Αρχική ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ Οι παραγωγικοί φορείς του Πειραιά έκοψαν την πίτα τους στο Ε.Β.Ε.Π.

Οι παραγωγικοί φορείς του Πειραιά έκοψαν την πίτα τους στο Ε.Β.Ε.Π.

1790
0

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά έστειλε το κάτωθι Δελτίο Τύπου για τη χθεσινή εκδήλωση που έλαβε χώρα στο μέγαρο του στην Πλατεία Οδησσού.

====

Σε κλίμα ενότητας και αισιοδοξίας πραγματοποιήθηκε, τη Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015, στo Μέγαρο του Ε.Β.Ε.Π., η εκδήλωση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς για τον ετήσιο Αγιασμό και την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, την οποία ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πειραιώς, κ. κ. Σεραφείμ.

Για δεύτερη, συνεχή χρονιά και έπειτα από πρωτοβουλία του Προέδρου του Ε.Β.Ε.Π., κ. Βασίλη Κορκίδη, αποφασίστηκε η εκδήλωση του Επιμελητηρίου να είναι κοινή και με άλλους παραγωγικούς φορείς του Πειραιά, γεγονός που επιβεβαιώνει το πνεύμα σύμπνοιας και αλληλεγγύης που πρέπει να εμφορείται ο επιχειρηματικός κόσμος της πόλης, ιδιαίτερα αυτά τα δύσκολα χρόνια μιας πρωτόγνωρα παρατεταμένης οικονομικής ύφεσης.

Σύντομο χαιρετισμό και ευχές απηύθυναν οι συνδιοργανωτές της εκδήλωσης: κ. Δ. Μαθιός, Πρόεδρος Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής-Πειραιώς (Σ.Β.Α.Π.), κ. Ν. Μανεσιώτης, Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς (Ε.Σ.Π), κ. Θ. Πιτσιρίκος, Πρόεδρος Ένωσης Βιοτεχνών, Εργοδοτών, Μηχανουργών Πειραιά (ΕΝΩ.ΜΗΧ.ΠΕ.), κ. Ν. Μαυρίκος, Πρόεδρος Πανελλήνιου Συλλόγου Εφοδιαστών Πλοίων (Π.Σ.Ε.Π.), κ. Α. Βροντάκης, Πρόεδρος Συλλόγου Εκτελωνιστών Πειραιώς-Αθηνών (Σ.Ε.Π.Α.), κ. Ν. Παρασκευόπουλος, Πρόεδρος Συλλόγου Βιβλιοχαρτοπωλών & Εκδοτών Πειραιά (Σ.Β.Ε.Π.), κ. Ε. Κορκίδης Πρόεδρος Συνδέσμου Εμπορικών Αντιπροσώπων και Διανομέων Πειραιώς (Σ.Ε.Α.Π.), κ. Δ. Αρχοντάκης, Γεν. Γραμματέας Ένωσης Συνταξιούχων Εμπόρων Διοικητικών Ορίων Νομαρχίας Πειραιώς (Ε.Σ.Ε.Π.).

ΕΒΕΠΙΤΑ

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, κ. Β. Κορκίδης, επεσήμανε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του: «η σημερινή εκδήλωση, ελπίζω να περάσει στον πολιτικό κόσμο της χώρας μας ένα δυνατό μήνυμα ενότητας και μια προτροπή για πολιτική συναίνεση και εθνική συνεννόηση. Το 2015 ξεκίνησε μέσα σε ένα κλίμα έντονης αβεβαιότητας και ανησυχίας στην αγορά, κυρίως λόγω των πολιτικών εξελίξεων. Άλλωστε, είναι γνωστό ότι η πολιτική αστάθεια, ταλαιπωρεί την οικονομία, στραγγαλίζει την αγορά, βυθίζει τη κατανάλωση, γονατίζει τη παραγωγή, στεγνώνει τη ρευστότητα και μουδιάζει όλη την επιχειρηματικότητα. Προβληματισμένοι λοιπόν, οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, με πολύ υπομονή, παρακολουθούμε την αγορά να βρίσκεται στη δίνη των αλλαγών του πολιτικού σκηνικού, επισημαίνοντας με επιμονή, ότι η δημοκρατία μπορεί να μην έχει αδιέξοδα, αλλά η οικονομία έχει, και μάλιστα με πολύ σοβαρές και μετρήσιμες συνέπειες. Eύχομαι η Ελληνική Κυβέρνηση, που θα προκύψει από τις εθνικές εκλογές, να ανταποκριθεί, τόσο στις υποχρεώσεις της χώρας μας, όσο και στις ανάγκες των πολιτών και της αγοράς. Μακάρι, το 2015 να είναι η χρονιά, που η χώρα μας θα πάψει να ταλαιπωρείται από τις μνημονιακές διευθετήσεις και θα ξαναβρεί τον προσανατολισμό της προς την κοινωνική και οικονομική ευημερία».
Ο κ. Β. Κορκίδης, προσέθεσε ότι «προτεραιότητα όλων μας, το 2015, είναι η πολιτική και οικονομική σταθερότητα με κοινωνική αξιοπρέπεια. Σε αυτό το πλαίσιο και λαμβάνοντας πολύ σοβαρά υπ’ όψιν τα νέα δεδομένα που ισχύουν για τα Επιμελητήρια, καθώς καταργήθηκε η υποχρεωτική συνδρομή και στη θέση της θεσπίστηκε ενιαία ανταποδοτική συνδρομή των επιχειρήσεων – μελών, θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι η Διοίκηση του Ε.Β.Ε.Π. θα κρατήσει ψηλά τη σημαία της αισιοδοξίας, κάνοντας τα πάντα για να στηρίξει την επιχειρηματικότητα και να βοηθήσει στη δημιουργία ισχυρών επιχειρήσεων με εξωστρεφή προσανατολισμό και συνεχή πρόοδο».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι κ. κ.: Γ. Μώραλης, Δήμαρχος Πειραιά, Δ. Σιούφας, τ. Υπουργός και τ. Πρόεδρος της Βουλής,  Ι. Τραγάκης, Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Ν. Δ. Β΄ Πειραιά, Χ. Φώλιας τ. Υπουργός, Γ. Γαβρίλης, Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Κ. Αρβανιτόπουλος, τ. Υπουργός και Βουλευτής Ν.Δ. Α΄ Πειραιά, Τ. Νεράντζης, τ. Υπουργός, Βουλευτής Ν.Δ. Β΄ Πειραιά, Θ. Δρίτσας, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Α΄ Πειραιά, Κ. Κατσαφάδος Βουλευτής Ν.Δ. Α΄ Πειραιά, Ε. Βαμβακά, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β΄ Πειραιά, Γιαννακάκη Βουλευτής ΔΗΜ.ΑΡ. Β´ Πειραιά, Δ. Καρύδης, Βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Α΄ Πειραιά, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Αττικής, Πειραιά και Νήσων, Δήμαρχοι της ευρύτερης περιοχής, Αντιδήμαρχοι, Τοπικές Αρχές, ο Κ. Μίχαλος, Πρόεδρος Κ.Ε.Ε.Ε. & Ε.Β.Ε.Α., Πρόεδροι Επιμελητηρίων, ο Γ. Καββαθάς, Πρόεδρος της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε., εκπρόσωποι επαγγελματικών και επιστημονικών φορέων, καθώς επίσης και πολλοί επιχειρηματίες της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.