Αρχική ΝΕΑ Β' ΠΕΙΡΑΙΑ Χώρος αθλητισμού και πρασίνου το παλιό Νεκροταφείο Νεάπολης Νίκαιας

Χώρος αθλητισμού και πρασίνου το παλιό Νεκροταφείο Νεάπολης Νίκαιας

2489
0

Σε χώρο πρασίνου αναψυχής και αθλητισμού, μετατρέπεται το παλιό Νεκροταφείο Νεάπολης Νίκαιας. Μετά απόαρχιτεκτονικό διαγωνισμό ολοκληρώθηκε η μελέτη του εστιατορίου-αναψυκτηρίου, έργο που συμβάλλει ουσιαστικά στην αισθητική αναβάθμιση του χώρου. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για ένα άρτια σχεδιασμένο βιοκλιματικό κτίριο καιθα μπορεί να φιλοξενεί 150-200 άτομα. Ο περιβάλλων χώρος θα είναι με φυτεμένο χώμα και με αισθητική απόλυτα εναρμονισμένη με το πράσινο. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί στα επόμενα 2-3 χρόνια.

Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης επισημαίνει:

«Η ανάπλαση του παλιού Νεκροταφείου Νεάπολης είναι ένα έργο μοναδικό καθώς για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα έχουμε ανάπλαση παλιού νεκροταφείου σε χώρο αναψυχής και αθλητισμού. Έως στις αρχές του καλοκαιριούαναμένουμε να ολοκληρωθεί η μελέτη προϋπολογισμού 590.000 €. Μετά την ολοκλήρωση της μελέτης θα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε το κόστος που θα απαιτηθεί για την ανάπλαση των 46 στρεμμάτων προκειμένου να διεκδικήσουμε τα χρήματα αυτά από την πολιτεία και να προχωρήσουμε στην ολοκλήρωση του έργου».

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.