Αρχική ΕΚΚΛΗΣΙΑ Κωνσταντίνεια 2015 στον Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης

Κωνσταντίνεια 2015 στον Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης

2196
0

Το «ΕΞΑΛΕΙΠΤΡΟΝ» Όμιλος Γυναικών Πειραιά, για τις Τέχνες, τα Γράμματα, τον Πολιτισμό, τις Επιστήμες, σε συνεργασία με τον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Πειραιώς, παρουσιάζουν ένα μουσικό πρόγραμμα με βυζαντινούς ύμνους και ψαλτοτράγουδα στον Ιερό Ναό Αγίων Κων/νου και Ελένης την Παρασκευή, 22 Μαΐου 2015 και ώρα 20.00 μ.μ., στο πλαίσιο των λατρευτικών & πολιτιστικών εκδηλώσεων των Κωνσταντινείων 2015. Ψάλλει η Υμνωδός Νεκταρία Καραντζή.

Κεντρικός ομιλητής της βραδιάς, ο διεθνούς φήμης πιανίστας, συνθέτης και μαέστρος, ιδρυτής της Μητροπολιτικής Συμφωνικής Ορχήστρας Αθηνών και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής της Εκκλησίας της Ελλάδος κ. Βασίλης Τσαμπρόπουλος.

Για τους ύμνους και τα ψαλτοτράγουδα σχολιάζει η ιδρύτρια & πρόεδρος του Ομίλου «ΕΞΑΛΕΙΠΤΡΟΝ», ηθοποιός-σκηνοθέτης Νανά Λάτση.

Ποιά είναι η Νεκταρία Καραντζή

Η φωνή της Νεκταρίας Καραντζή έχει ταυτιστεί κυρίως με την βυζαντινή εκκλησιαστική τέχνη και έχει αναγνωριστεί, ως μία από τις σημαντικότερες φωνές του θρησκευτικού μέλους. Πραγματοποιεί καλλιτεχνικές εμφανίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, παρουσιάζει προγράμματα αμιγώς αφιερωμένα στη βυζαντινή Υμνωδία και έχει αναγνωριστεί διεθνώς ως “ιδανική υμνωδός του βυζαντινού μέλους και της Αρχέγονης Παράδοσης”.

Έχει παρουσιάσει συναυλίες βυζαντινής και παραδοσιακής μουσικής σε χώρες, όπως: Γαλλία, Ουγγαρία, Σερβία, Τουρκία, Σκόπια, Βουλγαρία, Εσθονία. Είναι ιδρύτρια και επίτιμος πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Ψαλτριών. Στην Ελληνική μουσική σκηνή έγινε κυρίως γνωστή μέσω της συνεργασίας της με τον κορυφαίο δάσκαλο της παραδοσιακής μουσικής, Χρόνη Αηδονίδη και τον διεθνώς αναγνωρισμένο Βασίλη Τσαμπρόπουλο. Είναι Νομικός Σύμβουλος και Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Τύπου της Μητροπολιτικής Συμφωνικής Ορχήστρας Αθηνών που ιδρύθηκε από τον Βασίλη Τσαμπρόπουλο και λειτουργεί υπό την αιγίδα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου.

Λίγα λόγια για το Βασίλη Τσαμπρόπουλο

Ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος είναι ένας διεθνώς αναγνωρισμένος πιανίστας, συνθέτης και αρχιμουσικός. Χαρακτηρίστηκε από τους Νιου Γιορκ Τάιμς, ως «ένας μάγος του ήχου και ένας σπάνιος μουσικός…» και συγκαταλέγεται στην ελίτ των σολίστ. Έχει συνεργαστεί με τις κορυφαίες ορχήστρες της Ευρώπης και της Αμερικής, όπως με τη Φιλαρμονική του Λονδίνου, τη Φιλαρμονική της Τσεχίας, τη Βασιλική Φιλαρμονική της Στοκχόλμης, τη Συμφωνική της Βοστόνης, τη Συμφωνική της Βαλτιμόρης, τη Συμφωνική της Ιταλικής Ραδιοφωνίας και πολλές άλλες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.