Αρχική ΑΛΛΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΥΦΑΣΜΑΤΙΝΕΣ ΜΑΣΚΕΣ ΘΑ ΠΡΟΩΘΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ : Με τη...

ΥΦΑΣΜΑΤΙΝΕΣ ΜΑΣΚΕΣ ΘΑ ΠΡΟΩΘΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ : Με τη συνεργασία των επιμελητηρίων της πόλης προκειμένου με τα έσοδα να ενισχύονται οι κοινωνικές δομές του Δήμου ή και τα νοσοκομεία της πόλης μας.

837
0

Μια πρωτοποριακή ιδέα είχε ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, προκειμένου να ενισχύσει τις δομές κοινωνικής αλληλεγγύης του Δήμου αλλά και της πόλης.  Όπως αποκάλυψε ο ίδιος, σήμερα το πρωί στο ΚΑΝΑΛΙ ΕΝΑ 90,4, σε εκπομπή που έκανε ο δημοσιογράφος Νίκος Παρασκευάς με τη συμμετοχή του Προέδρου της ΔΗΡΑΠ, Αλέξανδρου Τζεφεράκου, ο Δήμος θα προχωρήσει σε συνεργασία με το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο στη μαζική παραγωγή υφασμάτινων μασκών με το σήμα του Δήμου Πειραιά, τις οποίες θα διαθέσει στην αγορά μέσω των καταστημάτων του Εμπορικού Συλλόγου  και τα έσοδα από τις πωλήσεις αυτές θα πηγαίνουν στις κοινωνικές υπηρεσίες που έχουν αναλάβει το δύσκολο έργο της συμπαράστασης και στήριξης των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη, καθώς και στα δυο σημαντικά νοσοκομεία του Δήμου.

Όπως είπε ο κ. Μώραλης, με τη χαλάρωση των μέτρων  για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, οι υφασμάτινες μάσκες θα μπουν υποχρεωτικά στη ζωή μας, αφού για να κυκλοφορεί κάποιος σε κλειστούς χώρους θα  πρέπει να φοράει μάσκα.   Με το δεδομένο αυτό, συνέχισε, ο Δήμαρχος, σκεφτήκαμε με την εμπειρία που έχουμε αποκτήσει από την παραγωγή και δωρεάν διάθεση ασπίδων προστασίας προσώπου μέσω του BLUE LAB, να προχωρήσουμε στην παραγωγή υφασμάτινων μασκών, τις οποίες θα διαθέσουμε στην αγορά με χαμηλό τίμημα, φυσικά προσιτό για τους δημότες μας, ώστε να είμαστε  ανταγωνιστικοί προκειμένου να ενισχύσουμε με τα έσοδα που θα έχουμε τις κοινωνικές μας υπηρεσίες.

Για το λόγο αυτό, υπογράμμισε ο κ. Μώραλης, έχω μιλήσει με τους Προέδρους των τριών Επιμελητηρίων και μάλιστα αύριο θα έχω συνάντηση  με τον Πρόεδρο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου κ. Μιχάλαρο, τον Πρόεδρο του ΕΒΕΠ κ. Κορκίδη, καθώς και τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου κ. Μανεσιώτη  για να προχωρήσουμε την όλη διαδικασία.

Πιστεύω, κατέληξε ο κ. Μώραλης, ότι με τον τρόπο αυτό και εφόσον οι δημότες στηρίξουν αυτήν την προσπάθεια και αγοράσουν μάσκες με το σήμα του Δήμου Πειραιά, θα πετύχουμε να βοηθήσουμε από τη μια πλευρά τους δημότες, οι οποίοι θα βρίσκουν εύκολα και σε ανταγωνιστική τιμή μάσκες, αλλά και τις υπηρεσίες του Δήμου που ασχολούνται με τη στήριξη των ευρισκομένων σε αδυναμία συμπολιτών μας καθώς και κάθε μονάδα μικρή ή μεγάλη, η οποία δίνει μάχη εναντίον της πανδημίας του κορωνοϊού. Όλα αυτά βέβαια, γίνονται με τη συνεργασία όλων των επιμελητηρίων της πόλης, γιατί όπως από την αρχή της θητείας μου έχω πει, χωρίς τη συνεργασία και τη σύμπνοια όλων των παραγόντων της πόλης δεν μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά που όλοι επιθυμούμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.