Αρχική ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ Γραμμή 3 — Επέκταση προς Πειραιά, Πορεία έργων

Γραμμή 3 — Επέκταση προς Πειραιά, Πορεία έργων [Σεπτέμβριος 2016]

3566
0

Η Αττικό Μετρό ενημέρωσε το κοινό για την πορεία των έργων επέκτασης της Γραμμής 3 προς τον Πειραιά κατά το μήνα Σεπτέμβριο 2016

Φρέαρ Κομνηνού: Ολοκληρώθηκε η εργοταξιακή εγκατάσταση ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες εκσκαφής και προσωρινής αντιστήριξης.
 
Σταθμός ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ: Σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες επίχωσης.
Στο φρέαρ Ταξιαρχών, έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή και σκυροδέτηση της πλάκας θεμελίωσης.
 
Σταθμός ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ: Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες γεμισμάτων, βιομηχανικών και λοιπών ειδικών δαπέδων.
 
Σταθμός ΝΙΚΑΙΑ: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής μη φέρουσας εσωτερικής τοιχοποιίας, επιχρισμάτων τοιχοποιίας στο επίπεδο Η/Μ ορόφου, βάσεων έδρασης μηχανημάτων στους τεχνικούς χώρους 3.1.3., 3.1.4., 3.1 -1, 3.11a-1 στα επίπεδα Η/Μ πλάκας και της πλάκας έκδοσης εισιτηρίων. Επίσης, ολοκληρώθηκε η υδατοστεγάνωση και κατασκευή μόνιμης επένδυσης της σήραγγας ΝΑΤΜ του σταθμού.
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες επιχρισμάτων τοιχοποιίας στην πλάκα έκδοσης εισιτηρίων και την πλάκα της βόρειας αποβάθρας του σταθμού, οι προεργασίες χρωματισμών στο επίπεδο του Η/Μ ορόφου καθώς και οι εργασίες κατασκευής βάσεων έδρασης μηχανημάτων στον τεχνικό χώρο 3.7 -2, στο επίπεδο της πλάκας έκδοσης εισιτηρίων.
Στη βόρεια είσοδο, ολοκληρώθηκε η υδατοστεγάνωση της πλάκας θεμελίωσης. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατασκευής μόνιμης επένδυσης τμήματος πλάκας θεμελίωσης του C&c εισόδων στην περιοχή εκατέρωθεν των πασσάλων Π136 – Π144 & Π163-Π157 (πρόσβαση 3), Π125-128 & Π163-168 (πρόσβαση 2).
 
Σταθμός ΜΑΝΙΑΤΙΚΑ: Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες εκσκαφής και προσωρινής αντιστήριξης εγκάρσιων οριζόντιων τμημάτων των σηράγγων πρόσβασης της κύριας σήραγγας του σταθμού.
 
Σταθμός ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Στο φρέαρ Ρολόι, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες διεύρυνσης της εργοταξιακής περίφραξης για την κατασκευή παράκαμψης δικτύου αποχέτευσης.
 
Σταθμός ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ: Στο υπόγειο τμήμα του σταθμού, ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση οπλισμών θόλου και σε εξέλιξη βρίσκεται η συναρμολόγηση μεταλλότυπου για τη σκυροδέτηση του θόλου.
Στο φρέαρ αερισμού Δημοτικού Θεάτρου, ολοκληρώθηκε η κατασκευή προσωρινής αντιστήριξης έως τη 2η σειρά αντηρίδων και σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες εκσκαφής και κατασκευής προσωρινής αντιστήριξης έως την 3η σειρά αντηρίδων.
Στη σήραγγα ΝΑΤΜ τριπλής τροχιάς προς ΠΑ.ΠΕΙ, σε εξέλιξη βρίσκεται η εκσκαφή Δ΄φάσης (INVERT), με πρόοδο εκσκαφής 20/140μ.
Στη σήραγγα ΝΑΤΜ τριπλής τροχιάς προς Δημοτικό Θέατρο, ολοκληρώθηκε η εκσκαφή Δ΄φάσης (INVERT), 63/63μ.
Στο φρέαρ Δεληγιάννη, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες εκσκαφής και προσωρινής αντιστήριξης για το τελικό επίπεδο.
Στο φρέαρ Πανεπιστήμιο, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατασκευής παράκαμψης δικτύου Ύδρευσης (ΕΥΔΑΠ).
Η εκσκαφή του συνόλου των σηράγγων έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 59,70%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.