Αρχική ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ Παραδόθηκε το πλήρως ανακαινισμένο κλειστό Γυμναστήριο του σχολικού συγκροτήματος...

Παραδόθηκε το πλήρως ανακαινισμένο κλειστό Γυμναστήριο του σχολικού συγκροτήματος Τζαβέλλα

593
0

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης και η Αντιδήμαρχος Παιδείας και δια Βίου Μάθησης κα Ασπασία  Αλιγιζάκη, επισκέφθηκαν σήμερα το κλειστό Γυμναστήριο του σχολικού συγκροτήματος Τζαβέλλα, το οποίο παραδόθηκε πλήρως ανακαινισμένο από τον Δήμο Πειραιά.

Είναι το πρώτο κλειστό σχολικό Γυμναστήριο από τα πέντε συνολικά που διαθέτουν τα σχολεία του  Δήμου Πειραιά, στο οποίο ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ολικής ανακαίνισης.

Η παρέμβαση αυτή συνεχίζεται και στα άλλα τέσσερα σχολικά Γυμναστήρια με στόχο τη λειτουργική και αισθητική τους αναβάθμιση, ώστε οι μαθητές και οι μαθήτριες της πόλης μας να αθλούνται σε χώρους όμορφους με ανανεωμένες υποδομές.

Σημειώνεται, ότι τις απογευματινές ώρες στα σχολικά συγκροτήματα αθλούνται παιδιά των αθλητικών Σωματείων της πόλης. Το κλειστό Γυμναστήριο του σχολικού συγκροτήματος Τζαβέλλα αξιοποιείται από τους ιστορικούς συλλόγους «Εθνικός» και «Πειραϊκός Σύνδεσμος» για την άθληση των παιδιών των Ακαδημιών τους.

 

Τα  άλλα σχολικά Γυμναστήρια που ανακαινίζονται  το αμέσως επόμενο διάστημα από τον Δήμο Πειραιά είναι:

 

  1. 1ο ΓΕΛ επί της οδού Αφεντούλη 5
  2. 3ο ΓΕΛ επί της οδού Μαυρομιχάλη 14
  3. 14ο Γυμνάσιο επί των οδών Κω & Αγίων Αναργύρων
  4. Γυμνάσιο Καμινίων επί της οδού Δωδεκανήσου 28

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

 

«Βρισκόμαστε στο σχολικό συγκρότημα της Τζαβέλλα, το μεγαλύτερο στον Πειραιά, όπου παραδώσαμε πλήρως ανακαινισμένο το γυμναστήριο για τους μαθητές, αλλά και τους Συλλόγους που αθλούνται τις απογευματινές ώρες.

Ολοκληρώθηκε μια μεγάλη παρέμβαση στις αθλητικές υποδομές, στα αποδυτήρια και στους βοηθητικούς χώρους. Το επόμενο διάστημα θα ανακαινιστούν και τα υπόλοιπα 4 Γυμναστήρια  που στεγάζονται σε σχολεία της πόλης μας. Ασφαλώς αναμένουμε να σεβαστούν αυτούς τους χώρους όλοι όσοι τους χρησιμοποιούν, καθώς είναι πολύ σημαντικό να μην υπάρξουν καταστροφές, να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και να μην χρειαστεί να παρεμβαίνουμε κάθε χρόνο. Στόχος μας  είναι να διαθέτουν τα σχολεία της πόλης μας ασφαλείς,  λειτουργικές και καλαίσθητες υποδομές για τους μαθητές, αλλά και τους Συλλόγους που αθλούνται σε αυτούς τους χώρους. Θα συνεχίσουμε να είμαστε έμπρακτα κοντά στην εκπαιδευτική κοινότητα ανταποκρινόμενοι στις ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες της».

 

Η Αντιδήμαρχος  Παιδείας και δια Βίου Μάθησης κα Ασπασία  Αλιγιζάκη, σε δήλωσή της, σημείωσε σχετικά: 

«Στόχος είναι να βελτιώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τις υποδομές των σχολείων μας, διότι είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά μας να αθλούνται σε πολύ καλές υποδομές. Το κλειστό Γυμναστήριο του σχολικού συγκροτήματος Τζαβέλλα ανακαινίστηκε πλήρως και υλοποιούμε το επόμενο διάστημα την ολική ανακατασκευή όλων των σχολικών γυμναστηρίων στην πόλη μας. Η στόχευσή μας είναι να δώσουμε στα παιδιά τη δυνατότητα να αθληθούν και να βελτιώσουν τις κλίσεις τους στον αθλητισμό, που μπορεί για κάποια από αυτά ο αθλητισμός να γίνει και επαγγελματική δραστηριότητα. Ταυτόχρονα μετά το πέρας της λειτουργίας των σχολείων να διευκολύνουμε τους αθλητικούς συλλόγους του Πειραιά -στους οποίους βέβαια αθλούνται οι νέοι της πόλης μας- έτσι ώστε να έχουμε όλα τα παραπάνω οφέλη σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο βαθμό».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.