Αρχική ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ Εγκρίθηκαν από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής τα πρώτα έργα αναβάθμισης του περιβάλλοντος...

Εγκρίθηκαν από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής τα πρώτα έργα αναβάθμισης του περιβάλλοντος χώρου του Σ.Ε.Φ

2084
0

Εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής στη χτεσινή (10.5.2018) συνεδρίασή του η σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης της Περιφέρειας Αττικής με το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (Σ.Ε.Φ.) για την πραγματοποίηση εργασιών πυρόσβεσης, άρδευσης και αναβάθμισης του περιβάλλοντα χώρου του Σ.Ε.Φ.

Το συνολικό κόστος των έργων έχει προϋπολογιστεί σε 310.000 € και θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

Όπως υπογράμμισε, στην εισήγησή του, στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, με τα συγκεκριμένα έργα ξεκινάει, ουσιαστικά, η υλοποίηση ενός μεγάλου προγράμματος παρεμβάσεων για την αναβάθμιση και αύξηση της επισκεψιμότητάς του περιβάλλοντος χώρου του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το 2012 ο περιβάλλων χώρος του Σ.Ε.Φ., συνολικής έκτασης περίπου 370 στρεμμάτων είχε περάσει στην κυριότητα του ΤΑΙΠΕΔ, με στόχο να εκχωρηθεί σε ιδιώτη. Έτσι, από τότε ο χώρος εγκαταλείφθηκε, υποβαθμίστηκε και από «πνεύμονας» αναψυχής μετατράπηκε σε ένα ρημαγμένο, σκοτεινό σκουπιδότοπο.

Με την ανάληψη των καθηκόντων της Περιφερειακής Αρχής το 2014 ξεκίνησε από την Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά μια συντονισμένη προσπάθεια για να απεμπλακεί η έκταση από το ΤΑΙΠΕΔ και να επιστρέψει στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (ΓΓΑ), ώστε να αποκατασταθεί και να αναβαθμιστεί ως χώρος αναψυχής για τους κατοίκους των κοντινών Δήμων και όχι μόνο.

Οι προσπάθειες της Αυτοδιοίκησης είχαν θετική κατάληξη και το 2016 με νομοθετική ρύθμιση επέστρεψε η έκταση από το ΤΑΙΠΕΔ στη ΓΓΑ και ακολούθως θα περιέλθει στην Περιφέρεια Αττικής.

Παράλληλα, άνοιξε ο δρόμος για την εκτέλεση έργων, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, για την αναβάθμιση του χώρου.

Σε αυτό το πλαίσιο, δρομολογούνται τα πρώτα έργα, που αφορούν την βελτίωση του ηλεκτροφωτισμού, τη δημιουργία δικτύων ύδρευσης και πυρόσβεσης, τη κατασκευή γηπέδων αντισφαίρισης κ.α.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.