Αρχική ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ ΕΙΝΑΠ: «Κίνδυνος διασποράς κορονοϊού στο Τζάννειο από εσπευσμένη απόφαση της 2η ΥΠΕ...

ΕΙΝΑΠ: «Κίνδυνος διασποράς κορονοϊού στο Τζάννειο από εσπευσμένη απόφαση της 2η ΥΠΕ να νοσηλεύει COVID-19»

1961
0

Το ΔΣ της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) ενημερώθηκε, σύμφωνα με την καταγγελία, για την απόφαση της διοίκησης του νοσοκομείου να δηλώσει ότι το νοσοκομείο είναι “επιχειρησιακά έτοιμο” να νοσηλεύσει ασθενείς με COVID-19, κατόπιν εντολής της 2ης ΥΠΕ και στο πλαίσιο της αποσυμφόρησης των νοσοκομείων αναφοράς.

Η ανακοίνωση του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ αναφέρει :

Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ ενημερώθηκε από την τοπική επιτροπή της Ένωσης στο νοσοκομείο Τζάνειο για τις αποφάσεις της διοίκησης του νοσοκομείου.

Πιο συγκεκριμένα, αποφάσισε στις 12/08/2020, χωρίς καμία συνεννόηση ή ενημέρωση προς το προσωπικό, να δηλώσει ότι το νοσοκομείο είναι επιχειρησιακά έτοιμο να νοσηλεύσει ασθενείς με covid-19, κατόπιν εντολής της 2ης Υ.Πε., στα πλαίσια αποσυμφόρησης των νοσοκομείων αναφοράς. Αυτό τέτοιο δεν ισχύει.

Ο μεν χώρος υποδοχής είναι κτιριακά ακατάλληλος και υπό επισκευή, το δε προσωπικό δεν είναι αρκετό για να καλύψει τις ανάγκες λειτουργίας του τμήματος, με αποτέλεσμα οι γιατροί του νοσοκομείου να κάνουν υπεράριθμες εφημερίες και πολλές φορές να εφημερεύουν δύο συνεχόμενες μέρες. Οι γιατροί που καλούνται να καλύψουν τις ανάγκες του τμήματος ενημερώνονται τηλεφωνικά μια μέρα πριν, χωρίς σε ορισμένες περιπτώσεις να ερωτηθούν αν μπορούν να εφημερεύσουν.

Συχνά, αμέσως μετά την εφημερία στην μονάδα Covid, επιστρέφουν στα τμήματά τους, που εγκυμονεί ιδιαίτερο κίνδυνο διασποράς του ιού ενδονοσοκομειακά.

Η λειτουργία της εν λόγω μονάδας, για να είναι ασφαλής, προϋποθέτει τη στελέχωσή της με μόνιμο εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Το νοσοκομείο δεν μπορεί να την επωμισθεί αφού οι παθολογικές κλινικές και οι γιατροί ΤΕΠ είναι ήδη ελάχιστοι.

Ζητάμε από τη 2η Υ.Πε. να ανακαλέσει την απόφασή της μέχρι να γίνουν οι κατάλληλες ενέργειες (πρόσληψη ειδικευμένου προσωπικού, περάτωση επισκευών στο κτίριο) ώστε να εξασφαλιστεί η ασφάλεια τόσο του ιατρικού προσωπικού όσο και των ασθενών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.