Αρχική ΕΚΚΛΗΣΙΑ Στον Πειραιά η ιερή εικόνα της Παναγίας Σουμελά

Στον Πειραιά η ιερή εικόνα της Παναγίας Σουμελά

8508
0

Λίγους μήνες μετα την άφιξη του πιστού αντιγράφου της , καταφθάνει στον Πειραιά η ιερή εικόνα της Παναγίας Σουμελά θτη Δευτέρα 15 Μαΐου στις 11 το πρωί, στο λιμάνι του Πειραιά, στην πύλη Ε8.

Εκεί θα την υποδεχτούν ποντιακά πολιτιστικά σωματεία και πλήθος πιστών. Η εικόνα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του pontos-news.gr απο τον πρόεδρο του ομώνυμου ιδρύματος Γεώργιου Τανιμανίδη θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στον μητροπολιτικό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης μέχρι την Κυριακή 21 Μαΐου στο πλαίσιο των Κωνσταντίνειων 2017, οπότε και θα επιστρέψει στη Βέροια όπου φυλάσσεται.

Η εικόνα αναμένεται να φτάσει στον Πειραιά με πλοίο, όπως έφτασαν οι πρώτοι Πόντιοι πρόσφυγες.

 

Η έλευσή της εντάσσεται στα «Κωνσταντίνεια 2017» που θα πραγματοποιηθούν από τις 15 έως τις 22 Μαΐου. Μαζί με την εικόνα θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα και το ιερό λείψανο του Αγίου Λουκά του ιατρού, επισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας. Η λιτανεία τους στους δρόμους του Πειραιά θα γίνει ανήμερα της εορτής των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στις 21 Μαΐου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.