουν αθλητισμό, βάζουν από νωρίς τα παιδιά στον αθλητισμό κάτι που θεωρώ ότι έχει ιδιαίτερη σημασία. Ως Δήμαρχος και ως Δημοτική Αρχή, θα είμαστε αρωγοί σε κάθε παρόμοια προσπάθεια. Θα θέλαμε να προσφέρουμε παραπάνω, οι δυνατότητές μας είναι περιορισμένες.

Συζητούσαμε με τον Πρόεδρο του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιά Γιάννη Παπαδημητρίου, να φέρουμε σε συνεργασία διεθνείς αγώνες Ιστιοπλοΐας.  Πιστεύω ότι γίνεται και θα ξεκινήσουμε τις διαδικασίες γι΄ αυτό. Πρέπει να γίνονται δράσεις στην πόλη μας και πιστεύω ότι ο Δήμος, οι Όμιλοι και άλλοι φορείς του Πειραιά, μπορούμε να πετύχουμε πολλά όταν υπάρχει μια σωστή συνεργασία.

Διάθεση για συνεργασία υπάρχει από τον Δήμο και μακάρι να έχουμε παρόμοιες αθλητικές πρωτοβουλίες στο μέλλον. Θα είμαστε εδω το Σάββατο,  να παρακολουθήσουμε την εκκίνηση με ενδιαφέρον. Ενημερώθηκα ότι θα συμμετάσχει μεγάλος αριθμός σκαφών. Δεν ξέρω πολλά από Ιστιοπλοΐα αν και μέλος της οικογένειάς μου ξεκίνησε να μαθαίνει Ιστιοπλοΐα, επομένως θα αποκτήσω μια καλύτερη επαφή. Εύχομαι να υπάρξουν κι άλλες συνεργασίες με τον Ο.Π.Α.Ν..  Θεωρώ ότι ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας είναι ένας φορέας που μπορεί να στηρίξει ανάλογες δράσεις. Η  Ολυμπιονίκης Πρόεδρος Σταυρούλα Αντωνάκου, ο Αντιπρόεδρος Νίκος Γέμελος, που ως προπονητής Κολύμβησης εκπαιδεύει Ολυμπιονίκες είναι σημαντικοί άνθρωποι του αθλητισμού και μπορούν τα σωματεία της πόλης σε οποιοδήποτε άθλημα να αναλάβουν πρωτοβουλίες. Εύχομαι καλή επιτυχία στον Μαραθώνιο Ιστιοπλοΐας».

Ο Αντιπρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά και Ομοσπονδιακός προπονητής Κολύμβησης  κ. Νίκος Γέμελος, επισήμανε:

«Ως Αντιπρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. και Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά, θέλω να σας πω, ότι  δεν θα μπορούσαμε να μην «αγκαλιάσουμε» αυτή την πρωτοβουλία στον Δήμο Πειραιά. Για εμάς, είναι πάρα πολύ σημαντικό οτιδήποτε γίνεται στον τομέα του ναυτικού αθλητισμού. Πιστεύουμε ότι από τον   Πειραιά, με δεδομένο ότι είναι ναυτική πόλη, έχει περάσει όλος ο κόσμος και όλα τα παιδιά από αυτές τις εγκαταστάσεις και έχουν μάθει το άθλημα  της ιστιοπλοΐας,  από τα Optimist έως τα πιο μεγάλα σκάφη.  Γι΄ αυτόν το λόγο έχουμε τόσο σημαντικούς και μεγάλους αθλητές και Ολυμπιονίκες σε αυτό το άθλημα. Η Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. Σταυρούλα Αντωνάκου κι εγώ, αγκαλιάσαμε αμέσως αυτή την προσπάθεια του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιά, ώστε οι αγώνες να γίνουν θεσμός αλλά και ένα συνεχόμενο πρωτάθλημα ιστιοπλοϊκών αγώνων. Άλλωστε η ιστιοπλοΐα ως άθλημα, προσελκύει πολύ κόσμο ιδιαίτερα στον Πειραιά. Πιστεύουμε ότι στην εκκίνηση θα βρεθούν πολλά σκάφη και ο Ιστιοπλοϊκός Μαραθώνιος θα έχει επιτυχία».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.