Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς : Δελτίο τύπου για τα 2 χρόνια Capital...

Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς : Δελτίο τύπου για τα 2 χρόνια Capital Controls

2383
0

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, με αφορμή τη θλιβερή για την επιχειρηματικότητα και όχι μόνο επέτειο των capital controls, ανακοινώνει τα εξής:

«Σαν σήμερα, πριν δυο χρόνια, μπήκε στην καθημερινότητα της ζωής και των επιχειρήσεών μας η πραγματικότητα των capital controls, μια βίαιη προσαρμογή σε νέα δεδομένα , που σύμφωνα με ανακοίνωση του τότε Υπουργού Ανάπτυξης θα διαρκούσε έξι μήνες, αλλά ακόμα καλά κρατεί ……………..

Το τραπεζικό σύστημα αναγκάζεται σε μια νέα ανακεφαλαιοποίηση, η οικονομία εκτροχιάζεται και τις συνέπειες συνεχίζουμε να τις βιώνουμε καθημερινά, με σημαντικότερη την κάθετη πτώση της κατανάλωσης. Αποεπένδυση, δυσκολίες στο εξαγωγικό και εισαγωγικό εμπόριο, απουσία των τραπεζών από τον ουσιαστικό τους ρόλο της χρηματοδότησης των επιχειρήσεων, παράταση της ύφεσης, φορολογικό ράλι και τόσα ακόμα…

Δεν θέλουμε να ακούμε ευχολόγια για άρση τους και πολύ περισσότερο ψεύτικες υποσχέσεις. Απαιτούνται σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ κράτους, πολιτών και επιχειρήσεων, που κτίζεται καθημερινά με στόχο μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή χώρα. Είναι απαραίτητος λοιπόν ένας οδικός χάρτης εξόδου από την κρίση, βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος, με ουσιαστική στήριξη της επιχειρηματικότητας και των νέων επενδύσεων.

Οι κεφαλαιακοί περιορισμοί, είναι μια ακόμα απόδειξη του πόσο ευκαιριακά και επιπόλαια το πολιτικό μας προσωπικό αντιμετωπίζει τους κόπους και τις ζωές μας. Εμείς όμως, σε πείσμα των δυσκολιών είμαστε ακόμα εδώ, απαιτώντας το αυτονόητο : Δικαίωμα να δουλέψουμε και να δημιουργήσουμε για την οικογένεια και την χώρα μας, μέσα σε σύγχρονες συνθήκες ελεύθερης οικονομίας».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.