Αρχική ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ Μεταστέγαση Δικαστηρίων στη Ράλλειο — Δηλώσεις μετά την αυτοψία στο κτίριο

Μεταστέγαση Δικαστηρίων στη Ράλλειο — Δηλώσεις μετά την αυτοψία στο κτίριο

2106
0

Όπως σας είχαμε ενημερώσει εχθές, ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος κατέβηκε στον Πειραιά ώστε να συναντηθεί με το δικηγορικό και δικαστικό κόσμο της πόλης αλλά και φυσικά το Δήμαρχο Πειραιά Γ.Μώραλη. Κύριο μέλημα της επίσκεψης ήταν η συζήτηση και επιβεβαίωση για τη μεταστέγαση του Δικαστικού Μεγάρου αλλά και άλλων υπηρεσιών στο κτίριο γιαπί της Ραλλείου.

Μετά την επίσκεψη στο κτίριο έγιναν οι κάτωθι δηλώσεις.

Κων/νος Κοσμάτος- Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

«Επισκεφθήκαμε το Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά, ενημερωθήκαμε από τους Δικαστές, τους Εισαγγελείς και τους Δικαστικούς υπαλλήλους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το συγκεκριμένο Δικαστήριο. Σήμερα ξεκινήσαμε τη διαδικασία για τη λύση του κτιριακού προβλήματος των Δικαστηρίων Πειραιά. Σύσσωμη η κοινωνία, ο Δήμος, οι φορείς, ο Δικηγορικός Σύλλογος, επιλέγουν τη Ράλλειο Σχολή προκειμένου να στεγάσει το Δικαστικό Μέγαρο του Πειραιά. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης θα συμβάλλει με κάθε δυνατό τρόπο στην επίλυση του προβλήματος. Ήδη σήμερα θεωρούμε ότι κάναμε μια έναρξη στην πορεία προς την οριστική λύση του στεγαστικού προβλήματος των Δικαστηρίων Πειραιά.»

Γιάννης Μώραλης- Δήμαρχος Πειραιά

«Το θέμα της παραμονής των Δικαστηρίων εντός των ορίων του Δήμου είναι κορυφαίο ζήτημα, για τη νέα Δημοτική Αρχή, για τους φορείς για το σύνολο της πόλης. Είναι ένα ζήτημα στο οποίο όλη η πόλη είναι ενωμένη. Με χαρά ακούσαμε τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης ότι επιλέγεται για τη μεταστέγαση των Δικαστηρίων Πειραιά η λύση της πρώην Ραλλείου στην οποία συμφωνούμε όλοι. Επισκεφθήκαμε σήμερα το κτίριο, ο κ. Κοσμάτος μας ενημέρωσε για τη βούληση της νέας κυβέρνησης να προχωρήσει αυτή η διαδικασία το συντομότερο δυνατόν. Από εδώ και πέρα είναι στη βούληση της κυβέρνησης να δοθεί οριστική λύση στη μεταστέγαση των Δικαστηρίων. Υπάρχουν πολλές τεχνικές λεπτομέρειες και άλλα θέματα που πρέπει να συζητηθούν, αλλά με χαρά και ικανοποίηση ακούσαμε ότι η βούληση της κυβέρνησης είναι να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατόν οι διαδικασίες. Για εμάς, για την πόλη είναι πολύ σημαντικό να ολοκληρωθεί το έργο το συντομότερο δυνατόν ώστε όπως όλες οι μεγάλες πόλεις, να έχουμε και εμείς ένα επιβλητικό Δικαστικό Μέγαρο στο κέντρο του Πειραιά, το οποίο έχει όλες τις συγκοινωνίες κοντά, εξυπηρετεί, είναι δίπλα στο Δημοτικό Θέατρο. Θα είναι ένα σημαντικό κτίριο και από την άλλη θα διευκολυνθεί και η λειτουργία της Δικαιοσύνης με ένα καινούριο, σύγχρονο κτίριο και όχι σε αυτό που στεγάζεται προσωρινά εδώ και 27 χρόνια, με τα προβλήματα που υπάρχουν. Οπότε με ιδιαίτερη χαρά υποδεχθήκαμε τον Γενικό Γραμματέα και κάναμε μια πρώτη συζήτηση για να δρομολογήσουμε τις εξελίξεις το συντομότερο δυνατόν.»

ραλλειος μεσα 1 ραλλειος μεσα 2

Γιώργος Γαβρίλης- Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά

«Μετά από πολλές προσπάθειες όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς κάναμε ένα σημαντικό βήμα καθώς συμφωνούμε με το Υπουργείο Δικαιοσύνης ότι το κτίριο της Ραλλείου μπορεί να εξελιχθεί σε ένα ασφαλές, λειτουργικό κτίριο που θα στεγάσει τις Δικαστικές υπηρεσίες του Πειραιά. Από αυτή την άποψη νομίζω πως είναι ένα δυνατό βήμα προς τα εμπρός και μπορούμε τις αμέσως επόμενες ημέρες να κάνουμε τα αμέσως επόμενα.»
Βασιλική Θάνου- Πρόεδρος Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

«Είμαστε σήμερα εδώ όλοι οι φορείς του χώρου της Δικαιοσύνης και συμφωνήσαμε ομοφώνως ότι η μεταστέγαση των Δικαστηρίων της οδού Σκουζέ επιβάλλεται να γίνει στο κτίριο της Ραλλείου. Θεωρούμε ότι το κτίριο αυτό είναι το πλέον ενδεδειγμένο, διότι βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, έχει μεγάλη προσβασιμότητα από όλα τα Μέσα και επομένως θα μπορούν να εξυπηρετηθούν όλοι. Το κτίριο αυτό, που θα στεγάσει το νέο Δικαστικό Μέγαρο, θα αποτελέσει ένα κόσμημα για την πόλη του Πειραιά. Σαν Ένωση Δικαστών δεσμευόμαστε ότι θα κάνουμε το καλύτερο ώστε να αποπερατωθεί το Δικαστικό Μέγαρο το ταχύτερο.»
Γιώργος Σταματογιάννης- Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά

«Σήμερα είναι μια σημαντική ημέρα για την πόλη του Πειραιά. Είχε ανάγκη η πόλη μας να μεταφερθούν τα Δικαστήρια σε έναν σύγχρονο χώρο. Είμαστε όλοι μαζί, υπάρχει ομοφωνία στην κατεύθυνση τα Δικαστήρια να έρθουν στο κτίριο της Ραλλείου το συντομότερο δυνατόν. Πιστεύουμε ότι θα βοηθήσει τόσο στην απονομή της Δικαιοσύνης, για να σέβεται ο πολίτης τον χώρο στον οποίο βρίσκεται και όλοι οι εμπλεκόμενοι να δώσουμε τη διάσταση που πρέπει στη Δικαιοσύνη.»

Προηγούμενο άρθροΕργατικό Κέντρο Πειραιώς: Παράπονα από τη στάση του Δήμου
Επόμενο άρθροAIDAstella: Για πρώτη φορά στον Πειραιά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.