Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΒΕΠ: 7 μεταρρυθμιστικές προτάσεις χωρίς οικονομικά αιτήματα στον πρωθυπουργό ενόψει ΔΕΘ

ΕΒΕΠ: 7 μεταρρυθμιστικές προτάσεις χωρίς οικονομικά αιτήματα στον πρωθυπουργό ενόψει ΔΕΘ

21
0

Την επιστολή του, που εστάλη χθες, Πέμπτη, στον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ενόψει της ομιλίας του στα εγκαίνια της 87ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, διαβίβασε στους αρμόδιους υπουργούς και υφυπουργούς το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, προς ενημέρωση και ενέργειές τους.

Επιγραμματικά, στην επιστολή του προέδρου του Δ.Σ. του Ε.Β.Ε.Π., Βασίλη Κορκίδη, διατυπώνονται οι εξής 7 μεταρρυθμιστικές προτάσεις:

1. Δημιουργία «smart cargo drone ports» για μικρό-αερομεταφορές εμπορευμάτων

2. Επανεκκίνηση της ναυπηγικής βιομηχανίας με ευρωπαϊκούς ανταγωνιστικούς όρους και προϋποθέσεις

3. Επέκταση του ΒΙ.ΠΑ Σχιστού σε όμορη έκταση για «επιχειρηματικό πάρκο»

4. Παροχή «free bonus» στους εργαζόμενους των κερδοφόρων επιχειρήσεων

5. Ενίσχυση του διαμετακομιστικού έργου των ελληνικών λιμανιών με την εφαρμογή «dry port»

6. Εφαρμογή των εργασιακών κοινοτικών οδηγιών με την ενσωμάτωσή τους στο επικείμενο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας

7. Αξιοποίηση των τοπικών Επιμελητηρίων ως Κέντρα Υποστήριξης Επιχειρήσεων για επενδυτικές και εξαγωγικές δραστηριότητες.

Ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π. & Π.Ε.Σ.Α., Βασίλης Κορκίδης, δήλωσε σχετικά: «Στην καθιερωμένη επιστολή μας στον πρωθυπουργό ενόψει ΔΕΘ και με την ευκαιρία της αφετηρίας μιας αισιόδοξης πορείας προς την Ελλάδα του 2030, ενσωματώσαμε μία δέσμη 7 μεταρρυθμιστικών σημείων στήριξης της επιχειρηματικότητας, που θα βελτιώσουν ουσιαστικά την ανταγωνιστικότητα και την εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων.

Συνειδητά το Επιμελητήριό μας επέλεξε να υποβάλει φέτος στην ελληνική κυβέρνηση “επιχειρηματικές προτάσεις” και να μην καταθέσει οικονομικά αιτήματα με δημοσιονομικό κόστος, όχι βεβαίως γιατί δεν υπάρχουν, αλλά για να τύχουν μιας αποτελεσματικής παρέμβασης από τα συναρμόδια υπουργεία, προς άμεση υλοποίηση. Είναι ώρα πράξης, για να γίνουν οι μεταρρυθμίσεις επενδυτικός μαγνήτης και οι ΜμΕ να δώσουν το στίγμα της διαδρομής στη βιώσιμη ανάπτυξη. “Θαρσείν χρη, τάχ’ αύριον έσσετ’ άμεινον”. Όντως, χρειάζεται θάρρος για να υπάρξει ένα καλύτερο αύριο για τη χώρα μας».

 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΠΡΟΕΔΡΟΥ-Ε.Β.Ε.Π.-ΠΡΟΣ-ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.