Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΛΑΣ : Ειδική επιχειρησιακή δράση στον Πειραιά για την καταπολέμηση του παρεμπορίου

ΕΛΑΣ : Ειδική επιχειρησιακή δράση στον Πειραιά για την καταπολέμηση του παρεμπορίου

501
0

Ειδική επιχειρησιακή δράση για την καταπολέμηση του παρεμπορίου πραγματοποιήθηκε την 15-12-2019 στον Πειραιά, από την Ειδική Ομάδα Παρεμπορίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πειραιά, σε συνεργασία με κλιμάκια υπαλλήλων Υπηρεσιών Εποπτείας της αγοράς και Αντιμετώπισης του Παρεμπορίου της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Την επιχείρηση συνέδραμαν αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε., της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πειραιά και του Α΄ Τμήματος Τροχαίας Πειραιά, συνεπικουρούμενοι από προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας Πειραιά καθώς και οχήματα της Διεύθυνσης Καθαριότητας του Δήμου.

Η επιχείρηση εξελίχθηκε στην περιοχή Αλιπέδου – Πλατείας Ιπποδαμείας, Ομηρίδου Σκυλίτση, Ναυαρίνου – Πλατείας Οδησσού, πέριξ ΗΣΑΠ Πειραιά, πέριξ Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και πέριξ Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης :

  •  ελέγχθηκαν -59- άτομα (28 ημεδαποί και 31 αλλοδαποί),
  •  προσήχθησαν -7- άτομα (3 ημεδαποί και 4 αλλοδαποί),
  •  συνελήφθησαν:

 -1- αλλοδαπός για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα

 -1- ημεδαπός για παράβαση του Νόμου περί άσκησης υπαίθριων εμπορικών δραστηριοτήτων

  •  κατασχέθηκαν -476- πακέτα λαθραίων τσιγάρων, -63- πακέτα λαθραίου καπνού και -4.644- είδη παρεμπορίου
  •  βεβαιώθηκαν -28- παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ.,
  •  επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ποσού -1.900- ευρώ για παραβάσεις του Νόμου περί άσκησης υπαίθριων εμπορικών δραστηριοτήτων,
  •  συντάχθηκαν πράξεις κατάσχεσης και καταστροφής διαφόρων εμπορευμάτων, συνολικού βάρους περίπου -4- τόνων, τα οποία απομακρύνθηκαν με απορριμματοφόρα του Δήμου.

Ανάλογες επιχειρήσεις θα συνεχιστούν σε διάφορες περιοχές της Αττικής, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού και προγραμματισμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.