Αρχική ΑΛΛΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ Πειραιάς: Τριήμερο με σκουπίδια στους δρόμους?

Πειραιάς: Τριήμερο με σκουπίδια στους δρόμους?

978
0
Πολύ πιθανό να έχουμε τριήμερ μεσκουπίδια στους δρόμους αφου από το Σάββατο 15 Ιουνίου 2019 έως και τη Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019 αφου με κοινή απόφαση του Συλλόγου Εργαζομένων, του Σωματείου Οδηγών Μηχανικών & Εργ/των, του Συλλόγου Μονίμων και Αορίστου Χρόνου Υπαλλήλων και του Σωματείου Οδηγών Χειριστών Εργατών Καθαριότητας του Δήμου Πειραιά θα απέχουν της υπερεργασίας από το Σάββατο 15 Ιουνίου 2019 έως και τη Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019.
Η κοινή ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων, του Σωματείου Οδηγών Μηχανικών & Εργ/των, του Συλλόγου Μονίμων και Αορίστου Χρόνου Υπαλλήλων και του Σωματείου Οδηγών Χειριστών Εργατών Καθαριότητας του Δήμου Πειραιά έχει ως εξής:
«Μετά τις τελευταίες εξελίξεις που είχαμε στο θέμα της καταβολής των δεδουλευμένων υπερωριών στους εργαζόμενους, οι Σύλλογοι – Σωματεία του Δήμου Πειραιά αποφάσισαν από κοινού την προκήρυξη Αποχής από την Υπερεργασία το τριήμερο Σάββατο 15, Κυριακή 16 και Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019.
Θεωρούμε παράνομο και βαθιά αντεργατικό να μην καταβάλλετε η υπερωριακή αμοιβή στους εργαζόμενους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου που εργάστηκαν υπερωριακά για να καλύψουν τις ανάγκες των υπηρεσιών του Δήμου, ενώ οι μόνιμοι και αορίστου χρόνου εργαζόμενοι που επίσης εργάζονται υπερωριακά να βρίσκονται σε καθεστώς ανασφάλειας για το αν και πότε θα πληρωθούν.
Είναι αδιανόητο εργαζόμενοι που το σύστημα τους έχεις αποκλείσει από την μόνιμη και σταθερή εργασία προωθώντας τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, να δέχονται επιπλέον εκμετάλλευση και κατάργηση των εργασιακών τους δικαιωμάτων που φθάνει μέχρι και την απώλεια των δεδουλευμένων τους.
Οι εργαζόμενοι δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται με δύο μέτρα και δύο σταθμά και να ξεχωρίζονται ανάλογα με την σύμβαση εργασίας τους, την ειδικότητα ή τον κλάδο.
Απαιτούμε την άμεση εξόφληση όλων των δεδουλευμένων σε όλους τους δικαιούχους ανεξάρτητα από την σύμβαση εργασίας και η καταβολή των υπερωριών να γίνεται έγκαιρα χωρίς κωλυσιεργίες.
Ως πρώτη αντίδραση διαμαρτυρίας καλούμε όλους τους εργαζόμενους του Δήμου Πειραιά να απέχουν από την υπερωριακή εργασία το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος Σάββατο 15, Κυριακή 16 και Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019 και προειδοποιούμε ότι θα κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας αν η Δημοτική Αρχή Πειραιά δεν δώσει άμεση λύση.
Είμαστε αποφασισμένοι και δεν θα αφήσουμε κανέναν να παίζει με τον μόχθο των εργαζομένων.»
Για αυτο το λόγο ο Δήμαρχος Πειραιά έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 
 
«Με λύπη πληροφορήθηκα την απόφαση των εργαζομένων να απέχουν της υπερεργασίας το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, γεγονός που θα επιβαρύνει την πόλη και κυρίως τον τομέα της καθαριότητας.
 
 
Η απόφαση αυτή είναι παντελώς αδικαιολόγητη, καθώς χθες σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε παρουσία όλων – των Προέδρων των Σωματείων και των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων – στο γραφείο μου, έγινε σαφές ότι υπήρξε μεμονωμένο λάθος από την αρμόδια υπηρεσία της Διεύθυνσης Καθαριότητας, σχετικά με τη διαδικασία που αφορά στην υπερωριακή αμοιβή των εργαζομένων που απασχολούνται με συμβάσεις 2 μηνών, για το οποίο ζήτησα να κινηθούν οι απαραίτητες πειθαρχικές διαδικασίες.
 
Έγινε δε ξεκάθαρο, ότι δεν υπήρξε ποτέ μέχρι σήμερα και ούτε θα υπάρξει στο μέλλον ζήτημα με την αμοιβή των εργαζομένων, τόσο των μονίμων, όσο και των συμβασιούχων για την υπερωριακή εργασία.
 
 
Ως εκ τούτου, είναι ακατανόητο το γεγονός η πόλη να αντιμετωπίσει προβλήματα εξαιτίας της μη αποκομιδής των απορριμμάτων, ειδικά μέσα στο καλοκαίρι. Τους καλώ ξανά να αναθεωρήσουν την απόφασή τους, η οποία αμφισβητεί την πενταετή άριστη συνεργασία μας από την οποία κατά δήλωση τους δεν έχουν το παραμικρό παράπονο πέρα από μικρά υπηρεσιακά θέματα και να μην απέχουν από την εργασία τους διατηρώντας την πόλη καθαρή όπως πρέπει να είναι.
 
 
Για το λόγο αυτό αύριο θα παραχωρήσω Συνέντευξη Τύπου για να ενημερωθεί πληρέστερα η κοινή γνώμη, οι κάτοικοι, οι επισκέπτες, οι εργαζόμενοι και οι επιχειρηματίες της πόλης για την άσκοπη αυτή απόφαση των Σωματείων».
 
 
Η Συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019 και ώρα 11:00 στο Δημαρχείο Πειραιά (Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.