Αρχική ΑΛΛΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ Η 40η ΕΚΘΕΣΗ “Κρήτη η Μεγάλη Συνάντηση” στο ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙ απο τις ...

Η 40η ΕΚΘΕΣΗ “Κρήτη η Μεγάλη Συνάντηση” στο ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙ απο τις 20 έως 28 Απριλίου 2024

1042
0
20 έως 28 Απριλίου 2024 | Πειραιάς: ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙ
📣 Η μεγαλύτερη γαστρονομική και πολιτιστική συνάντηση δίνει ραντεβού με τους λάτρεις της αυθεντικότητας και της παράδοσης, στην επετειακή Πασχαλινή 40η Έκθεση “Κρήτη Η Μεγάλη Συνάντηση: Τοπικά προϊόντα & γεύσεις Ελλάδας”.
📍Η διοργάνωση που, ταξιδεύοντας σε όλη την Ελλάδα, έγινε πλέον θεσμός, ρίχνει άγκυρα στον Πειραιά και σας προσκαλεί στην μεγαλύτερη Πασχαλινή αγορά να γιορτάσουμε παρέα την επετειακή 40η διοργάνωση στην καρδιά του ανοιξιάτικου Πασαλιμανιού!
🌱 Δεκάδες συμμετέχοντες, παραγωγοί, οικογενειακές επιχειρήσεις και μικρά ελληνικά brands από ολόκληρη την #Κρήτη αλλά και από πολλές άλλες περιοχές του τόπου μας, αποβιβάζονται στον Πειραιά για να πλημμυρίσουν το όμορφο #Πασαλιμάνι με τα αγνά προϊόντα που παράγουν και αγαπημένες γεύσεις παράδοσης. Το μεγαλύτερο γαστρονομικό αντάμωμα καταφθάνει!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
👉 Η 40η Έκθεση θα ανοίξει τις πύλες της για το κοινό στις 10:00 το πρωί του Σαββάτου 20 Απριλίου και θα παραμείνει ανοιχτή έως και την Κυριακή 28 Απριλίου στις 10:00 το βράδυ.
🌱 50+ Έλληνες παραγωγοί / 50+ πολιτιστικοί σύλλογοι
📍 Πειραιάς: ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙ, Ακτή Μουτσοπούλου
🕙 Τo ωράριο λειτουργίας για όλες τις ημέρες θα είναι από τις 10:00 το πρωί έως και τις 10:00 το βράδυ.
🎟️ Η είσοδος στην Έκθεση καθώς και σε όλες τις παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις είναι ελεύθερη για όλους!
🐞Τα πάντα για το #Πασχαλινό_Τραπέζι!🐞
Στο καθιερωμένο μας πλέον σημείο, με ανοιξιάτικη διάθεση, συνεχίζουμε δυναμικά το ταξίδι μας για την ανάδειξη του τοπικού προϊόντος και την προβολή του πλούτου των γεύσεων της Κρητικής και Ελληνικής γης!
👉 Για 9 ημέρες, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν, να γευτούν και να προμηθευτούν απευθείας αυθεντικές γεύσεις, ζυμωμένες με το μεράκι, καμωμένες απ’ τον μόχθο και την αγάπη των παραγωγών, να γνωρίσουν τον πολιτισμό και την ιστορία πίσω από τα παραδοσιακά προϊόντα και να απολαύσουν αλησμόνητες εμπειρίες που έχουν σαγηνεύσει το κοινό σε ολόκληρη την Ελλάδα και σε πολλές γωνιές του κόσμου!
🇬🇷 Ένας… Σασμός προϊόντων από κάθε γωνιά της Κρητικής Γης – από το Ηράκλειο, το Λασίθι, το Ρέθυμνο, τα Χανιά, ως το Μαλεβίζι και τον Μυλοπόταμο – αλλά και από πολλές άλλες περιοχές του τόπου μας όπως την Αττική, την Αίγινα, την Αχαΐα, τον Έβρο, την Ημαθία, την Θεσσαλονίκη, την Καβάλα, τα Καλάβρυτα, το Κιλκίς, τον Πειραιά, την Πρέβεζα, την Σαμοθράκη, τα Τρίκαλα, την Χαλκίδα, την Χαλκιδική και την Χίο!
Απολαύστε το ιδιότυπο ταξίδι σας… στην Κρητική και την Ελληνική φύση μέσα από την δύναμη των γεύσεων που θα σας αφήσουν αυθεντικά προϊόντα.
🔸 Από το αγνό ελαιόλαδο, τις ελιές, το τυρί, τα γαλακτοκομικά και τυροκομικά προϊόντα, το μέλι και τα προϊόντα μελιού, βασιλικό πολτό και γύρη, παστέλια και μπάρες, ως την τσικουδιά, ρακί και ρακόμελο, χαρουπόμελο και προϊόντα χαρουπιού, ποικιλίες κρασιών, λικέρ, παξιμάδια, κριτσίνια και κουλουράκια, αλόη, σταφίδες και βότανα της Κρητικής και Ελληνικής γης, προϊόντα πασίγνωστα για τις μοναδικά ευεργετικές ιδιότητες τους.
🛒 Επιπλέον, οι επισκέπτες θα μπορούν να γνωρίσουν και να γευτούν αγαπημένες Κρητικές γεύσεις, τα περίφημα ξεροτήγανα και καλτσούνια, πασχαλινά γλυκίσματα, σφακιανόπιτες και πίτες, καθώς και μεγάλη ποικιλία από παραδοσιακά καπνιστά κρέατα, απάκι, λουκάνικα και αλλαντικά.
🌱 Μεταξύ των προϊόντων επίσης θα είναι και παραδοσιακά ζυμαρικά, χυλοπίτες, τραχανάς, όσπρια, υπερτροφές και σταφίδες, ξηροί και καραμελωμένοι καρποί, αμύγδαλα, φιστίκια Αιγίνης καθώς και σάλτσες, γλυκά του κουταλιού, παστέλια και μπάρες σοκολάτας, χαλβάς και ταχίνι, λουκουμάδες και λουκούμια, βάφλες και σιροπιαστά γλυκά.
️Επίσης, μια πλούσια γκάμα φυτικών αλειμμάτων για μικρούς και μεγάλους από τις παραδοσιακές μαρμελάδες και το χαρουπόμελο, το φιστικοβούτυρο και την πραλίνα από φιστίκι Αιγίνης.. μέχρι τις πάστες ελιάς και το Κρητικό αλειφωτό τυρί!
🐣🎁 Εκτός από τις γεύσεις, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και προϊόντα περιποίησης και φροντίδας όπως φυσικά καλλυντικά, αιθέρια έλαια, αλόη, σαπούνια, άλατα και κρέμες ελιάς, υποαλλεργικά προϊόντα, κεραλοιφές και αρωματικά είδη καθώς και να προμηθευτούν πλούσια ποικιλία απο λαμπάδες, πασχαλινά δώρα για κάθε γούστο, βιβλία και χειροποίητες κατασκευές, αξεσουάρ, τσάντες, χειροποίητα κοσμήματα και πολλά ακόμη προϊόντα!
Η Μεγαλύτερη Πασχαλινή αγορά με πάνω από 50 συμμετέχοντες παραγωγούς και μικρά ελληνικά brands! Μια μικρογραφία των θησαυρών του τόπου μας για το γιορτινό τραπέζι!
👉 ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 👈
Παράλληλα με την λειτουργία των εκθεσιακών περιπτέρων, η έκθεση αποτελεί ένα ζωντανό πολιτισμικό ταξίδι, με ένα πλήρες πρόγραμμα από καθημερινές πλούσιες μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις.
♦️ Οι παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις αποτελούν σημείο αναφοράς για τις διοργανώσεις μας, με εκατοντάδες χορευτές να εμπλουτίζουν κάθε φορά την έκθεση με βήματα παράδοσης και λαϊκά παραδοσιακά ακούσματα. Περισσότερα από 60 πολιτιστικά σωματεία και μουσικοχορευτικοί συλλόγοι από κάθε γωνιά της Ελλάδας, θα συντροφεύσουν την 40η διοργάνωση παρουσιάζοντας την δράση τους και το πολιτιστικό τους αποτύπωμα.
💥 Σύλλογοι και χορευτικά σωματεία, υπερασπιστές της Κρητικής, της Θρακιώτικης, της Μακεδονίτικης, της Ποντιακής και της Νησιωτικής παράδοσης, θα δώσουν το παρών, με τοπικές φορεσιές, χορευτικές φιγούρες και μουσικά ακούσματα από κάθε γωνιά της Ελλάδας για να στήσουν την μεγαλύτερη ανοιξιάτικη γιορτή με ατμόσφαιρα Κρήτης και παράδοσης στην καρδιά του Πασαλιμανιού.
🔔 Το αναλυτικό πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων θα δημοσιοποιηθεί τις επόμενες μέρες στην επίσημη σελίδα της έκθεσης στο Facebook : Κρήτη Η Μεγάλη Συνάντηση.
Μείνετε μαζί μας για να παρακολουθείτε πρώτοι τα νέα και για να ενημερώνεστε άμεσα για τυχόν διαφοροποιήσεις στο πρόγραμμα.
Το αντάμωμα με την παράδοση και τον πλούτο του τόπου μας συνεχίζεται…
🤍 Με το καλό να σμίγουμε! Σας περιμένουμε! Να είστε όλοι εκεί.
🔵 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
👉 Η 40η Έκθεση θα ανοίξει τις πύλες της για το κοινό στις 10:00 το πρωί του Σαββάτου 20 Απριλίου και θα παραμείνει ανοιχτή έως και την Κυριακή 28 Απριλίου στις 10:00 το βράδυ.
📍 Πειραιάς: ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙ, Ακτή Μουτσοπούλου
🕙 Τo ωράριο λειτουργίας για όλες τις ημέρες θα είναι από τις 10:00 το πρωί έως και τις 10:00 το βράδυ.
🎟️ Η είσοδος στην Έκθεση καθώς και σε όλες τις παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις είναι ελεύθερη για όλους!
_______
📌 H Έκθεση “Κρήτη Η Μεγάλη Συνάντηση: Τοπικά προϊόντα και γεύσεις Ελλάδας” ενσαρκώνει έναν εναλλακτικό τρόπο διάθεσης και προώθησης των τοπικών προϊόντων και αποτελεί έναν χώρο συνάντησης μικρών παραγωγών από όλη την Ελλάδα, με ξεχωριστά παραδοσιακά προϊόντα.
👥 Γευτείτε, κεραστείτε, συνομιλήστε απευθείας με τους παραγωγούς,
ενημερωθείτε για τα ωφέλιμα συστατικά και προμηθευτείτε από τους ίδιους τα προϊόντα σας.
🤝 Γνωρίστε εμπόρους, παραγωγούς και πιθανούς συνεργάτες για την επιχείρηση σας
και στηρίξτε έμπρακτα την ελληνική δράση και επιχειρηματικότητα.
🔷 Κρήτη – Πειραιάς: Ανοίγουμε δρόμους συνεργασίας!
🟠 Η Έκθεση “Κρήτη Η Μεγάλη Συνάντηση: Τοπικά προϊόντα και γεύσεις Ελλάδας” πραγματοποιείται με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης Περιφέρεια Κρήτης / Region of Crete, την συνδρομή της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά «Η Ομόνοια» Αδελφότητα Κρητών Πειραιά. ” Η Ομονοια”, του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΙΕΚ Grand Foyer, του Οργανισμού Διαχείρισης Προστατευομένων Τοποθεσιών Unesco Πειραιώς Και Νήσων καθώς και με την σύμπραξη δεκάδων πολιτιστικών σωματείων, ενώ τελεί και υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά Δήμος Πειραιά – Municipality of Piraeus.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.