Αρχική ΑΛΛΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΕΔΟΚ : Οι εθέλοντες συνάνθρωποι μας της “διπλανής πορτας”

ΕΔΟΚ : Οι εθέλοντες συνάνθρωποι μας της “διπλανής πορτας”

939
0

Μια ιδιαίτερη για εμάς επίσκεψη πραγματοποίησαμε πριν απο λίγες ημέρες ,επισκεπτόμενοι τις εγκαταστάσεις της ΕΔΟΚ στον Πύργο Πειραιά , οπου πραγματοποιούσαν την καθιερωμένη εκπαίδευση τους ,οπως γίνεται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη , οι εθελοντές συμπολίτες μας , οι οποίοι , άνθρωποι της διπλανής πόρτας,είναι εκεί οταν τους χρειαζόμαστε χωρίς να το γνωρίζουμε,γιατι αυτό ακριβώς ειναι ο εθελεντοισμός. Είτε ειναι ένας σεισμός ή μια φωτιά,είτε απλά είναι ενα λιποθυμικό επεισόδιο, οι εθελοντές της ΕΔΟΚ είναι εκεί να μας βοηθήσουν. Άνθρωποι , που ο καθένας έχει τη δουλειά του,αλλα “ξοδεύει” 2 και 3 ώρες (ίσως και πολυ παραπάνω) ώστε να είναι έτοιμος οταν χρειάστει. Η εκπαίδευση του είναι τόσο σε θεωρία όσο και σε ασκήσεις οπως θα δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες.

Μέρος των εγκαταστάσεων της ΕΔΟΚ.

Ασκήσεις

 

Και ένα παραπονο γενικότερα για τον εθελοντισμό

Το κράτος ομως δυστυχώς ,όποια και εαν ειναι η κυβέρνηση,έχει δείξει το πρόσωπο της αδιαφορίας του σε κάθε δυνατή κατάσταση. Είτε οταν έχει ανάγκη απο κόσμο να βοηθήσει,προτιμάει να αδιαφορήσει για τους εθελοντές που έχουν γνώσεις και έχουν πάει να βοηθήσουν -ΔΩΡΕΑΝ- είτε δεν βοηθάει τον κάθε είδος εθελοντισμού με κάποιο τροπο (είτε δωρεάν ειτε μειωμένα εισητηρια).

Φωτογραφίες απο εξωτερική εκπαίδευση και εκδηλώσεις της ΕΔΟΚ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.