Αρχική ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ Δήμος Πειραιά : Νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ο Παναγιώτης Αβραμίδης –...

Δήμος Πειραιά : Νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ο Παναγιώτης Αβραμίδης – Το υπόλοιπο προεδρείο

1242
0

Οι δημαιρεσίες για την εκλογή Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, μελών της Οικονομικής Επιτροπής και μελών της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, πραγματοποιήθηκαν σήμερα, σε ειδική συνεδρίαση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά.Νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά εκλεχθηκε με 34ψήφους ο κ. Παναγιώτης Αβραμίδης

Το νέο προεδρείο του νέου  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ αποτελείται απο τους εξής δημοτικούς συμβουλους

Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά: Παναγιώτης Αβραμίδης (συνδυασμός Πειραιάς Νικητής)

Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά: Μιχάλης Αγρανιώτης (συνδυασμός Πειραιάς Πόλη Πρότυπο)

Γραμματέας Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά: Ευαγγελία Δρίτσα – Αποστόλου (συνδυασμός Πειραιάς για όλους)

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης στην τοποθέτησή του κατά την ειδική συνεδρίαση τόνισε:

«Θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλους μας. Είναι μια καινούρια αρχή. Πιστεύω ότι μπορούμε να πετύχουμε ευρύτερες συναινέσεις. Αυτό ζητάει ο κόσμος του Πειραιά, ζητά έναν καλύτερο Πειραιά, μια καλύτερη καθημερινότητα. Είμαστε υποχρεωμένοι όλοι να εργαστούμε σκληρά και η πλειοψηφία και οι υπόλοιπες παρατάξεις. Είναι προφανές – και έτσι πρέπει – ότι η αντιπολίτευση θα κάνει την αντιπολίτευση εκεί που νομίζει ότι πρέπει να την κάνει, αλλά πιστεύω ότι στα δημοτικά συμβούλια θα επιτευχθούν ευρύτερες συναινέσεις, όχι γιατί μας υποχρεώνει ο Νόμος, αλλά επειδή πραγματικά πιστεύουμε σε αυτές. Νομίζω ότι είναι μια εποχή που οι συγκυρίες είναι θετικές για την πόλη μας. Αν εργαστούμε όλοι με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον της πόλης και των κατοίκων θα επιτύχουμε. Συγχαρητήρια στον νέο Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου. Αυτό που ζητώ εγώ από όλους τους δημοτικούς συμβούλους, είναι ότι πρέπει να δίνουν το «παρών» στις συνεδριάσεις, στην Οικονομική Επιτροπή, στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και στα Διοικητικά Συμβούλια των Δημοτικών Επιχειρήσεων, του Ο.Π.Α.Ν., της ΚΟ.Δ.Ε.Π. και της ΔΗ.ΡΑ.Π.. Η παρουσία η δική μας είναι επιβεβλημένη. Έτσι περνάμε και ένα μήνυμα προς όλη την κοινωνία. Δεδομένου ότι η Ινδία είναι και τιμώμενο κράτος στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και μνημονεύθηκαν πολλά ρητά του μεγάλου Ινδού Γκάντι, να αναφέρω ότι : «Πρέπει να είσαι η αλλαγή που θέλεις να έλθει». Με αυτόν τον γνώμονα θα λειτουργήσουμε. Αν όλοι αλλάξουμε, πρώτα εμείς τους εαυτούς μας, έχουμε τη δυνατότητα να αλλάξουμε και την πόλη. Είμαι βέβαιος και αισιόδοξος ότι θα έχουμε όλοι μια πολύ καλή θητεία».

Ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης ο οποίος προήδρευσε στη διαδικασία των δημαιρεσιών ως ο πρώτος σε σταυρούς εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά, στην τοποθέτησή του επεσήμανε:

«Θα ήθελα να σας καλωσορίσω όλους και να σας ευχηθώ καλή επιτυχία. Αυτό που θα θέλαμε όλοι είναι ένα ενωμένο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο θα προσπαθήσει να λύσει όσα περισσότερα προβλήματα μπορεί για τον Πειραιά μας. Στόχος μας είναι να παράξουμε αποτελεσματικό έργο. Σας ευχαριστώ».

Ο νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά κ. Παναγιώτης Αβραμίδης, σε δήλωσή αμέσως μετά την εκλογή του, σημείωσε:

«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, θεωρώ υποχρέωσή μου να ευχαριστήσω θερμά τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Μώραλη που με τίμησε με την πρότασή του αυτή για τη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και όλους εσάς τους αγαπητούς συναδέλφους για την εμπιστοσύνη σας να με εκλέξετε στη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά. Θα τιμήσω την εντολή που μου δίνετε και θα ασκήσω τα καθήκοντά μου, με γνώμονα τον σεβασμό στην δημοκρατική λειτουργία του θεσμού, στον κανονισμό λειτουργίας του Οργάνου και φυσικά στη διευκόλυνση της συνεργασίας όλων των παρατάξεων, προς όφελος του Δήμου και των δημοτών μας. Υποδεχόμαστε τα νέα μέλη με τις ευχές μας για μια νέα, καλή και δημιουργική θητεία. Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, σας καλωσορίζουμε στην πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου».

Τον λόγο έλαβαν οι επικεφαλής των παρατάξεων κ. Νίκος Βλαχάκος, κ. Νίκος Μπελαβίλας, κα Διαμάντω Μανωλάκου και ο κ. Θανάσης Διαβολάκης.

Ακολουθούν αναλυτικά σε επόμενα άρθρα τα αποτελέσματα των δημαιρεσιών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.