Αρχική ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ Ούριος ο “Κινεζικός” άνεμος για τον Πειραιά – Μέσα στα επόμενα πέντε...

Ούριος ο “Κινεζικός” άνεμος για τον Πειραιά – Μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια ο Πειραιάς θα είναι το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης. «Πρόσω ολοταχώς» και για Μουσείο Ενάλιων Αρχαιοτήτων.

1025
0

Τις προοπτικές της πόλης του Πειραιά, αλλά και της ανάδειξης του μεγάλου λιμανιού ως το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης τα επόμενα πέντε  χρόνια, ανέπτυξε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης κατά τη διάρκεια χαιρετισμού του, στο πλαίσιο της συνάντησης του Έλληνα πρωθυπουργού κ. Κυριακού Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Cosco κ. Xu Lirong, στην έδρα της κινεζικής εταιρείας στη Σαγκάη.

Στον Πειραιά άλλωστε αναφέρθηκαν, στο μεγαλύτερο μέρος των τοποθετήσεών τους, ο Έλληνας πρωθυπουργός, αλλά και ο πρόεδρος της Cosco, τονίζοντας πως «κοινός μας στόχος είναι να κάνουμε το λιμάνι του Πειραιά το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης».

Από την πλευρά του ο κ. Xu Lirong τόνισε, πως πρόθεση της  Cosco είναι να γίνει ο Πειραιάς ένα από τα μεγαλύτερα διαμετακομιστικά κέντρα του κόσμου στο μοντέλο της Σιγκαπούρης.

Όσον αφορά στο θέμα του Μουσείου Ενάλιων Αρχαιοτήτων, την μετατροπή του παλαιού σιλό στο λιμάνι σε μουσείο, ο κ. Μητσοτάκης πρότεινε σε αυτό να υπάρχει χώρος και για κινεζικά εκθέματα, όπως π.χ. σπουδαία πλοία προηγούμενων αιώνων.

Υποσημείωση.

Σχετικά με τον Μουσείο Εναλίων αρχαιοτήτων η Υπουργός Πολιτισμούς Λίνα Μενδώνη σε συνέντευξη της στο mononews.gr δήλωσε.

Το Μουσείο Εναλίων Αρχαιοτήτων στον Πειραιά, αν και εφόσον μπορούσε να δημιουργηθεί, θα ήταν μία λύση;

Είναι ένας από τους λόγους που πρέπει να δημιουργηθεί το Μουσείο Εναλίων. Και μπορώ να πω, ότι το σχέδιο ξαναρχίζει. Είναι αλήθεια, ότι προεκλογικά το θυμήθηκε και η προηγούμενη κυβέρνηση -αφού δεν είχε φροντίσει όμως να το εξαιρέσει το 2016 στη σύμβαση με την COSCO- αλλά χωρίς να κάνει τίποτε. Τώρα πλέον ξέρουμε, ότι το συγκεκριμένο σιλό παραχωρείται για να γίνει το Μουσείο Εναλίων Αρχαιοτήτων ενώ υπάρχει, όπως γνωρίζετε και η προμελέτη. Επιδίωξή μας πλέον είναι να βρούμε ιδιωτικούς πόρους για τη μελέτη, οπότε ο χρόνος για την κατασκευή του θα συντμηθεί πάρα πολύ. Σε ένα μήνα περίπου θα μπορώ να πω περισσότερα επ΄ αυτού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.