Αρχική ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ Δήμος Πειραιά: Έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του – Ποιοί κέρδισαν το φλουρι

Δήμος Πειραιά: Έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του – Ποιοί κέρδισαν το φλουρι

2881
0

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα στον Δήμο Πειραιά, έκοψε ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Μώραλης, στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, σε γιορτινή ατμόσφαιρα στέλνοντας ευχές για υγεία  και αισιοδοξία για το 2017.

 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ ευλόγησε την πρωτοχρονιάτικη πίτα, ενώ νωρίτερα ο κ. Μώραλης παρευρέθηκε στη Δοξολογία που τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Τριάδος.

Το φλουρί κέρδισαν ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά και Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πειραιά κ. Νίκος Πλατανησιώτης και ο Πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού κ. Αντώνης Στελιάτος.

 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ, μεταξύ άλλων, στον σύντομο χαιρετισμό του, επεσήμανε :

«Εύχομαι η νέα χρονιά το 2017, κύριε Δήμαρχε να είναι ευλογημένη, να είναι χαρούμενη, να έχουμε ενότητα, αγάπη, αλληλοκατανόηση. Είμαστε ευλογημένοι γιατί στον Πειραιά μας ακόμη λειτουργεί αυτή η κοινωνικοποίηση των ανθρώπων, αυτή η πνευματική, ηθική  και συλλογική ευθύνη και αγάπη.

Γιατί δυστυχώς αυτό που βιώνουμε σήμερα είναι μια σκληρή ερημία των πόλεων κατά την οποία παύουν να υπάρχουν οι διανθρώπινες σχέσεις.

Καλή χρονιά, κάθε ευλογιά, υγεία και δύναμη σε όλους».

 

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης στον χαιρετισμό του, τόνισε:

 

«Καλή χρονιά με υγεία σε όλους. Πρώτα  από όλα είναι η υγεία, γιατί είναι η αναγκαία συνθήκη, προκειμένου ο καθένας να πετύχει ό,τι προσωπικά επιδιώκει στην επαγγελματική του ζωή, αλλά και στην οικογενειακή του ευτυχία.

Το 2016 ήταν μια δύσκολη χρονιά και μια εξίσου δύσκολη, ίσως και δυσκολότερη, ξεκίνησε από σήμερα.

Παρόλα αυτά πιστεύω ότι αν μεταφέρουμε καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς, το μήνυμα των Χριστουγέννων, που είναι μήνυμα αγάπης, αισιοδοξίας, ελπίδας και πίστης και αν δουλέψουμε σκληρά, μπορούμε να έχουμε και για τη χώρα και για την πόλη μας, μια καλύτερη χρονιά.

Σε συνέχεια αυτών που εύστοχα ανέφερε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σεραφείμ, πιστεύω κι εγώ, ότι δεν πρέπει να περιμένουμε από καμία πολιτική, ηγεσία ή  αυτοδιοικητική αρχή, να αλλάξει τη ζωή μας αν δεν αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι, αν δεν αλλάξουμε τη σκέψη μας, τη νοοτροπία μας, πως προσεγγίζουμε τον διπλανό μας,  τον τρόπο που λειτουργούμε ως πολίτες, ως δημότες.

Οι μεγάλες αλλαγές δεν έρχονται από πάνω προς τα κάτω, έρχονται από κάτω προς τα πάνω και πιστεύω ότι είναι απαραίτητη συνθήκη να προσπαθήσουμε να δούμε τα λάθη μας, να αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι και στη συνέχεια να απαιτήσουμε αλλαγές και από τις ηγεσίες κάθε είδους.

Παραμένω αισιόδοξος. Θεωρώ ότι η χώρα έχει περάσει δυσκολότερες καταστάσεις από την σημερινή και βγήκε αλώβητη.  Υπάρχουν κράτη και περιοχές που περνούν δυσκολότερα από εμάς  και πρέπει να κοιτάμε κι αυτούς και όχι μόνο όσους περνούν καλύτερα από εμάς.

Νομίζω ότι ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Είναι αλήθεια, όπως είπε και ο Σεβασμιώτατος, ότι στον Πειραιά υπάρχει ομαδικότητα, γι΄ αυτό είμαι απολύτως αισιόδοξος ότι για τον Πειραιά και η φετινή χρονιά, αλλά και κάθε άλλη που θα έρχεται θα είναι καλύτερη από την προηγούμενη.

Δεν πιστεύω ότι είναι η κατάλληλη μέρα για απολογισμούς, εύχομαι απλώς η Δημοτική Αρχή, αυτή τη χρονιά να δουλέψει ακόμη περισσότερο, να ελαττώσει τα λάθη της, να δουλέψει με το σχέδιο και το όραμα που έχει το οποίο πιστεύω ότι σιγά σιγά  το εμπεδώνει και το αντιλαμβάνεται ο Πειραϊκός λαός.

Θα δούμε τον Πειραιά μετά βεβαιότητος να αλλάζει προς το καλύτερο, δεν είναι θέμα απλής αισιοδοξίας, είναι  θέμα σχεδιασμού και βεβαιότητος. Η Δημοτική Αρχή να συνεχίσει να κινείται σεμνά και ταπεινά, όπως οι καιροί επιτάσσουν και  οι πολίτες επιθυμούν και με ένα ομαδικό πνεύμα που προσπαθεί όλο αυτό το διάστημα να περάσει ως μήνυμα,  ότι πρέπει να δουλεύουμε όλοι μαζί. Καλή χρονιά σε όλους, προσωπική, οικογενειακή ευτυχία και εύχομαι του χρόνου τέτοια μέρα η  πόλη μας να είναι καλύτερη».

 

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πειραιά πλαισίωσε μουσικά με πρωτοχρονιάτικες μελωδίες την εκδήλωση.

 

Στην τελετή κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας παρευρέθηκαν:

Ο πρώην Υπουργός Παιδείας κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος. Ο πρώην Υπουργός  Ναυτιλίας κ. Θοδωρής Δρίτσας. Ο πρώην Υφυπουργός κ. Αναστάσιος Νεράντζης. Οι Βουλευτές Πειραιά:  κα Ελένη Σταματάκη και κ.κ.  Κώστας Κατσαφάδος και  Νίκος Κούζηλος. Ο πρώην Βουλευτής  κ. Παναγιώτης Μελάς.

Οι Αντιπεριφερειάρχες Πειραιά κ. Γιώργος Γαβρίλης και Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος. Ο Γραμματέας των ΑΝ.ΕΛ κ. Γιάννης Μοίρας. Ο κ. Σπύρος Σπυρίδων μέλος της Επιτροπής Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο πρώην Δήμαρχος Περάματος κ. Γιάννης Γλύκας.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Δαβάκης. Ο Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νικόλαος Αγγελόπουλος. Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Βασίλης Ταταρόπουλος.

Οι Αντιδήμαρχοι κυρία Αθηνά Γλύκα-Χαρβαλάκου, οι κ.κ. Χρήστος Αγραπίδης, Αλέξανδρος Αργουδέλης, Στέλιος Γαϊτανάρος, Κυριάκος Σιγαλάκος, Γιάννης Μελάς, Νίκος Καρβουνάς. Οι Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Σταύρος Βοϊδονικόλας, Νίκος Καλαμακιώτης.

Ο επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού “Ελληνική Αυγή για τον Πειραιά” κ.  Ηλίας Κατσαφάδος. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Δημήτρης Γκερλές, Ηλίας Σαλπέας,  Παναγιώτης Ρέππας. Ο επίτιμος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Κουβάτσος. Κοινοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων, εκπρόσωποι των Στρατιωτικών Αρχών, των Σωμάτων Ασφαλείας της πόλης και πλήθος κόσμου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.