Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ Έκοψαν τη πίτα τους το ΕΒΕΠ και οι παραγωγικοί φορείς του Πειραιά

Έκοψαν τη πίτα τους το ΕΒΕΠ και οι παραγωγικοί φορείς του Πειραιά

1009
0
Σε κλίμα ενότητας και αισιοδοξίας πραγματοποιήθηκε, την Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019, στο Μέγαρο του Ε.Β.Ε.Π., η κοινή εκδήλωση των παραγωγικών φορέων του Πειραιά, για τον ετήσιο Αγιασμό και την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, την οποία ευλόγησε ο
Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου κ. κ. Σεραφείμ.

Για έκτη συνεχή χρονιά, αποφασίστηκε η εκδήλωση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά (Ε.Β.Ε.Π.) να είναι κοινή και με άλλους παραγωγικούς φορείς της πόλης, όπως ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Αττικής-Πειραιώς, η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, Όμορων Νομών και Νήσων Aιγαίου, η Ένωση Βιοτεχνών-Εργοδοτών και Μηχανουργών Πειραιά, ο Σύνδεσμος Εμπορικών Αντιπροσώπων και Διανομέων Πειραιά, η Ένωση Επιχειρήσεων Παραγωγής και Επεξεργασίας Μετάλλων, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εφοδιαστών Πλοίων και Εξαγωγέων, ο Σύλλογος Εκτελωνιστών Τελωνειακών Αντιπροσώπων Πειραιώς-Αθηνών, η Ένωση Συνταξιούχων Εμπόρων Διοικητικών Ορίων Νομαρχίας Πειραιώς, ο Σύλλογος Βιβλιοχαρτοπωλών και Εκδοτών Πειραιά, ενώ φέτος προστέθηκε και το νεοσύστατο Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Αττικής.

Οι παραγωγικοί φορείς του Πειραιά αποφάσισαν ομόφωνα να απονείμουν τιμητικές διακρίσεις στην εταιρεία «Καφεκοπτεία Λουμίδη Ε.Π.Ε.» στο πρόσωπο του προέδρου, Άρη Λουμίδη, και στην εταιρεία «ΙΟΝ Α.Ε.», στην πρόεδρο Κωνσταντίνα Κωτσιοπούλου, αναγνωρίζοντας τη μακρά και πολύτιμη προσφορά των οικογενειακών επιχειρήσεών τους στο εμπόριο, τη βιομηχανία και το «επιχειρείν».

Ξεχωριστές τιμητικές διακρίσεις έλαβαν ο Γιώργος Ξηραδάκης, πρόεδρος του Propeller Club, για τη σημαντική συνεισφορά του στην ανάπτυξη της ελληνικής ναυτιλίας, ο Γιώργος Γαβρίλης, αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, για το πολύπλευρο έργο του στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της πόλης του Πειραιά και ο Γιώργος Νιώτης, για την προσφορά του στην Ένωση Συνταξιούχων Εμπόρων Πειραιώς και τη στήριξή του στο Ε.Β.Ε.Π.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, Βασίλης Κορκίδης, παρουσίασε επτά εφικτές προσδοκίες-εξελίξεις για την ανάπτυξη του Πειραιά και ευχήθηκε το 2019 «να αποτελέσει το έτος ανάκαμψης της οικονομίας και της κοινωνίας μας. Χρειαζόμαστε ενότητα, αισιοδοξία, πίστη στις δυνάμεις μας και συστηματική εργασία για την επίτευξη του μεγάλου στόχου μας. Σε αυτή την προσπάθεια, σας διαβεβαιώνω, μαζί με όλους τους προέδρους των παραγωγικών φορέων του Πειραιά, ότι θα σταθούμε αρωγοί δίπλα σε κάθε επιχειρηματία και της πειραϊκής κοινωνίας… Δεσμευόμαστε μέσα στο 2019 να αγοράσουμε ένα σχολικό, εξοπλισμένο για παιδιά με ειδικές ανάγκες».

Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Διονύσης Τεμπονέρας, ο τομεάρχης Ναυτιλίας της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης και ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης. Όλοι, εξήραν το σημαντικό και πολύπλευρο  έργο του Ε.Β.Ε.Π., ως μοχλού ανάπτυξης για την τοπική επιχειρηματικότητα και επισήμαναν την αγαστή συνεργασία που έχει καλλιεργηθεί μεταξύ των παραγωγικών φορέων της πόλης.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παρευρέθηκε χθες στην εκδήλωση της κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά και των παραγωγικών φορέων, στο μέγαρο του ΕΒΕΠ.
 
Ο Δήμαρχος Πειραιά στον χαιρετισμό του, εξήρε τη σύμπνοια των παραγωγικών φορέων της πόλης, σημειώνοντας πως για έκτη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιείται αυτή η εκδήλωση από όλους τους παραγωγικούς φορείς, κάτι το οποίο δείχνει τη συνεργασία που υπάρχει στον Πειραιά.
 
Ο κ. Μώραλης εξέφρασε την αισιοδοξία του για τον Πειραιά, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Για τη χώρα δεν μπορώ να είμαι βέβαιος, άκουσα διάφορες εκτιμήσεις σήμερα εδώ, αλλά για τον Πειραιά είμαι ακόμα πιο αισιόδοξος, καθώς είναι μία πόλη με σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα. Είναι η πόλη που στηρίζεται στους δύο βασικούς πυλώνες ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, τη ναυτιλία και τον τουρισμό. Ο Πειραιάς είναι η είσοδος και η έξοδος εκατομμυρίων τουριστών, είναι η φυσική έδρα της ναυτιλίας».
 
Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Πειραιά αναφέρθηκε στο μεγαλύτερο αναπτυξιακό σχέδιο που έχει δρομολογηθεί ποτέ στην πόλη του Πειραιά. Συγκεκριμένα όπως είπε, ο Δήμος Πειραιά έχει εξασφαλίσει συνολικά 111.683.000 ευρώ μέσω της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης κι άλλων Ευρωπαϊκών πόρων, τα οποία θα αξιοποιηθούν σε αναπτυξιακά έργα. Επιπλέον μίλησε για τις επενδύσεις στο λιμάνι και για τα έργα του μετρό και το τραμ τα οποία θα αλλάξουν- όπως είπε- προς το καλύτερο τη ζωή και των Πειραιωτών και των επισκεπτών.
 
Στη συνέχεια ο κ. Μώραλης μίλησε και για άλλες σημαντικές επενδύσεις, όπως είναι μεταξύ άλλων, η αξιοποίηση της πρώην καπνοβιομηχανίας Παπαστράτος στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου, η αξιοποίηση του Πύργου του Πειραιά, όπου υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον, υπογραμμίζοντας ότι όλα αυτά δίνουν προοπτική στον Πειραιά, έτσι ώστε να γίνει η πόλη πιο φιλική, πιο όμορφη, πιο λειτουργική και πιο ανθρώπινη.
 
Ο Δήμαρχος Πειραιά σημείωσε χαρακτηριστικά πως στην πόλη του Πειραιά όλοι οι φορείς ενωμένοι, έχουν δημιουργήσει ένα κοινωνικό δίχτυ προστασίας, γεγονός εξαιρετικά σημαντικό: «Συνεργαζόμαστε όλοι μαζί: η Μητρόπολη, οι παραγωγικές τάξεις, ο Δήμος, η Περιφέρεια. Παρά τις όποιες επιμέρους διαφωνίες, έχουμε πλέον ένα μακρόπνοο πλάνο για τον Πειραιά, το οποίο αν όλοι δουλέψουμε σκληρά, θα ευοδωθεί επ΄ ωφέλεια των κατοίκων του Πειραιά, αλλά και των επισκεπτών και των τουριστών», σημείωσε ο κ. Δήμαρχος.
 
Κλείνοντας τον χαιρετισμό του ο κ. Μώραλης, αφού συνεχάρη όλους τους προέδρους των παραγωγικών φορέων, ανέφερε ότι το 2019 είναι μια χρονιά που έχει το λιγότερο τέσσερις εκλογικές διαδικασίες και ζήτησε να δώσουν όλοι στους δημότες και στους πολίτες ένα μήνυμα διαφορετικό: «Μπορούμε να αντιπαρατεθούμε κόσμια, να εκφράσουμε τις απόψεις μας και να μην έχουμε μία χρονιά με εντάσεις και στη χώρα, αλλά πολύ περισσότερο στον Πειραιά, τον οποίο εκπροσωπώ», κατέληξε ο κ. Μώραλης.
 
Από την πλευρά του Δήμου Πειραιά παρευρέθηκαν: ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Δαβάκης, οι Αντιδήμαρχοι κα Αθηνά Χαρβαλάκου – Γλύκα, οι κ.κ. Αλέξανδρος Αργουδέλης, Κυριάκος Σιγαλάκος, Στέλιος Γαϊτανάρος, η εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πολιτισμού κα Ειρήνη Νταϊφά, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Αλέξανδρος Τζεφεράκος και Δημήτρης Γκερλές, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Βασίλης Ταταρόπουλος.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.