Αρχική ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ Συνάντηση Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά με Αντιδημάρχους Πειραιά

Συνάντηση Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά με Αντιδημάρχους Πειραιά

964
0

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα συνεργασίας  ήταν η συνάντηση που πραγματοποίησαν την Τετάρτη 4 Ιουλίου ο Πρόεδρος Ν. Μανεσιώτης και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς με τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γ. Μώραλη κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΕΣΠ,  στην οποία παρευρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Α. Αργουδέλης, Σ. Βοϊδονικόλας, Π. Καλογερόγιαννης και Ι. Μελάς, ο Γεν. Γραμματέας του Δήμου κ. Β. Ταταρόπουλος και ο κ. Ν. Γροζόπουλος, Αρχιτέκτονας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της τακτικής επικοινωνίας που επιδιώκει ο Εμπορικός Σύλλογος με τη Δημοτική Αρχή Πειραιά, με στόχο τις δυνατότερες εφικτές λύσεις σε όλα τα θέματα επικαιρότητας και τα καίρια ζητήματα που απασχολούν την πόλη και συνδέονται άμεσα με την πειραϊκή επιχειρηματικότητα.

Οι εκπρόσωποι του ΕΣΠ έθεσαν προς συζήτηση θέματα που αφορούν στην βιωσιμότητα των πειραϊκών επιχειρήσεων και στην αξιοποίηση ευκαιριών, που θα δώσουν την απαιτούμενη ώθηση στην επιχειρηματική τους δραστηριότητα.

Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκε η νέα Δράση «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου» που προκηρύχθηκε πρόσφατα από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» και στοχεύει σε εμπορικές περιοχές των πόλεων. Συμφωνήθηκε η συνεργασία Δήμου Πειραιά – Εμπορικού Συλλόγου, για την υλοποίηση ενός συνόλου συνεκτικών και αλληλένδετων παρεμβάσεων ανάπλασης σε συγκεκριμένη εμπορική περιοχή, που θα καθοριστεί από κοινού, με βασική επιδίωξη την ενίσχυση και τόνωση της πειραϊκής αγοράς με την υιοθέτηση και χρήση έξυπνων εφαρμογών και βέβαια την προβολή της πόλης.

Το πρόβλημα της παρείσδυσης παράνομων μικροπωλητών στην Κυριακάτικη Αγορά και γενικότερα ο φαύλος κύκλος του παρεμπορίου ήταν και πάλι στο επίκεντρο της συζήτησης, καθώς τονίστηκε εκ νέου ο έντονος προβληματισμός της πειραϊκής επιχειρηματικής κοινότητας για την έκταση που έχει λάβει το φαινόμενο σε κεντρικούς δρόμους και πλατείες της πόλης. Ο Πρόεδρος του ΕΣΠ τόνισε την αναγκαιότητα καταπολέμησής του, ώστε ο Πειραιάς να ξεχωρίσει ως προορισμός αφού πρόκειται για μια φιλήσυχη πόλη, ενώ από πλευράς Δημοτικής Αρχής, επισημάνθηκαν οι μειωμένες δυνατότητές τους στη διενέργεια των απαιτούμενων ελέγχων, λόγω έλλειψης έμψυχου δυναμικού.

Έγινε επίσης αναφορά σε θέματα καθαριότητας – όπου ανακοινώθηκε η έναρξη καμπάνιας ανακύκλωσης – και αισθητικών παρεμβάσεων στο κέντρο της πόλης, αλλά και αξιοποίησης κτιρίων, όπως ο Πύργος, η αξιοποίηση του οποίου όπως ενημέρωσε ο Δήμαρχος θα ανατεθεί  στον «Ανάδοχο» εντός του 2019. Αναφορικά με το θέμα στέγασης του Δικαστικού Μεγάρου στο κτίριο της Ραλλείου, ανακοίνωσε ότι έχουν επιταχυνθεί οι διαδικασίες  υλοποίησής του. Στο πλαίσιο των έργων του τραμ συζητήθηκαν κυκλοφορικά κ.ά. θέματα, ενώ όσον αφορά στη διάνοιξη της οδού Σωτήρος και στις παρεμβάσεις που εκκρεμούν στα στενά πέριξ της Βας. Γεωργίου υπήρξε η δέσμευση ότι θα ολοκληρωθούν έως τέλος του έτους.

Όσον αφορά στην Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση του Δήμου Πειραιά,  που  αποτελεί ένα μεγάλο επενδυτικό, αναπτυξιακό σχέδιο για την πόλη και το λιμάνι, ανακοινώθηκε από πλευράς Δημοτικής Αρχής ότι έχει ήδη δρομολογηθεί, ώστε να γίνουν επενδύσεις που θα οδηγήσουν στη ριζική αλλαγή φυσιογνωμίας της πόλης, στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, αλλά και στην επίλυση καίριων ζητημάτων που απασχολούν την πειραϊκή κοινωνία.

Ακολούθησε διάλογος και ανταλλαγή απόψεων και αμφότερες οι πλευρές τόνισαν την επιθυμία τους για συνέχιση της στενής εποικοδομητικής τους συνεργασίας και επικοινωνίας, με στόχο την ανάδειξη, την δραστηριοποίηση του Πειραιά και την τόνωση της τοπικής μας αγοράς.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.